Djøf

Djøf: Udspil til ældrereform stiller store krav til både ledere, medarbejdere og politikere

Del

- Djøf deler regeringens ambition om en offentlig sektor, der sætter borgerens behov i centrum, og hvor faglighed, tillid til den faglige og menneskelige dømmekraft og dialogen med borgerne er kernen, siger Sara Vergo, formand for Djøf.

Med regeringens udspil til en reform af, hvordan vi drager omsorg for de ældste borgere i samfundet, er der lagt op til en omfattende ledelsesreform af den offentlige sektor.

- Ledere i hele ledelseskæden og medarbejdere skal omstille sig til nye roller og måder at arbejde på. Det kræver tid - og mulighed for at udvikle sig - for at de kan blive komfortable og kompetente i de nye roller. Og derfor er tålmodighed og kompetenceudvikling en forudsætning for at øge kvaliteten og nå målene og de politiske intentioner, siger Sara Vergo, formand for Djøf.

Hun påpeger, at motivationen for – endelig - at komme i gang er stor:

- Men der er heller ikke tvivl om, at omstillingerne betyder forandringer for både ledere og medarbejdere. Og omstillingerne kommer til at ske i en tid med akut mangel på medarbejdere til ældreplejen, hvor budgetterne er stramme, hvor der skal indføres ny teknologi og personaleomsætningen er høj.

Sara Vergo opfordrer derfor til, at der er forståelse for, at forandringerne tager tid, og at der er plads til læring undervejs.

- Vi skal lykkes med en god implementering, og det betyder bl.a., at vi ikke skal dømme resultaterne, før implementeringen er i hus. Lad os i stedet gøre status undervejs og lytte til den læring og de erfaringer, som ledere og medarbejdere gør sig og det, som borgere og pårørende oplever.

Sara Vergo har også opfordring til politikerne om at vise mod, selv om der undervejs vil ske fejl:

- Nu må vi se, hvor den endelige politiske aftale om ældrelovgivningen lander. Men det er vigtigt, at politikerne er klar til at give de lokale ledelser ansvaret for at løse de problemer, der potentielt kan opstå, i stedet for at komme med ny lovgivning, når en sag opstår. Det er jo den politiske virkelighed, der har drevet bureaukratiseringen af den offentlige sektor gennem årtier. Og hvor politikerne nu skal turde slippe tøjlerne, slutter Sara Vergo.

Sara Vergo træffes for yderligere kommentarer på tlf. 31 37 39 20.

Om Djøf

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Djøf om korruptionsindeks: Grund til stolthed over høj faglighed og integritet, som sikrer Danmarks fornemme placering30.1.2024 07:05:00 CET | Pressemeddelelse

Det årlige korruptionsindeks fra Transparency International rangerer igen i år Danmark som det mindst korrupte land i verden. Men det må ikke blive en sovepude, og der er behov for at styrke tilliden og opbakningen til vores politiske institutioner og offentlige myndigheder, siger Hanne Fugl Eskær, formand for de offentlige chefer i Djøf.

Djøf: SU-besparelser forringer de unges mobilitet18.12.2023 20:24:55 CET | Pressemeddelelse

Regeringen vil fjerne de studerendes adgang til det fleksible SU-år. Det år, som ofte bliver brugt af studerende, som skifter uddannelse, bliver syge eller af andre gode grunde må bruge lidt længere tid på at gennemføre studiet. - Vi skal have de studerende ordentligt igennem deres uddannelse, og ikke hurtigst muligt, mener Sara Vergo, formand for Djøf og Anders Vile, forperson for Djøf Studerende.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye