Assens Kommune

Nu er arkitektkonkurrencen om byggeriet af kyst- og lystfiskercenteret i gang

Del

Hvordan skal det kommende nationale kyst- og lystfiskercenter se ud, og hvem skal bygge det? Det finder vi ud af gennem den arkitektkonkurrence, som netop er sat i gang.

Assens Kommune

Med en storslået udsigt over Lillebælt skal det kommende nationale kyst- og lystfiskercenter opføres mellem rustik industri og moderne byfornyelse på Assens Havn.

Centeret er finansieret af A.P. Møller Fonden, Nordea-fonden, staten og Assens Kommune, og skal stå side om side med havets forunderlige verden og byde på oplevelser, der udvider gæsternes viden om livet og naturen under havoverfladen, samt hvordan vi passer på det.

Men hvordan skal sådan en bygning se ud, og hvordan skal den spille sammen med det gamle pakhus og de øvrige faciliteter på havnen? Og hvem skal i sidste ende bygge den nye nationale attraktion i Assens?

Det skal den netop igangsatte arkitektkonkurrence give svar på. I dag den 25. januar er programmet for konkurrencen blevet offentliggjort og frem til den 23. februar 2024 kan alle de teams, som ønsker at komme i betragtning i udbudsprocessen melde sig på banen.

Den 13. marts får fire teams så besked om, at de får mulighed for at byde ind med deres bud på opgaven, og til juni vælger bedømmelseskomitéen, hvem der vinder arkitektkonkurrencen og dermed opgaven.

”Vi glæder os meget til at se de forskellige teams bud på, hvordan man skaber en sanselig attraktion med rum til leg, fordybelse og refleksion. Et center, som også skal stå som et miljøbevidst vartegn og en institution, som bliver centrum for arbejdet for en bedre fremtid for vores vandnatur”, fortæller formand for bedømmelseskomiteen og borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen.

Kyst- og Lystfiskercenteret i Assens udspringer af den nationale strategi for kyst- og lystfiskeri, som Assens Kommune er tovholder på.

Fakta

 • På finansloven i 2018, blev der afsat 32 mio. kr. til den nationale strategi for kyst- og lystfiskeri.
 • Assens Kommune er tovholder på at føre strategien ud i virkeligheden.
 • Ud af de 32 mio. kr., er de 22 mio. kr. øremærket til at etablere et kyst- og lystfiskercenter.
 • Opførelsen af Centeret forventes at beløbe sig til 70 – 75 mio. kr. samt diverse følgeinvesteringer og allerede afholdte udgifter.
 • Assens Kommunes Byråd har afsat 15 mio. kr. til opførelsen af Centeret. Den resterende økonomi finansieres med 25 millioner kroner i støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og 19 millioner kroner i støtte fra Nordea-fonden.

Tidsplan for arkitektkonkurrence

 • 25. januar: Udbudsmaterialet offentliggøres på udbudsportal.
 • 23. februar: Alle teams, der ønsker at medvirke i udbuddet, giver sig til kende.
 • 13. marts: De tre teams, som er udvalgt til at kunne komme med forslag til opgaveløsningen offentliggøres.
 • Juni: Bedømmelseskomitéen vælger vinderen af arkitektkonkurrencen.

Bedømmelseskomitéens medlemmer:

 • Søren Steen Andersen, Borgmester, Assens Kommune
 • Søren Thomsen, Viceborgmester, Assens Kommune
 • Poul Erik Svendsen, Formand for Social- og Ældreudvalget, Assens Kommune
 • Mads Lebech, Direktør, A.P. Møller Fonden
 • Pernille Illum, Fondsrådgiver, A.P. Møller Fonden
 • Fagdommer, arkitekt, som primært vil fokusere på byggeriet
 • Fagdommer, landskabsarkitekt, som primært vil fokusere på den overordnede plan samt faciliteternes placering, udformning samt sammenkoblingen mellem havnen og byen.
 • Fagdommer, ingeniør, som primært vil fokusere på sikring af eksisterende kajanlæg samt udformning af nyt moleanlæg og faciliteter.

(Fagdommere vil blive udmeldt efter prækvalifikationsfasen)

Kontakter

Søren Steen AndersenBorgmesterAssens Kommune

Tlf:29 37 90 65

Arne Kvist RønnestProjektchef for Kyst- og LystfiskercenteretAssens Kommune

Tlf:29 61 96 16

Om Assens Kommune

I vores fællesskab er der hjerterum, albuerum og højt til loftet. Vi har plads både til dem, der bidrager til fællesskabet og til dem, der har brug for det. Hos os lever det gode nærdemokrati og aktive medborgerskab.

Følg pressemeddelelser fra Assens Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Assens Kommune

Robotter doserer medicinen og skaber mere tid til pleje- og omsorgsopgaver3.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Ifølge nye tal fra Region Syddanmark ligger Assens Kommune højt på listen over syddanske kommuner med flest borgere på såkaldt dosispakket medicin. Og topper listen på Fyn. Det gavner både patientsikkerheden og frigiver tid til andre opgaver for medarbejderne på social- og sundhedsområdet. Årsagen skal findes i kommunens målrettede ansættelse af to farmakonomer og et godt samarbejde med de praktiserende læger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye