e-mærket

Voldsom stigning af danske virksomheder, som får deres brand misbrugt online

Del

e-mærket har i de første måneder af 2023 registreret en voldsom stigning i antallet af danske virksomheder, som får deres brand kopieret og misbrugt af svindlere online.

Svindel-klassiker-mand
Svindel-klassiker-mand

Mængden af henvendelser i årets tre første måneder peger på, at vi i 2023 kan se ind i en potentiel mangedobling af virksomheder, som får deres brand misbrugt online. e-mærkets anti-svindelenhed har således fået henvendelser om 41 danske virksomheder, hvor deres brand er blevet kopieret og misbrugt til online svindel mod kun 11 i hele 2022.

Ramt på både omsætning og omdømme

Adm. direktør i e-mærket, Martin Birkjær Madsen, mener, at der er grund til at tage stigningen alvorligt:

"Det er både store og små danske brands, som bliver ramt på omsætningen og omdømmet, når deres brand på den her måde bliver misbrugt til at snyde danske forbrugere, så vi følger udviklingen tæt".

Svindlerne er blevet mere målrettede

Seniorjurist og anti-svindel manager hos e-mærket Sabine Aae peger på, at der er sket en udvikling, hvor flere svindlere mere målrettet end tidligere går efter at efterligne de rigtige brands og webshops:

"På den måde kan man snylte på deres troværdighed. Det er en markant udvikling fra tidligere, hvor langt størstedelen af svindlen har været udgjort af autogenerede svindel-shops, som slet ikke har det her høje design-niveau. Det gør det endnu sværere for forbrugerne og ens potentielle kunder at gennemskue, at der er tale om svindel".

Billeder

Svindel-klassiker-mand
Svindel-klassiker-mand
Download

Tryg nethandel i mere end 20 år

Med mere end 2.500 medlemmer og 20 års erfaring, som nonprofit organisation, er e-mærket den mest anerkendte certificeringsordning for e-handel i Danmark. Vi har en solid organisation med et stærk team af specialiserede jurister, som hvert år hjælper hundredvis af danske forbrugere og webshops.

Følg pressemeddelelser fra e-mærket

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra e-mærket

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye