Udenrigsministeriet

H.M. Kongen rejser til Polen på officielt erhvervsfremstød fra den 31.1 til den 2.2.

Del

Det er besluttet, at Kongen gennemfører det officielle erhvervsfremstød til Polen, som har været forberedt i lang tid, inden tronskiftet blev kendt. Herefter vil Kongeparret traditionen tro sammen gennemføre deres første fælles officielle rejser, som bl.a. vil gå til lande i Norden. Mere om Kongeparrets første fælles officielle rejser følger snarest.

I Polen vil Kongen stå i spidsen for en stor dansk erhvervsdelegation ledsaget af udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, klima- energi og forsyningsminister Lars Aagaard og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen. Besøget sker på invitation fra den polske præsident, Andrzej Duda. 38 danske virksomheder deltager og besøger Polens hovedstad Warszawa. Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer og Dansk Erhverv er medarrangører for erhvervsfremstødet og fokus er energieffektivisering samt klimavenlig landbrugsproduktion og biogas. 

Umiddelbart i forlængelse af erhvervsfremstødet har den danske ambassade arrangeret et besøg for Kongen i havnebyen Szczecin, bl.a. med besøg i NATOs regionale hovedkvarter, Multinational Corps Northeast. Her vil 25 danske virksomheder inden for offshore vind, power-to-x og havneudvikling deltage.

I Warszawa vil Kongen havde møder og høflighedssamtaler med præsidenten og enkelte polske politikere. Besøgets hovedfokus er dog det kommercielle samarbejde. I Szczecin deltager Kongen bl.a. i en reception med deltagelse af byens store danske-polske erhvervsliv. 

Polen og Danmarks bilaterale forhold er tæt. Det skyldes ikke mindst to forhold: En fælles aktiv stillingtagen til krigen i Ukraine og samarbejdet om etablering og drift af Baltic Pipe rørledningen, der bidrager væsentligt til Polens uafhængighed af russisk gas.

Derudover er Polen Danmarks 9. største eksportmarked, ca. 700 danske virksomheder har allerede etableret forretning i landet, og danske virksomheder bidrager med ca. 100.000 arbejdspladser. I 2024 forventes væksten i BNP i Polen at være på 2,1 pct. Flere danske virksomheder ser desuden Polen som ”porten til Ukraine”, idet Polen er et land med let geografisk adgang til Ukraine.

Danmark har allerede en unik position i Polen, og danske virksomheder og myndigheder anses som nære og oplagte samarbejdspartnere, der bl.a. yder et væsentligt bidrag til Polens ambition om sikring af en stabil energiforsyning. Derfor er der et helt specielt gunstigt klima for yderligere bilateralt og kommercielt samarbejde med Polen for nærværende. Det gør sig især gældende inden for energi og landbrug (klimavenlig landbrugsomstilling/biogas), hvor danske virksomheder er førende på verdensplan, og hvor der er et betydeligt uudnyttet markedspotentiale for danske virksomheder. 

Yderligere oplysninger kan fås hos:
Kongehuset: Lene Balleby, Kommunikationschef +45 33 40 10 10, mail: kom@kongehuset.dk   
Udenrigsministeriet: Janina Graae, journalist, mobil 40 83 89 37, mail jangra@um.dk eller Pressevagten i Udenrigsministeriet, mail pressevagten@um.dk, mobil (ingen sms) 61 97 92 47

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Gennemgangen af Palæstina-programmet er afsluttet18.6.2024 20:48:06 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsministeriet har lavet en grundig gennemgang af hele det danske landeprogram til Palæstina i forlængelse af sidste års gennemgang af dele af landeprogrammet. Gennemgangen har blandt andet konkluderet, at bistanden har leveret resultater, er relevant og at danske midler ikke direkte eller indirekte er tilgået personer eller organisationer, som er opført på EU’s og FN’s sanktionslister. Gennemgangen har også bekræftet, at der ikke er indikationer på, at danskstøttede civilsamfundsorganisationer har opildnet til had og vold i deres kommunikation.

Danmark vil styrke båndet til vestafrikanske kystlande12.6.2024 11:41:47 CEST | Pressemeddelelse

De to vestafrikanske kystlande Senegal og Elfenbenskysten er nøgleaktører i den bredere vestafrikanske region. Begge lande er ledet af demokratisk valgte regeringer, bidrager til regional stabilitet og udvikling og har i de seneste år oplevet stigende vækst. Samtidig udfordrer ustabilitet i Sahellandene, klimaforandringer, migration og manglende jobmuligheder for den unge generation begge lande. Lige nu besøger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, Senegal og Elfenbenskysten.

Danmark støtter uddannelse af ukrainske kvinder til traditionelle mandefag11.6.2024 09:43:20 CEST | Pressemeddelelse

På en konference for Ukraines genopbygning med en række af verdens statsledere i Berlin i dag annoncerer regeringen ny støtte til blandet andet efteruddannelse i Mykolaiv. Indbyggere skal efteruddannes inden for fag, efterspurgt på det lokale arbejdsmarked og drivende for den ukrainske økonomi. Pakken indeholder også støtte til at øge adgang til vand- og elforsyning. Det danske bidrag er en del af regeringens fjerde genopbygningspakke til Ukraine til en værdi af i alt 250 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye