Kristendemokraterne

På tide med gratis offentlig kollektivtrafik?

Del

I KristenDemokraterne er vi dybt bekymret over dagens kraftige prisstigninger på kollektivtrafikken. Disse stigninger afspejler en problematisk udvikling i offentlig transports tilgængelighed og bæredygtighed, hvilket kræver øjeblikkelig opmærksomhed.

Transportordfører Niclas Aarestrup står og spejder fortan bus med udstigningsdøren åben.
Transportordfører Niclas Aarestrup spejder efter bedre tider KristenDemokraterne Fri anvendelse

Transportordfører Niclas Aarestrup udtaler: 'De nuværende prisstigninger på kollektivtrafikken er ikke blot en økonomisk byrde for borgerne, men også et skridt væk fra vores mål om en bæredygtig fremtid. Vi må genoverveje vores tilgang og sikre, at kollektiv transport er et attraktivt og tilgængeligt alternativ for alle.'

Med den stigende tendens til privat bilbrug står vi i over for en kritisk beslutning om fremtiden for vores transportsystem. Nedskæringer i busdriften og nedlæggelse af ruter har begrænset borgernes mobilitet og øget deres omkostninger, hvilket strider mod principper om lige adgang til transport.

Landsformand Jeppe Hedaa tilføjer: 'En stærk kollektiv transportinfrastruktur er afgørende for at opretholde et samfund, hvor alle kan deltage aktivt. Vi skal ikke kun se på omkostningerne, men også på de samfundsøkonomiske fordele ved en effektiv og tilgængelig kollektiv transport.'

KristenDemokraterne foreslår en omfattende revision af transportsystemer og finansieringsmodeller, inspireret af succesfulde internationale eksempler. Vi opfordrer til at gøre kollektiv transport mere overkommelig, pålidelig og bæredygtig for alle borgere.

Som formand Jeppe Hedaa udtaler: 'Det helt korte svar på en løsning er, at kollektiv transport skal være statsejet, god og gratis. Ikke privat, dårlig og dyr.'

Ved gratis kollektivtrafik i en større by i Belgien, noterede man f,eks, at indlagte på byens sygehus modtog flere besøgende. Mange af os ved jo, hvordan det er at ligge på sygehuset, og måske ikke så ofte få besøg, fordi det hurtigt kan blive dyrt med parkering eller dyr kollektivtrafik.

'Gratis kollektivtrafik vil ikke blot øge mobiliteten for lavindkomstgrupper, studerende og ældre, men også forbedre livskvaliteten for disse grupper, samtidig med at den eliminerer digitale udfordringer, som mange borgere står overfor', afslutter transportordfører Niclas Aarestrup.

Kontakter

Om Kristendemokraterne

Kristendemokraterne i Danmark er et borgerligt parti, som fokuserer på samfundet gennem familien. Vi har et stort hjerte for naturen, miljøet, klimaet, de mest sårbare i samfundet og mener, at Danmark skal være et positivt bidrag til de svageste - også udenfor vores grænser. Vi bliver kaldt social-konservative og røde-borgerlige, men vi er baseret på en stærk og helt egen kristendemokratisk ideologi. Vi er medlemmer af EPP, som er den største gruppe i Europa-parlamentet.

Følg pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

KristenDemokraterne til kamp mod unges brug af pengespil30.3.2024 09:49:31 CET | Pressemeddelelse

Statens skatteindtægt på danskernes spillelyst og liberaliseringen af det danske spilmarked i 2012 er ikke realiseret uden svære ofre! Antallet af danskere, der kom i vanskeligheder med pengespillene, blev mere end fordoblet i perioden fra 2016 til 2022. En rapport fra Rambøll og Spillemyndigheden viser således, at antallet af personer herhjemme, som har problemer med pengespil, er steget fra 212.000 i 2016 til 478.000 i 2022. Og som om disse fakta ikke var grumme nok, så fremgår det af den seneste undersøgelse foretaget af Spillemyndigheden og Rambøll, at 24.500 børn mellem 12 og 17 år i forskellig grad har problemer med pengespil. Dette på trods af, at det ikke er lovligt for unge under 18 år at gamble i henhold til dansk lov.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye