Kristendemokraterne

På tide med gratis offentlig kollektivtrafik?

Del

I KristenDemokraterne er vi dybt bekymret over dagens kraftige prisstigninger på kollektivtrafikken. Disse stigninger afspejler en problematisk udvikling i offentlig transports tilgængelighed og bæredygtighed, hvilket kræver øjeblikkelig opmærksomhed.

Transportordfører Niclas Aarestrup står og spejder fortan bus med udstigningsdøren åben.
Transportordfører Niclas Aarestrup spejder efter bedre tider KristenDemokraterne Fri anvendelse

Transportordfører Niclas Aarestrup udtaler: 'De nuværende prisstigninger på kollektivtrafikken er ikke blot en økonomisk byrde for borgerne, men også et skridt væk fra vores mål om en bæredygtig fremtid. Vi må genoverveje vores tilgang og sikre, at kollektiv transport er et attraktivt og tilgængeligt alternativ for alle.'

Med den stigende tendens til privat bilbrug står vi i over for en kritisk beslutning om fremtiden for vores transportsystem. Nedskæringer i busdriften og nedlæggelse af ruter har begrænset borgernes mobilitet og øget deres omkostninger, hvilket strider mod principper om lige adgang til transport.

Landsformand Jeppe Hedaa tilføjer: 'En stærk kollektiv transportinfrastruktur er afgørende for at opretholde et samfund, hvor alle kan deltage aktivt. Vi skal ikke kun se på omkostningerne, men også på de samfundsøkonomiske fordele ved en effektiv og tilgængelig kollektiv transport.'

KristenDemokraterne foreslår en omfattende revision af transportsystemer og finansieringsmodeller, inspireret af succesfulde internationale eksempler. Vi opfordrer til at gøre kollektiv transport mere overkommelig, pålidelig og bæredygtig for alle borgere.

Som formand Jeppe Hedaa udtaler: 'Det helt korte svar på en løsning er, at kollektiv transport skal være statsejet, god og gratis. Ikke privat, dårlig og dyr.'

Ved gratis kollektivtrafik i en større by i Belgien, noterede man f,eks, at indlagte på byens sygehus modtog flere besøgende. Mange af os ved jo, hvordan det er at ligge på sygehuset, og måske ikke så ofte få besøg, fordi det hurtigt kan blive dyrt med parkering eller dyr kollektivtrafik.

'Gratis kollektivtrafik vil ikke blot øge mobiliteten for lavindkomstgrupper, studerende og ældre, men også forbedre livskvaliteten for disse grupper, samtidig med at den eliminerer digitale udfordringer, som mange borgere står overfor', afslutter transportordfører Niclas Aarestrup.

Kontakter

Om Kristendemokraterne

Kristendemokraterne i Danmark er et borgerligt parti, som fokuserer på samfundet gennem familien. Vi har et stort hjerte for naturen, miljøet, klimaet, de mest sårbare i samfundet og mener, at Danmark skal være et positivt bidrag til de svageste - også udenfor vores grænser. Vi bliver kaldt social-konservative og røde-borgerlige, men vi er baseret på en stærk og helt egen kristendemokratisk ideologi. Vi er medlemmer af EPP, som er den største gruppe i Europa-parlamentet.

Følg pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

KristenDemokraterne kritiserer regeringen for bestillingsarbejde22.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

To medlemmer fra Udvalget for en mere værdig død, har trukket sig, fordi de oplever udvalgets arbejde som bestillingsarbejde fra regeringen. Jesper Grud Rasmussen og Emma Helledie har fremført deres kritik i et åbent brev til sundhedsministeren, publiceret i Kristeligt Dagblad. De oplever, at der aldrig var et ønske om at skabe en åben dialog om emnet, men at udvalget skulle lave en plan for implementering af aktiv dødshjælp i Danmark. KristenDemokraterne finder det beskæmmende at være vidne til det magtspil, regeringen fører, hvor man udadtil lægger op til åben debat, men indadtil forventer en eksekvering af en allerede besluttet plan.

KristenDemokraterne forsvarer nuværende abortgrænse3.5.2024 08:23:54 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen og aftalepartierne har annonceret en aftale om ændring af abortlovgivningen, hvori det fremgår, at grænsen for fri abort nu hæves fra de nuværende 12 uger til 18 uger. Denne ændring er støttet af regeringen, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet og har opbakning fra et smalt flertal i Det Etiske Råd. KristenDemokraterne står fast på en grænse ved 12 uger, idet placeringen af denne grænse har en veldokumenteret effekt og har fungeret efter hensigten i 50 år. Samtidig mener vi, at der netop ikke eksisterer tilstrækkelig evidens for positive effekter ved en abortgrænse på 18 uger, hverken med hensyn til kvinden, fostret eller de etiske konsekvenser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye