Agria Dyreforsikring

Fejrer du hundens eller kattens fødselsdag?

Del

Det spørgsmål stillede Agria Dyreforsikring i en undersøgelse om hunde- og katteejeres vaner og skikke i 8 europæiske lande, og tendensen er klar: I langt overvejende grad fejrer kæledyrsejerne deres dyrs fødselsdage - danskerne er blandt de mest fødseldagsfejrende dyreejere i Europa, og den yngre generation fører an i fejringen. Læs her hvorfor

Hver eneste dag overøser din hund dig med ubetinget kærlighed, hengivenhed og loyalitet. Det samme gør din kat – når den altså gider. Så selv om hverken hund eller kat ved, hvad det vil sige at have fødselsdag, er det måske alligevel på sin plads, at også vores pelsede venner får en særlig dag, hvor vi viser, hvad de betyder i vores liv?

Og det er præcis det, vi gør på fødselsdage: Fejrer vi dem, der står os nærmest. Det gælder også menneskets bedste venner på fire ben, viser en undersøgelse, som Agria Dyreforsikring netop har foretaget om hunde- og katteejeres vaner og skikke.

Udbredt blandt yngre kæledyrsejere

6.644 hunde- og katteejere fra 8 europæiske lande deltog i Agrias undersøgelse, og en klar tendens tegner sig:

Kæledyrsejere ønsker i overvejende grad at fejre deres hundes eller kattes fødselsdage: 
I 7 ud af 8 lande svarede flere end halvdelen af kæledyrsejerne, at de markerer deres kæledyrs fødselsdag.

Danskerne, svenskerne og finnerne fører klart som de mest fødselsdags-fejrende kæledyrsejere: Her er det 6 ud af 10, der husker at ønske hund eller kat tillykke.

Omvendt er Irland og Norge de lande, hvor færrest dyreejere svarede, at de fejrer deres dyrs fødselsdage. Her er det hhv. 46% og 48%, der markerer dagen.

Agrias undersøgelse viser desuden, at fødselsdagsfejringen er mest udbredt blandt de yngre generationer:

- Det faktum, at kæledyrets plads i familien har ændret sig de senere år, og måske også den måde man kan opfatte sig mere som kæledyrs-forældre snarere end som kæledyrsejere, kan måske forklare ønsket om at fejre hundens eller kattens fødselsdag, især blandt 18-39-årige, påpeger Lotte Evers, der er marketingchef i Agria Dyreforsikring.

*Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev udført online i november 2023 af virksomheden Xtreme på vegne af Agria Dyreforsikring. 6.644 hunde- og katteejere fra 8 europæiske lande (Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Irland) deltog i undersøgelsen.

null

Undersøgelsesresultater efter land:

Fejrer du din hunds eller kats fødselsdag?

Antal positive svar:

 • Sverige: 65 %
 • Danmark: 64 %
 • Finland: 64 %
 • Storbritannien: 59 %
 • Norge: 48 %
 • Tyskland: 55 %
 • Frankrig: 53 %
 • Irland: 46 %
null

Sådan kan du fejre din bedste ven på fire ben:

 • En ekstra(god)gåtur
 • Ekstra lækkerier (men pas stadig på maven)
 • Et godt tyggeben
 • En hjemmelavet gave (katte elsker nyt legetøj)
 • Gaver behøver ikke være fysiske: Tag fri og nyd dagen med samvær, hygge og nærvær øremærket til din bedste ven ...

Kontakter

Billeder

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker.

Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle.

De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning.

Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.

Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Hunde- og katteejere: Er forskellene virkelig så store?21.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Traditionelt set har der været en række opfattelser og stereotyper omkring forskellene mellem hunde- og katteejere. Hundeelskere beskrives ofte som sociale og aktive, mens katteejere anses for at være mere selvstændige og kreative. Men nye data fra Agria Dyreforsikring afslører en fælles tendens blandt kæledyrsejere, der udfordrer disse klassiske opfattelser: De vælger ofte de samme navne til deres firbenede familiemedlemmer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye