Nyt partnerskab mellem Alm. Brand og TDC Erhverv skal styrke cybersikkerheden hos danske SMV’er
Digitaliseringen buldrer derudaf, trusselsbilledet stiger og flere og flere danske SMV’er bliver ramt af cyberangreb. På trods af det stigende trusselsbillede føler mange SMV’er sig ikke i risikozonen. Den tilgang gør virksomhederne sårbare, mener Alm. Brand og TDC Erhverv, der nu samler kræfterne for at gøre det mere attraktivt for danske SMV'er at komme i gang med at øge cybersikkerheden.

Selvom antallet af hackergreb rettet mod danske virksomheder steg med 64 pct. fra 2021 til 2022, vurderer mange virksomheder fortsat, at det ikke er noget, der rammer dem. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Norstat på vegne af Alm. Brand, der omhandler, hvordan danske SMV’er er rustet mod den stigende cybertrussel.
Her svarer 43 pct. af de adspurgte virksomheder, at de ikke føler sig i risikozonen for at blive ramt af et cyberangreb. Det er ifølge Camilla Amstrup, CCO i Alm. Brand Group, en farlig antagelse, da hver fjerde SMV i 2021 var udsat for et cyberangreb:
”Det er bekymrende tal. Undersøgelsen viser, at der stadig mangler en generel forståelse for, hvor ødelæggende et cyberangreb kan være. Men cybertruslen mod danske virksomheder har aldrig været større. I løbet af 2023 har både Center for Cybersikkerhed og Forsvarets Efterretningstjeneste hævet det digitale trusselsniveau, og det påvirker i særlig grad de danske SMV’er, der ofte er mere udsatte. Her kan et angreb blive fatalt for virksomhedens overlevelse, hvis den ikke har en cyberforsikring.”
Camilla Amstrup suppleres af John Henriksen, adm. direktør hos TDC Erhverv, der blandt andet står bag et indbygget sikkerhedsværn til at beskytte virksomheders internettrafik mod it-angreb:
”I 2023 har vi set den ene negative rekord efter den anden, når det kommer til antal ondsindede angreb mod danske virksomheder. I 2023 registrerede vi 10. millioner ondsindede forespørgsler. Det har med andre ord aldrig været vigtigere at have redskaberne på plads til at afvise angreb – eller for den sags skyld til at håndtere situationen, hvis først man er kompromitteret.”
Virksomheder har ikke en løsning på cyberangreb
Den manglende tro på, at man som virksomhed kan være et potentielt mål for et cyberangreb, er ikke den eneste indsigt fra den nye undersøgelse, der giver anledning til bekymring på danske SMV’ers vegne.
Tallene viser, at 50 pct. af de adspurgte SMV’er ikke ved, hvad de skal gøre, hvis de først bliver ramt af et angreb. Det får nu Alm. Brand og TDC Erhverv til at til at løfte sløret for et nyt længerevarende partnerskab, der skal gøre det attraktivt for danske SMV’er at starte rejsen mod at blive sikret og forsikret mod cyberangreb.
”Alle virksomheder er optaget af at forsikre deres fysiske aktiver som bygninger, biler og maskiner, ligesom de også sikrer sig med fysisk lås og alarm. Det samme er stadig ikke tilfældet ved immaterielle aktiver som deres kundedata og øvrige digitale infrastruktur. Her viser vores nye undersøgelse, at der er en stor videnskløft blandt danske SMV’er, når det kommer til cybertruslen, og her har vi sammen en opgave i at forklare bedre, hvad konsekvenserne kan være, og hvordan man beskytter sig,” siger Camilla Amstrup og John Henriksen, og fortsætter:
”Det ønsker vi i Alm. Brand og TDC Erhverv at bidrage til, så vi kan gøre det mere attraktivt for virksomheder at komme i gang med at blive sikret og forsikret mod cyberangreb. Vi kombinerer nu vores samlede kompetencer og ydelser inden for cyberområdet, så danske SMV’er kan få dobbelt tryghed med effektiv beskyttelse mod hackerangreb og forsikringsdækning, der sikrer virksomheden mod økonomiske tab i tilfælde af et angreb. Håbet er, at alle danske virksomheder kan få en hverdag med mere tryghed og mindre bekymring. Hvor det er både enkelt og let at nå i mål med at sikre og forsikre sig mod IT-kriminalitet.”
Alm. Brand Cyberforsikring
En cyberforsikring hjælper virksomheder i tilfælde af, at de bliver udsat for cyberangreb. Konsekvensen af et sikkerhedsbrud kan fx være, at virksomhedskundernes data bliver hacket. Alm. Brand Cyberforsikring dækker i disse tilfælde omkostningerne til it-mæssig efterforskningsbistand, juridisk bistand samt rådgivning til både virksomheden og de berørte parter. Derudover dækker forsikringen også tabt indtjening som følge af en cyberhændelse samt udgifter til en it-specialist, der kan undersøge og afhjælpe skader på it-systemet. Alm. Brand hjælper virksomheden døgnet rundt både før, under og efter et cyberangreb.
Om TDC Erhverv
TDC Erhverv tilbyder en bred portefølje af løsninger inden for kommunikationsteknologi, digitalt samarbejde og it-sikkerhed. Med end-to-end løsninger, der dækker virksomheders behov uanset størrelse og kompleksitet forbinder TDC Erhverv kunder, medarbejdere og omverden. TDC Erhverv skaber fremsynet it-sikkerhed, der sørger for, at virksomheder – store som små – altid er beskyttet mod alle typer af cybertrusler. Det sker blandt andet ved gennem TDC Erhvervs Security Operations Center (SOC), der overvåger og beskytter virksomheders infrastruktur og forretning døgnet rundt, så de i stedet trygt kan se fremad mod morgendagens forretningsmuligheder.
Kontakter
Thomas ReklingPressekonsulent
Tlf:+45 20 91 50 76thre@nuuday.dkFølg pressemeddelelser fra TDC Erhverv
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra TDC Erhverv
D-mærket løber med Det Gyldne Gitter ved Cyber Security Awards 202513.3.2025 16:45:07 CET | Pressemeddelelse
Dansk Erhverv, Dansk Industri, SMV Danmark, Forbrugerrådet Tænk og Industriens Fond kunne torsdag aften lade sig hylde som vindere af Det Gyldne Gitter ved årets Cyber Security Awards for deres arbejde med mærkningsordningen, D-mærket. På aftenen blev der yderligere uddelt tre priser: Åbenhedsprisen, Årets Kvindelige Cyberinspirator og Årets SMV-indsats.
Hackerangreb koster danske virksomheder over 1,4 millioner kr. om ugen13.3.2025 09:02:00 CET | Pressemeddelelse
Danske virksomheder vurderer i en ny rapport, at det koster dem mindst 200.000 kr. om dagen, når et cyberangreb rammer. I Norden tager det i gennemsnit 300 dage at håndtere et angreb, hvilket kan ende med en økonomisk samlet omkostning på 60 millioner kr. pr. angreb. Alligevel har kun hver femte virksomhed en fuldt implementeret beredskabsplan.
Microsoft konsulenthus vælger dansk krypteringsløsning til at sikre sine kunders data6.3.2025 08:07:00 CET | Pressemeddelelse
Konsulenthuset Delegate indgår partnerskab med TDC Erhverv om at implementere krypteringsløsning hos udvalgte kunder for at styrke datasikkerheden og beskytte følsomme og kritiske data i en tid med stigende usikkerhed om globale dataoverførsler.
2024 Sikkerhedsrapport: Endnu et rekordår for hackerangreb6.2.2025 08:07:00 CET | Pressemeddelelse
Over 27 millioner blokeringer af svindelforsøg beskyttede TDC Erhverv de danske virksomheder imod i 2024, som er mere end fordoblet sammenlignet med året forinden. Det viser årets Sikkerhedsrapport, der samtidig slår fast, at AI-våbenkapløbet for alvor er accelereret.
Årets Cyber Security Awards 2025: Indstil virksomheder nu29.1.2025 07:17:00 CET | Pressemeddelelse
For andet år i træk afholdes Cyber Security Awards i marts, der hædrer de virksomheder og aktører, som har gjort en ekstraordinær indsats på området og bidrager til kampen for et mere sikkert digitalt samfund og erhvervsliv.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum