Udenrigsministeriet

H.M. Kongen rejser til Polen på officielt erhvervsfremstød fra den 31.1 til den 2.2.

Del

Det er besluttet, at Kongen gennemfører det officielle erhvervsfremstød til Polen, som har været forberedt i lang tid, inden tronskiftet blev kendt. Herefter vil Kongeparret traditionen tro sammen gennemføre deres første fælles officielle rejser, som bl.a. vil gå til lande i Norden. Mere om Kongeparrets første fælles officielle rejser følger snarest.

I Polen vil Kongen stå i spidsen for en stor dansk erhvervsdelegation ledsaget af udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, klima- energi og forsyningsminister Lars Aagaard og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen. Besøget sker på invitation fra den polske præsident, Andrzej Duda. 38 danske virksomheder deltager og besøger Polens hovedstad Warszawa. Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer og Dansk Erhverv er medarrangører for erhvervsfremstødet og fokus er energieffektivisering samt klimavenlig landbrugsproduktion og biogas. 

Umiddelbart i forlængelse af erhvervsfremstødet har den danske ambassade arrangeret et besøg for Kongen i havnebyen Szczecin, bl.a. med besøg i NATOs regionale hovedkvarter, Multinational Corps Northeast. Her vil 25 danske virksomheder inden for offshore vind, power-to-x og havneudvikling deltage.

I Warszawa vil Kongen havde møder og høflighedssamtaler med præsidenten og enkelte polske politikere. Besøgets hovedfokus er dog det kommercielle samarbejde. I Szczecin deltager Kongen bl.a. i en reception med deltagelse af byens store danske-polske erhvervsliv. 

Polen og Danmarks bilaterale forhold er tæt. Det skyldes ikke mindst to forhold: En fælles aktiv stillingtagen til krigen i Ukraine og samarbejdet om etablering og drift af Baltic Pipe rørledningen, der bidrager væsentligt til Polens uafhængighed af russisk gas.

Derudover er Polen Danmarks 9. største eksportmarked, ca. 700 danske virksomheder har allerede etableret forretning i landet, og danske virksomheder bidrager med ca. 100.000 arbejdspladser. I 2024 forventes væksten i BNP i Polen at være på 2,1 pct. Flere danske virksomheder ser desuden Polen som ”porten til Ukraine”, idet Polen er et land med let geografisk adgang til Ukraine.

Danmark har allerede en unik position i Polen, og danske virksomheder og myndigheder anses som nære og oplagte samarbejdspartnere, der bl.a. yder et væsentligt bidrag til Polens ambition om sikring af en stabil energiforsyning. Derfor er der et helt specielt gunstigt klima for yderligere bilateralt og kommercielt samarbejde med Polen for nærværende. Det gør sig især gældende inden for energi og landbrug (klimavenlig landbrugsomstilling/biogas), hvor danske virksomheder er førende på verdensplan, og hvor der er et betydeligt uudnyttet markedspotentiale for danske virksomheder. 

Yderligere oplysninger kan fås hos:
Kongehuset: Lene Balleby, Kommunikationschef +45 33 40 10 10, mail: kom@kongehuset.dk   
Udenrigsministeriet: Janina Graae, journalist, mobil 40 83 89 37, mail jangra@um.dk eller Pressevagten i Udenrigsministeriet, mail pressevagten@um.dk, mobil (ingen sms) 61 97 92 47

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ny dansk humanitær støttepakke skal sikre akut og livreddende nødhjælp til Ukraines mest sårbare7.5.2024 07:18:28 CEST | Pressemeddelelse

Over to år efter Rusland invaderede Ukraine, har knap 15 millioner mennesker ifølge FN behov for nødhjælp. Dette udgør ca. 40 % af befolkningen, der stadigvæk befinder sig i Ukraine. Krigen rammer særligt de mest sårbare ukrainere, herunder kvinder, børn og ukrainere på flugt. Derfor bidrager regeringen nu med 250 millioner kroner, som skal hjælpe de hårdest ramte ukrainere med at imødekomme basale behov.

Danmark og Gates Foundation styrker båndene for at finde løsninger på klimaforandringers konsekvenser for global sundhed6.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I anledning af Bill Gates’ besøg i Danmark i dag, har minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, og Bill Gates underskrevet en aftale om at udstikke retningen for et stærkere og bredere samarbejde mellem Danmark og Gates Foundation. Den skal fremme løsninger inden for områder som global sundhed, klimatilpasning og ligestilling.

Regeringen vil bekæmpe menneskesmugling og forebygge irregulær migration med ny stor støttepakke6.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den irregulære migration har alt for store menneskelige konsekvenser. Siden 2014 har knap 60.000 mennesker mistet livet som følge af at blive smuglet på deres rejse over blandt andet Middelhavet. Mange lande syd for Europa efterspørger samarbejde og støtte for at sikre, at mennesker ikke vælger de ulovlige migrationsveje med risiko for at ende i dybt tragiske situationer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye