Kristendemokraterne

Nye – gamle toner for ældreområdet

Del

KristenDemokraterne hilser den netop lancerede ældrereform velkommen.

”Der er ikke så meget nyt”, udtaler Ældreordfører i KristenDemokraterne, Britta Kristensen: ”Jeg har arbejdet 31 år som hjemmesygeplejerske og visitator, og har på nært hold oplevet, at det fungerer bedst når hjælpen udføres af kendte medarbejdere i samarbejde med borgeren. Det nye ligger i, at man fra regeringens side ønsker at give styringen tilbage til dem, der er tæt på, og vise tillid”.

KristenDemokraternes ældreordfører, Britta Kristensen sidder og kigger direkte mod læseren
KristenDemokraternes ældreordfører, Britta Kristensen KristenDemokraterne Fri anvendelse

Mere tillid og mindre kontrol er helt i tråd med KristenDemokraternes politik, hvor vi bl.a. har fokus på, at de nære selvstyrende teams giver den bedste hjælp til den enkelte borger og det bedste samarbejde mellem borger og hjemme- og sygeplejen. I KristenDemokraterne glæder vi os over intentionen om at skære i kontrollen og styrke tilliden – vi håber det lykkes denne gang.

Langt de fleste medarbejdere gør et kæmpe arbejde for at lytte aktivt og hjælpe borgeren på den bedste måde. Især de mennesker, som ikke selv rækker ud efter hjælp, som ikke kan se, at de ikke klarer dagligdagen, har brug for en helt særlig indsats. De har brug for medarbejdere, der kan lære dem at kende og stille og roligt få lov til at hjælpe. Det kræver tid, tålmodighed og indfølingsevne. Og det lykkes kun med kendte medarbejdere.

Vi i KristenDemokraterne håber, at disse nye tiltag kommer til at fungere i praksis. Vi håber, at det tunge lag af kontrolinstanser, som gennem mange år kun er blevet udvidet, bliver taget væk. Og vi håber virkelig, at de nye toner bevirker, at man ikke altid vil gribe til mere kontrol, hvis der sker en fejl et sted, men derimod ser på årsagen til, at fejlen sker, og lader tilliden råde, så man kan finde en løsning tæt på.

Tænk hvis alle de ressourcer, der bliver brugt på kontrol, føres tilbage til de nære medarbejdere og dermed borgerne. Tænk hvis ressourcerne i stedet blev brugt hos borgerne til at yde den bedst mulige hjælp for dem, der har behovet. Det vil være en festdag for KristenDemokraterne. 

Kristendemokratiske kerneværdier: Værdighed, fællesskab, frihed og ansvar.

Nøgleord

Kontakter

Om Kristendemokraterne

Kristendemokraterne i Danmark er et borgerligt parti, som fokuserer på samfundet gennem familien. Vi har et stort hjerte for naturen, miljøet, klimaet, de mest sårbare i samfundet og mener, at Danmark skal være et positivt bidrag til de svageste - også udenfor vores grænser. Vi bliver kaldt social-konservative og røde-borgerlige, men vi er baseret på en stærk og helt egen kristendemokratisk ideologi. Vi er medlemmer af EPP, som er den største gruppe i Europa-parlamentet.

Følg pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

KristenDemokraterne til kamp mod unges brug af pengespil30.3.2024 09:49:31 CET | Pressemeddelelse

Statens skatteindtægt på danskernes spillelyst og liberaliseringen af det danske spilmarked i 2012 er ikke realiseret uden svære ofre! Antallet af danskere, der kom i vanskeligheder med pengespillene, blev mere end fordoblet i perioden fra 2016 til 2022. En rapport fra Rambøll og Spillemyndigheden viser således, at antallet af personer herhjemme, som har problemer med pengespil, er steget fra 212.000 i 2016 til 478.000 i 2022. Og som om disse fakta ikke var grumme nok, så fremgår det af den seneste undersøgelse foretaget af Spillemyndigheden og Rambøll, at 24.500 børn mellem 12 og 17 år i forskellig grad har problemer med pengespil. Dette på trods af, at det ikke er lovligt for unge under 18 år at gamble i henhold til dansk lov.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye