Tandlægeforeningen

Nu får flere syge patienter tilskud til tandpleje, og det bliver nemmere: Stor sejr, siger tandlægeformand

Del

Flere patienter, der får tandproblemer pga. sygdom eller medicin, kan se frem til et tilskud til tandpleje. Det fremgår af en aftale om en ændring af § 166-ordningen, som regeringen og alle Folketingets partier netop har offentliggjort. Stor sejr, mener Tandlægeforeningens formand.

Enorme tandlægeregninger pga. kemoterapi er snart fortid. Og flere patienter, som får ødelagt deres tænder, fordi deres medicin giver dem mundtørhed, vil også få hjælp til tandlægeudgifter.

Det fremgår af den nye, brede aftale om en revidering af sundhedslovens § 166. En lov, der sikrer, at patientgrupper kan få tilskud til tandbehandling, og som Tandlægeforeningen gennem flere år har kæmpet for at få opdateret. 

– Jeg er utrolig glad på patienternes vegne. Der er ingen tvivl om, at både de menneskelige og økonomiske omkostninger for de her patienter har været enormt høje. Men nu er der lys forude, for udvidelsen af tilskudsordningen kommer til at gøre en stor forskel for mange, siger Tandlægeforeningens formand, Susanne Kleist og fortsætter:   

– Vi har længe kæmpet for de her ændringer, og at det nu er lykkedes, vil jeg kalde et stort gennembrud på tandplejeområdet, siger Susanne Kleist.  

Mindre krav og bureaukrati for patienter

Ifølge aftalen skal det ikke længere være patienten selv, der skal dokumentere årsagssammenhængen mellem de opståede tandproblemer og patientens sygdom eller behandling. 

I stedet skal en tandlæge vurdere, om tandskaderne skyldes sygdom eller en behandling. Netop det har været et stort ønske fra Tandlægeforeningen.

– Det er et meget vigtigt element i aftalen. For som vi har påpeget igen og igen, er det ikke rimeligt at forlange, at patienter, der i forvejen kæmper med alvorlig sygdom, skal stå med den bevisbyrde og medfølgende bureaukrati, siger Susanne Kleist og understreger:

– Patienterne har ikke kun lidt under den økonomiske og bureaukratiske byrde. Sunde tænder er afgørende for et godt liv, så livskvaliteten står også for skud, når patienter oven i sygdom og behandling får forværret tandsundhed, siger Susanne Kleist.        

Flere syge patienter får tilskud

Det har været vigtigt for Tandlægeforeningen, at flere patienter skulle have tilskud til tandbehandling. Derfor roser Susanne Kleist også aftalepartierne for at udvide ordningen for følgende patienter:

•    Patienter i kræftbehandling med immunterapi eller hormon- eller antihormonbehandling.
•    Patienter, der på grund af knoglemarvstransplantation, har udviklet GvHD. 
•    Patienter med sygdom i skjoldbruskirtlen, der har fået behandling med radioaktivt jod.

– Jeg vil rigtig gerne rose aftalepartierne, for de har virkelig lyttet til vores anbefalinger og har forstået vigtigheden af den sunde mund ift. livskvalitet og sundhed. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at kunne hjælpe mange flere patienter, der uforskyldt har fået store udfordringer med deres tandsundhed, siger Susanne Kleist

Den nye tilskudsordning forventes at træde i kraft den 1. juli 2024. 

Kontakter

Billeder

Susanne Kleist, Tandlægeforeningen
Susanne Kleist, Tandlægeforeningen
Download

Følg pressemeddelelser fra Tandlægeforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tandlægeforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye