Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren annoncerer dansk millionstøtte til anti-korruption i Ukraine

Del

Annonceringen sker i forbindelse med udenrigsminister Lars Løkke Rasmussens besøg i Ukraine i dag. 

Danmark har siden 2016 stået i spidsen for EU’s anti-korruptionsprogram (EUACI) i Ukraine. Det er støtte til tredje fase af det program, som udenrigsminister Lars Løkke Rasmussens i dag har annonceret under et besøg i Ukraine.

“Allerede inden Ruslands ulovlige invasion gjorde Ukraine store fremskridt på korruptionsdagsordenen, og selv mens landet er i krig, har de formået at fortsætte den positive udvikling. Men der er fortsat områder, der kan forbedres, og det er afgørende for Ukraines EU-drømme, at vi hjælper dem med at komme i mål,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

EU bidrager til den kommende fase af programmet med over 70 millioner kroner, mens Danmark bidrager med knap 60 millioner kroner.

Programmet har blandt andet fokus på at fremme åbenhed og integritet i genopbygningen af Mykolaiv gennem et tæt samarbejde med borgmesteren og hans team.

Det er planen at udarbejde best practices for genopbygningen af Mykolaiv, der kan anvendes i andre ukrainske byer. 

Lars Løkke Rasmussen orienterede om den danske støtte til EU’s anti-korruptionsprogram på et møde i dag med den ukrainske udenrigsminister Dmytro Kuleba.

De to udenrigsministre mødtes i den ukrainske by Mykolaiv, som Danmark har fået et særligt ansvar for at genopbygge. 

Her mødtes de for officielt at åbne Danmarks nye ambassadekontor i Mykolaiv. Dermed har Danmark både en ambassade i Kyiv og et ambassadekontor i Mykolaiv.

Samtidig drøftede de blandt andet, hvordan Danmark og Ukraine kan videreudvikle samarbejdet om Mykolaiv, og hvordan Danmark fortsat kan støtte Ukraine i sin kamp mod Rusland.

“Ukraine kæmper stadigvæk for hele Europas frihed og sikkerhed. Det skal vi støtte dem i, og derfor er vi et af de lande, der yder mest støtte til Ukraine relativt til vores størrelse. Vi har et særligt ansvar for genopbygningen af Mykolaiv, og med åbningen af et ambassadekontor i byen kan vi gøre genopbygningsindsatsen mere effektiv,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Den danske udenrigsminister mødtes desuden med studerende på Mykolaivs skibsbygningsuniversitet samt byens guvernør, borgmester og regionsrådsformand. 

For yderligere information, kontakt pressevagten@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Gennemgangen af Palæstina-programmet er afsluttet18.6.2024 20:48:06 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsministeriet har lavet en grundig gennemgang af hele det danske landeprogram til Palæstina i forlængelse af sidste års gennemgang af dele af landeprogrammet. Gennemgangen har blandt andet konkluderet, at bistanden har leveret resultater, er relevant og at danske midler ikke direkte eller indirekte er tilgået personer eller organisationer, som er opført på EU’s og FN’s sanktionslister. Gennemgangen har også bekræftet, at der ikke er indikationer på, at danskstøttede civilsamfundsorganisationer har opildnet til had og vold i deres kommunikation.

Danmark vil styrke båndet til vestafrikanske kystlande12.6.2024 11:41:47 CEST | Pressemeddelelse

De to vestafrikanske kystlande Senegal og Elfenbenskysten er nøgleaktører i den bredere vestafrikanske region. Begge lande er ledet af demokratisk valgte regeringer, bidrager til regional stabilitet og udvikling og har i de seneste år oplevet stigende vækst. Samtidig udfordrer ustabilitet i Sahellandene, klimaforandringer, migration og manglende jobmuligheder for den unge generation begge lande. Lige nu besøger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, Senegal og Elfenbenskysten.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye