Syddansk Universitet

Ny professor i anvendt psykologi på SDU

Del

Cand.psych., ph.d. Mathias Kamp Lasgaard (46) er udnævnt til professor i anvendt psykologi ved Institut for Psykologi på SDU

Mathias Lasgaard, professor på SDU
Mathias Lasgaard, professor på SDU

Mathias Lasgaards forskningsområde er sociale relationers betydning for trivsel og sundhed. Han skal i professoratet samarbejde med internationale forskere og lede et forskningsprogram, der skal give ny viden om social sundhed og bidrage til den strategiske udvikling af målrettede indsatser, som kan mindske ensomhed og social isolation.

Hans afsæt er forskning, som viser, at sociale relationer har en stor betydning for vores trivsel, livstilfredshed og helbred - på tværs af aldersgrupper og geografi. Ensomhed øger bl.a. risikoen for angst, depression og selvmordsadfærd.

Mathias Lasgaard fortsætter sideløbende som seniorforsker og programleder for en tværfaglig forskningsgruppe ved DEFACTUM, et forsknings- og konsulenthus under Region Midtjylland. Men hans tilknytning til SDU i Odense er ikke ny: Han var med til at etablere Institut for Psykologi på SDU tilbage i 2009-10 og var sidst ansat som lektor her i perioden 2013-2018, så han har derfor allerede mange gode relationer på instituttet og eksisterende samarbejder.

Mathias Lasgaard har publiceret mere end 70 forskningsartikler, 20 videnskabelige rapporter og adskillige bogkapitler.  Han samarbejder med en lang række nationale og internationale forskere, praksisaktører og fonde. Nogle af hans nuværende samarbejdspartnere er The World Health Organization, Folkebevægelsen mod Ensomhed, Mary Fonden, Ensomme Gamles Værn, Silkeborg Kommune, Manchester University, Københavns Universitet og Aarhus Universitet.

Desuden sidder han blandt andet i Mary Fondens ekspertpanel om ensomhed, Flere i Fællesskabers styregruppe (medformand) og Ude-Bos bestyrelse. Han er desuden involveret i undersøgelsen "Hvordan har du det?", som danner grundlag for regionale og nationale sundhedsprofiler.

Mathias Lasgaard er født i Aarhus, men er nu bosat i Skanderborg med sin kone og to børn.

Fakta:

Forskningsprogrammet spænder over epidemiologiske studier af prævalens og risikogrupper til link-studier som kobler befolkningsdata med registerdata – og videre til litteraturstudier, effektstudier og følgeforskning i relation til lokalsamfundsindatser. Det er grundforskning og interventionsforskning; psykologi og folkesundhed. Med et anvendt sigte.

Kontakter

Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Vi er på vej til at tabe kampen mod resistente bakterier21.5.2024 12:33:50 CEST | Pressemeddelelse

Verdenssundhedsorganisationen WHO har netop udsendt en opdateret liste over verdens farligste bakterier. Ikke overraskende toppes listen igen af antibiotika-resistente bakterier. Som mikrobiolog og leder af Institut for Biokemi og Molekylær Biologi på SDU er jeg bekymret for, at vi er på vej til at miste kontrollen over de resistente bakterier, så de nu udgør en potentiel trussel mod alle befolkningsgrupper.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye