Cabi

Den grønne omstilling giver nye muligheder for social inklusion

Del

I en ny publikation fortæller seks virksomheder med opgaver inden for den grønne omstilling, hvordan de løser rekrutteringsudfordringer ved at ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

I en ny publikation fra videnshuset Cabi fortæller seks virksomheder, hvordan de løser rekrutteringsudfordringer ved at ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet til at løse grønne opgaver.
Seks virksomheder med opgaver inden for den grønne omstilling fortæller, hvordan de rekrutterer ved at ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Cabi

I mange brancher skabes der nye arbejdspladser i kølvandet på den grønne omstilling. De seneste fremskrivninger peger på, at virksomheder, der på den ene eller anden måde er involveret i at gøre samfundet grønnere, vil efterspørge flere end 95.000 nye årsværk i perioden frem til 2035.

Samtidig er der mangel på arbejdskraft i flere brancher, og derfor er en række virksomheder nødt til at tænke alternativt, når de rekrutterer. Mange jobs inden for den grønne omstilling kræver højtuddannet, faglært eller specialiseret arbejdskraft, men cirka 25 % af alle grønne opgaver kan efter kort oplæring sagtens udføres af ledige fra kanten af arbejdsmarkedet.

Det er dog langt fra alle fra kanten af arbejdsmarkedet, der kan holde til at arbejde fuld tid. Hvis virksomhederne skal lykkes med at rekruttere fra denne gruppe, skal de derfor være klar til at skille nogle af de grønne opgaver ad og fordele dem på flere deltidsstillinger, der matcher den arbejdskapacitet, mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet har.

Det kan imidlertid være svært for den enkelte virksomhed at identificere opgaver, som kan løses af ledige fra kanten af arbejdsmarkedet. Derfor har videnshuset Cabi spurgt seks virksomheder fra vidt forskellige brancher om, hvordan de kobler opgaver afledt af den grønne omstilling sammen med inklusion af mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Virksomhedernes erfaringer er samlet i en publikation, der også indeholder guides til, hvordan en grøn opgave kan se ud, og hvordan virksomheden får øje på den, samt en beskrivelse af hvilke mennesker, der kan betegnes som værende på kanten af arbejdsmarkedet.

Publikationen er gratis og kan downloades på cabiweb.dk.

Nøgleord

Billeder

I en ny publikation fra videnshuset Cabi fortæller seks virksomheder, hvordan de løser rekrutteringsudfordringer ved at ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet til at løse grønne opgaver.
Seks virksomheder med opgaver inden for den grønne omstilling fortæller, hvordan de rekrutterer ved at ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.
Download

Om Cabi

Cabi er et landsdækkende non-profit videnshus, som arbejder målrettet for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for alle, der ønsker at fremme:

  • udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse
  • udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job
  • trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Hvert år siden 2002 har Cabi også uddelt CSR People Prize til socialt ansvarlige virksomheder. 

Udsatte unge, S'et i ESG og trivsel

Cabi bidrager til at udvikle den danske beskæftigelsesindsats, og vores mål er, at endnu flere virksomheder tager socialt ansvar. Derfor stiller vi os til rådighed for at formidle gode erfaringer, eksempler, tal og metoder til pressen for at nuancere og øge den offentlige debat om det rummelige arbejdsmarked.
Det er fx inden for temaer som: 

Følg pressemeddelelser fra Cabi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cabi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye