Jens-Kristian Lütken er nyt medlem i Nationalmuseets Museumsråd
Nyt medlem i Museumsrådet for Nationalmuseet er Jens-Kristian Lütken, der er beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune (V). Han indtræder i rådet den 1. februar 2024.

Nyt medlem i Museumsrådet for Nationalmuseet er Jens-Kristian Lütken, der er beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune (V). Han indtræder i rådet den 1. februar 2024.
Han erstatter Jonas Bjørn Jensen, som træder ud af Københavns Borgerrepræsentation. Han har siddet i museumsrådet i 3 år.
”Jeg vil gerne sige en stor tak til Jonas Bjørn Jensen, som træder ud af museumsrådet, for god sparring de sidste tre år. Det er lykkedes at få turisterne tilbage på museet, og vi ansætter nu flere forskere. Jeg vil byde varmt velkommen til Jens-Kristian Lütken, som jeg glæder mig til at have med som sparringspartner i den spændende udvikling, vi har sat i gang på Nationalmuseet, og som skal gavne både København og hele Danmark,” siger Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet.
Brian Mikkelsen og Anne Skovbro er blevet genudpeget og tager derfor en tørn mere i Museumsrådet som henholdsvis formand og medlem.
Resten af rådets medlemmer fortsætter som før og består af Anders Krab-Johansen, direktør for Berlingske Media, Nina Smith, professor ved Aarhus Universitet og Simon Møberg Torp, Dekan ved Syddansk Universitet.
Fakta om Nationalmuseets Museumsråd
Rådet bidrager med organisatorisk, ledelsesmæssig og økonomisk sparring for museets daglige ledelse, og drøfter herunder museets budget, regnskab og årsberetning. Rådet bidrager desuden med sparring omkring museets faglige strategier og udvikling.
Medlemmerne af Nationalmuseets Museumsråd er:
- Brian Mikkelsen, direktør, Dansk Erhverv (formand)
- Anders Krab-Johansen, direktør, Berlingske Media
- Anne Skovbro, direktør, By og Havn
- Jens-Kristian Lütken, beskæftigelses- og integrationsminister, Københavns Kommune (V)
- Nina Smith, professor, Aarhus Universitet
- Simon Møberg Torp, dekan, Syddansk Universitet
Nøgleord
Kontakter
John Fhær Engedal NissenKommunikationsmedarbejderNationalmuseet
Tlf:41 20 68 49jni@natmus.dkNationalmuseet
Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum. Det ligger i Prinsens Palæ i København, hvor det har haft adresse siden 1849.
Nationalmuseet består foruden af besøgsstedet i København også af en forsknings-, samlings og bevaringsafdeling, der tager sig af konservering og bevaring af Danmarks kulturskatte samt forskning i både kulturhistoriske og naturvidenskabelige emner.
Der er 18 besøgssteder knyttet til Nationalmuseets organisation, som Rane Willerslev er direktør for.
Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Nationalmuseet styrker forskning i maritim kulturarv med nyt forskningscenter7.4.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt forskningscenter skal undersøge danske skibsvrag i ind- og udland, samt forske i nedbrydning og bevaring af skibsvrag og stenalderbopladser på havets bund. Det skal bringe ny viden om hele den maritime danmarkshistorie – fra oldtid til nutid.
Ny vicedirektør for Drift og Administration på Nationalmuseet fundet3.4.2025 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Nationalmuseet har ansat Merete Lange som en ny vicedirektør til at styrke organisationens drift og administration.
New Find Links the Sutton Hoo Helmet to Denmark27.3.2025 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
A stamp found with a metal detector on the Danish island of Tåsinge indicates that the iconic helmet from Sutton Hoo in England could have been made in the South Funen archipelago. The find could change what we know about the power balance in Northern Europe in the 7th century, with Denmark playing a more central role than previously thought.
Nyt fund forbinder Sutton Hoo-hjelmen med Danmark27.3.2025 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Et stempel fundet af en detektorfører på den danske ø Tåsinge tyder på, at den ikoniske hjelm fra Sutton Hoo i England kan være produceret i det sydfynske øhav. Det kan ændre vores forståelse af magtbalancen i Nordeuropa omkring 600-tallet, hvor Danmark måske spillede en større rolle end hidtil antaget.
Danske forskere finder sjældent rav i oldtidens Syrien28.1.2025 11:05:00 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Nationalmuseet har opdaget usædvanligt rav fra Østersøen i en 3000 år gammel syrisk grav, der blev udgravet af danske arkæologer for 90 år siden. Ravet vidner om vidt forgrenede handelsforbindelser i oldtiden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum