Syddansk Universitet

Ni fellows skal udforske digitale teknologier på SDU

Del

Vores digitale samfund ændrer sig hurtigt, og vigtige demokratiske samfundsprocesser bliver i disse år udfordret af nye digitale teknologier som kunstig intelligens. Det kalder på tværfaglige løsninger og samarbejde at sikre et trygt, digitalt samfund med stærke demokratiske institutioner, og det skal ni udvalgte fellows dykke ned i ved Digital Democracy Centre på SDU.

Kunstig intelligens i kommuner, generationsforskelle i digitale nyheder og politiske holdninger og smartphonen som en digital spion.

Det er et udpluk af de projekter, som ni nye fellows snart tager hul på, når de bliver en del af et nyt fellowship-program ved Digital Democracy Centre på Syddansk Universitet.

Fellowship-programmet skal bringe ny viden i spil om, hvordan digitale teknologier påvirker de demokratiske institutioner og beslutningsprocesser, og hvordan vi som borgere, virksomheder og beslutningstagere bedst navigerer i den digitale verden.  

Tværfaglig viden, der kan omsættes til praksis

De digitale teknologier ændrer alle aspekter af vores liv, og udviklingen går rigtig hurtigt. For at forstå forandringerne er ny, tværvidenskabelig forskning, der kan omsættes og anvendes i praksis, afgørende.”

Sådan lyder det fra Claes de Vreese, professor og leder af Digital Democracy Centre, om vigtigheden af fellowship-programmet, der er støttet af TrygFonden.

Digital Democracy Centre er nu klar til at præsentere den første gruppe af DDCxTrygFonden fellows for foråret 2024. De kommende fellows har baggrund i forskellige discipliner og vil være tilknyttet Digital Democracy Centre i alt mellem én måned og ét år, hvor de vil arbejde med projekter og problemstillinger relateret til Digital Democracy Centres forskningsinteresser.

Mere om de ni fellows og deres projekter

To fellows med journalistisk baggrund:

  • Anna Romandash, journalist og mediekonsulent med tilknytning til blandt andet Vassar College, The Mgrublian Center for Human Rights og The Fourth Freedom Forum, med projektet 'A State in a Smartphone, or a Digital Spy?'.
  • Peder Hammerskov, adjunkt ved DMJX, med projektet 'AI Nexus: Bridging Disciplinary Boundaries Across Newsrooms'.

En fellow med policy baggrund:

  • Eva M. Knudsen, specialkonsulent ved Odense Kommune, med projektet 'Kunstig intelligens i en kommunal kontekst med fokus på tillid og troværdighed’.

Seks fellows fra akademia:

  • Konstantinos Armaos, ph.d.-studerende ved University of Lausanne med projektet 'SiNt: Safe Internet Navigation Toolbox'.
  • Laurence Dierickx, post.doc. ved Bergen Universitet, med projektet 'Using Generative AI in Fact-Checking for Countering Information Disorders'.
  • Magdalena Obermaier, post.doc. ved Ludwig-Maximilians-Universität München, med projeket 'Exploring the Role of Audience-Driven Content Moderation against Anti-Media Online Incivilities in Denmark and Germany'.
  • Shelley Boulianne, research fellow ved Weizenbaum Institute Berlin og tidligere lektor ved MacEwan University, med projektet 'Generational Differences in Digital News and Political Attitudes Across the Globe'.
  • David Hopmann, professor ved Center for Journalistik, Syddansk Universitet, med Magtudredningen og projektet 'Promoting Political News and Current Affairs on Social Platforms'.
  • Arnab Basu, gæsteforsker ved Strategic Organization Design, Syddansk Universitet, med projektet ‘Intelligent protocol aggregator for DAO design and modelling’.


Gennem fellowship-programmet får de ni fellows mulighed for at skabe ny viden, udvikle nye netværk og samarbejder med Digital Democracy Centre samt skabe håndgribelige resultater, såsom bidrag til den offentlige debat, seminarer eller workshops.

”Vi er virkelig glade for at kunne byde så dygtig, inspirerende og divers en gruppe af fellows velkommen, og vi ser frem til at følge deres projekter og samarbejde med dem om nogle af tidens store problemstillinger,” siger Claes de Vreese, professor og centerleder ved Digital Democracy Centre.

DDCxTrygFonden fellowship-programmet løber over de næste fem år, og der vil senere på året igen åbnes op for ansøgninger til den næste runde af fellowship-programmet.

Læs mere om fellowship-programmet her.

Kontakter

Centerkoordinator Mia Stenbro Lorenzen, Digital Democracy Centre, Syddansk Universitet: 6550 1322 og miast@sam.sdu.dk

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Professor, dr.med. Kim Brøsen, 70 år den 30. juli 202415.7.2024 14:57:59 CEST | Pressemeddelelse

Omdrejningspunktet for Kim Brøsens karriere har været ønsket om, at patienter får størst muligt gavn og færrest mulige bivirkninger ved at få den rigtige dosis af det rigtige lægemiddel til den rigtige pris, også benævnt rationel farmakoterapi. For mere end 40 år siden begyndte Kim Brøsen at forske i, hvordan arvelige forskelle i, hvor hurtigt lægemidler nedbrydes i leveren, har betydning for virkningen af lægemidler, og årtier før alle andre begyndte han at undersøge, om gentest før behandling kan bruges til at afgøre valg af lægemiddel og dosis. Han har især undersøgt antidepressiva, opioder og midler mod type 2-sukkersyge. Forskningsresultaterne er blevet offentliggjort i mere end 300 videnskabelige artikler og lærebogskapitler, som er blevet læst og flittigt citeret af andre forskere over hele verden. Faktisk så flittigt at han på et tidspunkt var den mest citerede forsker på Syddansk Universitet og blandt de mest citerede farmakologer i Verden. Kim Brøsen har altid haft et klart f

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye