Udenrigsministeriet

Bertel Haarder udnævnt til dansk medlem af Grænsehindringsrådet

Del

Morten Dahlin (V), minister for nordisk samarbejde, har udnævnt tidligere folketingsmedlem Bertel Haarder (V) til at være Danmarks nye repræsentant i grænsehindringsrådet under Nordisk Ministerråd fra 1. marts – 31. december 2024.

Grænsehindringsarbejdet er et vigtigt nordisk samarbejdsområde og en del af arbejdet med at leve op til statsministrenes vision om Norden som verdens mest integrerede region. Arbejdet styres af Grænsehindringsrådet, som indledte sin virksomhed i januar 2014.

På baggrund af Grænsehindringsrådets fornyede mandat fra og med 2022 er det et mål at fjerne 5 - 8 grænsehindringer om året blandt andet inden for arbejdsmarkedet, socialområdet, uddannelsesområdet og erhvervslivet.

Danmarks nye repræsentant i grænsehindringsrådet Bertel Haarder siger om udnævnelsen:

”Jeg er meget glad for udnævnelsen. Mit hjerte brænder for det nordiske, og der er alt for mange unødvendige grænsehindringer, både fysiske og digitale.”

Minister for Nordisk samarbejde Morten Dahlin siger:

"Bertel Haarder vil med sin store erfaring fra det nordiske blive et stærkt dansk bidrag til grænsehindringsarbejdet. Bertel har et indgående kendskab til det nordiske og nyder stor respekt også i de andre nordiske lande. Derfor er jeg overbevist om, at Bertel kommer til at løfte opgaven særdeles fremragende.”

Et af ministerens mål er at sikre bedre mobilitet for borgere og virksomheder i Norden, herunder ikke mindst i Øresundsregionen, hvor der er et stort potentiale for yderligere integration.

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye