Institutleder bliver ny dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Del

Professor Vibeke Koushede overtager 1. maj dekanposten efter professor Mikkel Vedby Rasmussen, som siden 1. maj 2019 har stået i spidsen for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Professor Vibeke Koushede, institutleder for Institut for Psykologi, bliver 1. maj dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.
Professor Vibeke Koushede, institutleder for Institut for Psykologi, bliver 1. maj dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Foto: Stine Heilmann

Det er en forsker og leder med alsidig baggrund, som 1. maj bliver dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Vibeke Koushede er oprindelig uddannet jordemoder i England, inden hun blev Master of Public Health (MPH) og dernæst ph.d. i socialfarmaci – begge fra Københavns Universitet.

Brobygger og førende forsker

De seneste 14 år har hun arbejdet med at bygge bro mellem forskning, uddannelse, policy og praksis. Hun har omfattende erfaring med social innovation og med at udvikle og lede store tværfaglige og tværsektorielle projekter og partnerskaber. Siden 2020 har Vibeke Koushede været institutleder på Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Hun er professor i mental sundhedsfremme og er en af de førende forskere på sit felt både nationalt og internationalt.

- Med sin omfattende indsats har Vibeke Koushede tydeligt vist, at hun kan bringe forskningsmæssig viden og kompetencer i spil og samarbejde og skabe resultater på tværs af faglige og organisatoriske skel. Vibeke er en empatisk, inddragende og visionær leder, og jeg glæder mig til, at hun med sin tværfaglige tilgang bliver en del af universitetets øverste ledelse, siger rektor Henrik C. Wegener.

Blik for samfundets behov og det nære

Den kommende dekan har gennem årene deltaget i et væld af ekspertgrupper og bestyrelser. Hun er blandt andet medlem af Djøfs Trivselsalliance, af regeringens trivselskommission – der skal finde løsninger på den stigende mistrivsel blandt børn og unge – og bestyrelsesmedlem i Mary Fonden.

- Det Samfundsvidenskabelige Fakultet skal være et forsknings- og uddannelsesmæssigt kraftcenter til at forstå og forklare, hvordan og hvorfor mennesker og organisationer handler, som de gør, i relation til det omgivende samfund. Og vi skal bringe vores viden og kompetencer endnu mere i spil for i fællesskab og sammen med omverdenen at skabe innovative løsninger for en bæredygtig fremtid. På det nære plan vil jeg som dekan arbejde for et studie- og arbejdsmiljø, hvor man trives, og som man kan være stolt af. Ingen kan alt, alle kan noget, og sammen kan vi mest, siger Vibeke Koushede.

Udfordringer forude

Foruden en række store opgaver i forbindelse med implementering af universitetets nye strategi, administrationsreform og kandidatreform står Det Samfundsvidenskabelige Fakultet over for en kommende flytning til Søndre Campus.

Se Vibeke Koushedes cv i nyheden på Københavns Universitets hjemmeside.

Kontakter

Vibeke Jenny Koushede
Institutleder, professor
Institut for Psykologi
Københavns Universitet

vjk@psy.ku.dk
Telefon: 35 32 05 11

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye