Nivaagaards Malerisamling

Invitation til pressevisning: Da hverdagen stjal billedet i Holland og Danmark

Del
Særudstillingen fremhæver værker fra to gyldne perioder i kunsthistorien: 1600-tallets Holland og 1800-tallet i Danmark.
Særudstillingen fremhæver værker fra to gyldne perioder i kunsthistorien: 1600-tallets Holland og 1800-tallet i Danmark.

Fredag 26. januar kl. 11

  • Direktør ved Nivaagaards Malerisamling, Andrea Rygg Karberg, byder velkommen.
  • Museumsinspektør og kurator Signe Havsteen fortæller om særudstillingen.
  • Mulighed for fotografering og interviews

Nivaagaards Malerisamling præsenterer sin hidtil mest ambitiøse særudstilling: Da hverdagen stjal billedet i Holland og Danmark, som åbner for publikum søndag den 28. januar. Udstillingen sammenstiller berømmede mesterværker og glemte skatte fra to markante perioder, der med 200 års mellemrum brød med tidligere tiders fremstillinger og lod hverdagen indtage kunsten: det frodige hollandske 1600-tal og 1800-tallets danske guldalder.

Udstillingen fokuserer på genremaleriet – folkelivsskildringer, hvor anonyme mennesker spiller hovedrollen i fortællende motiver i hverdagens omgivelser. Malerierne er ofte sanselige og humoristiske, pudsige eller moraliserende, og så er de fulde af detaljer.

Som små vinduer åbner motiverne op til intime rum, vilde verdener, utæmmelige følelser, stor skønhed, begær og sult efter livet. Det er disse forsøg på at begribe det daglige liv og de følelser, det rummer, som udstillingen sætter fokus på med mere end 100 værker og indlån fra førende museer og privatsamlinger i Holland, USA, Frankrig, England, Sverige og Danmark. I mesterlige malerier og konstruerede fortællinger om det levede liv; som det kunne ses, høres, lugtes og smages.

Da hverdagen stjal billedet i Holland og Danmark åbner 28. januar og vises frem til 16. juni 2024.

Læs mere om udstillingen her.

Presse, der ønsker at deltage i pressevisningen, bedes tilmelde sig på forhånd inden 25. januar til kommunikationsansvarlig Kirsten Baltzer Kahr: kbk@nivaagaard.dk

Kontakter

Kirsten Baltzer Kahr
Kommunikationsansvarlig
kbk@nivaagaard.dk
+45 93 88 01 81

Billeder

Om Nivaagaards Malerisamling:

Nivaagaards Malerisamling er et klassisk kunstmuseum med en unik samling af 500 års verdenskunst - fra italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder - og skiftende særudstillinger med nyere eller moderne kunst. Museet ligger i en smuk gammel rododendronpark, der også huser det populære 'Reservat for truede ord' med omkring 100 ord, som er ved at forlade vores sprog

Følg pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling

Barokkoncert, forfatteraften med Jens Smærup Sørensen - og snart er gækken løs6.3.2024 12:58:16 CET | Pressemeddelelse

Med afsæt i den aktulle særudstilling Da hverdagen stjal billedet - i Holland og Danmark inviterer Nivaagaards Malerisamling til koncertforedrag om hollandsk barokmusik, forfatteraften med Jens Smærup Sørensen, der mestrer hverdagens fortællinger - og museets traditionsrige påskearrangement 'Gækken er løs' med æggestafet i parken og det kreative værksted: Fra kop med skår til hønsegård. Vi holder af hverdagen!

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye