Aarhus Universitet

Nyopført AU-auditorium får donation på fire mio. kr. fra Salling Fondene

Del

Aarhus Universitet modtager fondsstøtte til indkøb af inventar og AV-udstyr til det markante og nye runde auditorium i Universitetsbyen.

Sådan ser Aarhus Universitets nyeste auditorium ud i en visualisering. Det cirkelrunde auditorium ligger i Universitetsbyen, som er det gamle Kommunehospitals bygninger.
Sådan ser Aarhus Universitets nyeste auditorium ud i en visualisering. Det cirkelrunde auditorium ligger i Universitetsbyen, som er det gamle Kommunehospitals bygninger. AART Architects AART Architects

Når medarbejdere og studerende indtager Aarhus Universitets nyeste auditorie i 2025, er det indrettet med kvalitetsmøbler og topmoderne AV-udstyr til forelæsningerne takket være en donation på fire mio. kr. fra Salling Fondene.

Auditoriebygningen med plads til 800 personer kommer til at indtage en central plads i Universitetsbyen i nær tilknytning til den øvrige campus i Universitetsparken.

Universitetsledelsen på Aarhus Universitet er meget glade for donationen, og Thomas Pallesen, dekan på Aarhus BSS, som er fakultetet med den største andel studerende, siger:

”Det glæder mig rigtigt meget, at Salling Fondene giver denne donation, så vi ikke alene kan komme til at gøre brug af en fantastisk bygning, men nu også er et betydeligt skridt nærmere på at kunne indrette den med de mest moderne faciliteter, hvilket vil komme både studerende, ansatte, samarbejdspartnere og andre brugere af bygningen til gode.”.

Fra Salling Fondene er der også stor tilfredshed med at donere til auditoriet på Aarhus Universitet. Bestyrelsesformand i Købmand Ferdinand Sallings Mindefond, Anders Hagh:

”Vi glæder os over, at vi med denne donation kan være med til at støtte universitetets væsentlige virke i samfundet. I Salling Fondene støtter vi projekter og initiativer, der gør hverdagen bedre og er til gavn og glæde, og det nye auditorie i Universitetsbyen vil gavne de mange studerende og ansatte i mange år fremover.”

Bygningen af auditoriebygningen begyndte i foråret 2022, i oktober 2023 var der rejsegilde, og det er planen, at auditoriet tages i brug til forelæsninger i løbet af 2025. Aarhus BSS påbegynder flytningen fra Fuglesangs Allé til Universitetsbyen i efteråret 2025, hvor ca. 600 medarbejdere og knap 5000 studerende får deres daglige gang i bygningerne i Universitetsbyen.

Kontakter

Dekan ved Aarhus BSS, Aarhus Universitet Thomas Pallesen
20 37 39 32
dean.bss@au.dk


Fondsmanager ved Salling Fondene Trine Skjoldborg
23 70 55 90
Trine.skjoldborg@sallinggroup.com

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye