De Danske Bilimportører

Bilsalg i Skandinavien: Danmark i front i 2023

Del

De skandinaviske lande er generelt foran i salget af elbiler, men hvordan ligger landene i forhold til hinanden? Her er et overblik over bilsalget i 2023 i Danmark, Norge og Sverige. Og selvom Danmark havde den største stigning i bilsalget blandt de tre lande, er vi bagud, når det gælder elbilerne.

Mens bilsalget i Danmark og Sverige voksede i 2023, kom der 27 procent færre personbiler ud på de norske veje sammenlignet med 2022. Det faldende bilsalg var et resultat af både pris-, rente- og skattestigninger. Danmark blev den store vinder med en stigning i bilsalget på 17 procent, mens nyregistreringerne i Sverige steg marginalt med 0,8 procent.

Omvendt var rækkefølgen, når det kommer til andelen af elbiler i nysalget. Her er Norge førende og kunne præsentere en elbilandel på over 82 procent blandt alle nyregistreringer i 2023. Sverige opnåede en elbilandel på 39 procent og var dermed lidt foran Danmark, hvor elbiler udgjorde godt 36 procent af salget. Allerede i 2019 var Norges elbilandel større end Danmark og Sveriges var i 2023, og Norge er derfor klart i front i udrulningen af elbiler.

I Sverige faldt salget af elbiler til privatpersoner efter tilskud til elbiler blev fjernet i 2022. Det betød, at elbilsalget i Sverige primært var drevet af erhvervskøb modsat i Danmark og Norge, hvor private forbrugere drev mere af elbilmarkedet.

"Vi har store ambitioner for vores elbilsalg i Danmark, men vi er et stykke bagud ift. vores nordiske venner. Vi kan se, at incitamenter har stor betydning for udviklingen i elbilsalget - både i form af den vilde udrulning i Norge, men også i form af konsekvenserne for Sveriges elbilsalg i 2023. Det skal vi tage med, når vi sætter de politiske rammer for elbiler i Danmark," siger Mads Rørvig, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

null
null
null

Pressefotos

Klik her

Nøgleord

Kontakter

FAKTA

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

Videregivelse af pressemeddelelsens indhold:

Videregivelse af tal og data fra pressemeddelelsen må kun finde sted med kildehenvisning til:

Danske data: Bilstatistik.dk

Svenske data: Bilstatistik.se

Norske data: OFV.no

Metode

Bilstatistik.dk, OFVStatistikkk.no og Bilstatistik.se, optræder campere altid i en selvstændig kategori, hvorfor de ikke indgår i opgørelsen af registreringstal for person- og varebiler, uanset hvordan de måtte være registreret hos de nationale myndigheder. Dette drejer sig om 1.618 enheder i Norge, 2.537 enheder i Sverige og 1.101 enheder i Danmark for hele 2023. Disse tal kan leveres udspecificeret på f.eks. producentnavnet for camper-opbygningen ved henvendelse til Bilstatistik.se

Enheder der i sit land er registeret som enten vare- eller lastbil og har en totalvægt op til 3.500 kg indgår i statistikken som varebiler, mens enheder med en totalvægt over 3500 kg indgår som lastbiler.

Pressefoto

Klik her

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye