DIN Forsyning

DIN Forsyning får medhold i sag om kasseret fliskedel

Del

Bestyrelsesformand er lettet over sagens afslutning og vil nu se fremad

DIN Forsyning får medhold i sag om kasseret fliskedel
DIN Forsyning får medhold i sag om kasseret fliskedel DIN Forsyning

Da DIN Forsyning for snart to år siden kasserede en 110 tons tung fliskedel, begyndte en sag mod leverandøren, som nu er afsluttet i Voldgift. DIN Forsyning har fået medhold i samtlige punkter, herunder kompensation for afledte ekstraomkostninger, såkaldt følgeskader.

”Jeg er godt tilfreds med, at Voldgift så utvetydigt har givet os medhold. Som jeg forstår det, er det forholdsvis sjældent med erstatning for følgeskader, medmindre der er tale om grov misligholdelse. Så voldgiften har været enige med os i, hvor problematisk situationen har været. Det her er en sag, vi på alle måder helst ville have været foruden. Det har haft store konsekvenser for hele vores varmeproduktion, at en leverandør på den måde svigtede os. Men nu kan vi heldigvis se fremad”, siger bestyrelsesformand, Kurt Bjerrum.  


Sagen kort

Allerede undervejs i processen var der problemer med kedlen, som DIN Forsyning gjorde leverandøren opmærksom på skulle udbedres. Da kedlen ankom til Esbjerg, stod det hurtigt klart, at den ikke alene var fejlbehæftet – den var ganske enkelt farlig.

Foruden de mange fysiske fejl viste det sig, at de dokumenter, som skal godtgøre, at kedlen er produceret i henhold til loven, manglede eller var ufuldstændige.

Den kasserede fliskedel og hele den efterfølgende sag har forårsaget store forsinkelser i Fremtidens Fjernvarme, da arbejdet med en ny fliskedel måtte udbydes på ny. Udbuddet blev vundet af Babcock & Wilcox Renewable Service, som siden har arbejdet for fuld kraft for at få kedlen klar.


På trods af den forrykkede tidsplan og de mange udfordringer, projektet har været præget af, er Kurt Bjerrums ambitioner usvækket:   

”Der har været så utroligt mange bump på vejen, hvoraf sagen om fliskedlen selvfølgelig må betegnes som en af de større. Så jeg er meget lettet over, at den er afsluttet. Den har fyldt alt for meget i arbejdet for den grønne omstilling af fjernvarmen i Varde og Esbjerg. Det er et yderst visionært projekt, som jeg ærligt kan sige, at jeg er meget stolt af”.

Fremtidens Fjernvarme er meget mere end varmeproduktion. Det er en helt anden måde at tænke fjernvarme på. Fx skal vi i fremtiden ikke være afhængige af store produktionsenheder, men i stedet være fleksible med mange små enheder, der kan kobles til og fra, når det giver mening. Det kan være overskudsvarme fra virksomheder, der afgiver varme, når produktionen kører.

Fremtidens Fjernvarme er også temperatursænkning i fjernvarmenettet, så vi ikke spilder energi. Det er en opdeling af fjernvarmenettet, så vi mindsker energiforbruget. Det er et topmoderne distributionscenter. Det er renovering af hele fjernvarmenettet, så vi mindsker varmetabet. Og det er samarbejde med vores kunder, så de udnytter energien optimalt.

 

Voldgift er en retstvist, hvor parterne i stedet for at gå til domstolene lader striden afgøre ved en privat voldgiftsinstitution. I tilfældet med fliskedlen er det Voldgiftsnævnet for Bygge- og Anlægsvirksomhed, der har afsagt kendelse.
Afgørelser i voldgift er endelig og kan dermed ikke appelleres.
Voldgift foregår for lukkede døre, hvorfor fortrolighedsaspektet omkring delelementer i kendelser er centralt.

Kontakter

Billeder

DIN Forsyning får medhold i sag om kasseret fliskedel
DIN Forsyning får medhold i sag om kasseret fliskedel
Download

Om DIN Forsyning

DIN Forsyning er et af Danmarks største multiforsyningsselskaber. Forsyningsselskabet leverer  varme og rent vand og håndterer spildevand for tusindvis af kunder i Esbjerg og Varde kommuner. I Varde Kommune står DIN Forsyning for affald og genbrug.

Følg pressemeddelelser fra DIN Forsyning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DIN Forsyning

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye