Det Kongelige Teater

Anmelderroste ’Indenfor murene’ tager på turné

Del

En af dansk teaters helt store klassikere, Indenfor murene, tager efter en næsten udsolgt spilleperiode på Gamle Scene på turné rundt i landet fra den 20. februar. 

Foto: Camilla Winther

Indenfor murene er fortællingen om, hvad det vil sige at høre til og være tvunget til at gøre op med alt det, der binder ens verden sammen.

Da Indenfor murene havde premiere 19. januar i anledning af Det Kongelige Teaters 275-års jubilæum, var det til anmeldernes store begejstring. Berlingskes anmelder: ”Græd af begejstring: Skal du i teatret en gang i år, er det denne forestilling, du skal se” og kvitterede med seks stjerner.

Fra d. 20. februar tager skuespilchef og instruktør Morten Kirkskovs stjernebesatte nyopsætning af Henri Nathansens klassiker på danmarksturné. Morten Kirkskov udtaler:

”Jeg er meget glad for at sende Indenfor murene ud i landet, for det er en forestilling, jeg er meget stolt af. Det skyldes ikke mindst, at Henri Nathansens stykke ganske enkelt er et mesterværk, som handler om de ting, vi som mennesker og folk altid er optaget af – identitet, de andre, tilhørsforhold – og de store temaer, der lige nu fylder nyhedsfladerne i medierne – krig, religion, dem og os-temaet. Og så er Indenfor murene i særlig grad et stykke, der kræver ekstraordinært store skuespillere, og dem har vi. Så glæd jer til en aften der giver mening, på alle mulige måder.”

En evig aktuel klassiker

Trods pres udefra hersker der fred og sammenhold indenfor i det jødiske hjem hos familien Levin. Alt er tilsyneladende, som det skal være, indtil den unge datter, Esther, forelsker sig i sin kristne lærer, Jørgen Herming, hvis farfar for år tilbage afviste at hjælpe familien Levin med et lån, blot fordi de var jøder, og hvis far har nægtet Levin en stilling i sin bank, af samme grund. Fortidens had vækkes til live, og kampen for kærlighed og forandring begynder. Faren Adolf Levin sætter sig imod ægteskabet, men indvilliger i at møde Herming til en middag, og herfra tilspidses dramaet yderligere.

Kan familierne rumme de omvæltninger, der følger med et nyt slags liv, eller vil hadet sejre over håbet om en bedre verden?

Henri Nathansen skrev Indenfor murene i 1912, og hans fortælling har vist sig at være evig aktuel og et af de mest spillede på Det Kongelige Teater. I Morten Kirkskovs iscenesættelse kan du opleve en stjernebesætning med Bodil Jørgensen og Jens Albinus som ægteparret Levin, og Lars Brygmann og Stine Stengade som hr. og fru Herming. I rollen som familien Levins unge datter Esther ses det unge talent Emilie Kroyer Koppel.

Læs mere om den næsten udsolgte turné her:

Find pressebilleder her:

Indenfor murene kan opleves i disse byer:

Vejle Musikteater, 20. februar 2024 kl. 19:30

Musikhuset Esbjerg, 22. februar 2024 kl. 19:30

Musikhuset Aarhus, 24. februar 2024 kl. 17

Aalborg Kongres & Kultur Center, 27. februar 2024 kl. 19:30

Værket, Randers, 29. februar 2024 kl. 19:30

ODEON, Odense, 2. marts 2024 kl. 16

Det Kongelige Teater på turné:

Det Kongelige Teater fortsætter sin omfattende turnévirksomhed i 2024. Vi gentager vores faste succes Kongelig sommeropera og Kongelig sommerballet, og besøger 24 byer, mens et udpluk af vores bedste teaterforestillinger også skal på turné, heriblandt jubilæumsforestillingen ’Indenfor murene’. Teaterlegepladsen Postyrium ruller forbi 16 byer, mens årets største udendørs teateroplevelse bliver den spektakulære familieforestilling ’Ragnarok’, igen i år i et samarbejde med Moesgaard Museum, ved Aarhus. I 2023 så 174.785 publikummer en turnéforestilling af Det Kongelige Teater. Der er små 150 planlagte turné-dage i 2024 og i gennemsnit en aktivitet hver tredje dag et nyt sted i Danmark!

Medvirkende:
Adolf Levin: Jens Albinus
Sara Levin: Bodil Jørgensen
Esther Levin: Emilie Kroyer Koppel
Jørgen Herming: Joachim Kubel
Etatsråd Herming: Lars Brygmann
Etatsrådinde Herming: Stine Stengade
Hugo Levin: Emil Prenter
Jakob Levin: Zaki Nobel
Dina Levin: Jela Natius Abildgaard                                                   
Meyer: Nicolai Dahl Hamilton
Lille Sara: Livia Teodora Lupu / Frederikke Kofoed Heiberg
Hushjælp hos Levins: Lene Strate
Tjener hos Hermings: Jakob Haahr Andersen

Holdet bag:
Dramatiker: Henri Nathansen
Iscenesættelse: Morten Kirkskov
Scenografi og kostumedesign: Steffen Aarfing
Lysdesign: Ulrik Gad
Lyddesign: Mogens Laursen Hastrup
Koreografi: Sofie Akerø

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye