Danmarks Idrætsforbund og DGI

Royal Run når milepæl: 95.000 deltagere er klar til Danmarks royale motionsløb

Del

For andet år i træk sætter Royal Run deltagerrekord. Med 95.000 solgte startnumre er der den 20. maj lagt op til et brag af en motionsfest på tværs af hele landet.

Startnumrene til Royal Run '24 er blevet revet væk på rekordtid.
Startnumrene til Royal Run '24 er blevet revet væk på rekordtid. Foto: Matthew James/Royal Run

Tre distancer. Fem værtsbyer. 95.000 motionister. Tidligere på dagen åbnede Royal Run op for salget af 7.500 ekstra startnumre, der på få timer blev revet væk. Dermed bliver Royal Run ’24 det største til dato. Tilmeldingen 

Hos arrangørerne er glæden stor over den flotte tilslutning til Royal Run, der har H.M. Kongen som hovedperson.

"Det er fantastisk at se, hvordan Royal Run kan motivere titusindvis af danskere til at bevæge sig, dyrke motion og tage del i idrætsfællesskaber. At det gik så hurtigt med at melde alt udsolgt og endda med deltagerrekord, er vi både meget glade for og ydmyge overfor,” siger Jens Otto Størup, administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

Motion i fællesskab

De ekstra startnumre, der netop er blevet revet væk, blev sat til salg i værtsbyerne Brønderslev, Aarhus, Fredericia og København/Frederiksberg. (Den by, der fik hurtigst udsolgt, var København/Frederiksberg). I Kalundborg blev kapaciteten ikke udvidet:

”Det er ikke vores ambition nødvendigvis at overgå os selv i størrelse hvert år, til gengæld vil vi gerne sikre, at så mange børn, unge, voksne og ældre – nybegyndere som erfarne – som muligt får en god oplevelse med at dyrke motion i fællesskab. Vi er stolte over opbakningen, og at vi med Royal Run har skabt rammerne for, at så mange danskere har lyst til at bevæge sig sammen på tværs af landet,” siger administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og ligeledes medlem af Royal Runs styregruppe, Morten Mølholm Hansen.  

Om Royal Run

  • Onsdag den 31. januar kl. 10.00 blev 7.500 ekstra startnumre sat til salg. Kl. 14.30 var alt udsolgt.
     
  • Royal Run ‘24 bliver med det det højeste antal deltagere nogensinde. Samtidig har 30 procent af de tilmeldte aldrig har deltaget i et motionsløb før.

  • 40 procent af de tilmeldte har ved tilmelding angivet, at de har deltaget i Royal Run før.

  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

  • Til Royal Run ’23 var der 93.684 tilmeldte i de fem værtsbyer: Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg. Det er denne deltagerrekord, der nu er slået.

Nøgleord

Kontakter

Jens Otto Størup, administrerende direktør i DGI: 53 73 33 00
Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF: 21 66 37 74

Links

Idræt og motion bidrager positivt til vores sundhed og trivsel, og derfor skal Danmark være verdens mest aktive nation. Det er visionen i den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, som er indgået mellem Danmarks Idrætsforbund og DGI med støtte fra Nordea-fonden og TrygFonden. Foreløbigt er der indgået aftaler med 25 såkaldte visionskommuner, og mange konkrete initiativer er sat i søen inden for en lang række idrætsgrene.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund og DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund og DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye