Viborg Kommune

400 arbejdspladser muligvis på vej til Viborg Kommune

Del

Viborg Kommune er udset som mulig placering af et nyt fængsel med op til 400 indsatte og lige så mange ansatte. Fængslet skal stå færdigt i 2030

Foto: Flemming Jeppesen. Fokus

Som Danmarks næststørste kommune er Viborg et naturligt sted at kigge hen, når store statslige arbejdspladser skal placeres.

Kriminalforsorgen har i løbet af 2023 udarbejdet en placeringsanalyse, der viser, at Viborg Kommune som udgangspunkt udgør en god geografisk placering for et nyt fængsel med op til 400 indsatte og lige så mange ansatte.

Det glæder borgmester Ulrik Wilbek.

- Et stort fængsel i Viborg Kommune vil være en god nyhed. Selvfølgelig på grund af de 400 varige arbejdspladser, men også fordi der er mange håndværkere, der får mulighed for at byde ind på byggeriet, siger Ulrik Wilbek.

Han anerkender dog også, at nogle borgere måske vil være skeptiske overfor det gode i netop et fængsel.

- Derfor handler det om at få en god dialog med lokalsamfundet, hvis det bliver endeligt besluttet at fængslet skal placeres i Viborg Kommune, og vi skal bestemme os for en konkret placering. Det er i den forbindelse vigtigt at understrege, at kriminaliteten ikke stiger i et område, hvor der bliver bygget et lukket fængsel. Viborg Kommune vil gå i tæt dialog med Kriminalforsorgen og blandt andet arrangere besøg fra lokale borgere fra de områder i Danmark, der sidst har fået et fængsel som nabo, så de kan fortælle om deres oplevelser, siger Ulrik Wilbek.

Hvis Økonomi- og Erhvervsudvalget i Viborg Kommune beslutter at arbejde videre med planerne om et fængsel, vil der i løbet af foråret 2024 blandt andet blive udpeget mulige områder for placering.

Den endelige beslutning om, hvor fængslet skal placeres, er dog en politisk beslutning, som justitsministeren vil drøfte med aftalepartierne bag aftalen om kriminalforsorgens økonomi 2022-2025.

Fakta

  • Kriminalforsorgen søger en grund på 30-35 hektar til et nyt lukket fængsel med plads til 400 indsatte.
  • Det forventes, at der bygges på cirka 20-25 hektar centralt på grunden, mens resten er nødvendigt for udearealer samt perimetersikring og sikkerhedszone.
  • Det meste af den bebyggede del af grunden forventes indhegnet og omkranset af en mur på 6 meter.
  • Fængslet skal være færdigbygget og i drift i 2030.

Nøgleord

Kontakter

Om Viborg Kommune

Viborg Kommune er med sine knap 100.000 indbyggere Danmarks tiende største kommune og med sine 1.474 km² den næststørste kommune målt på areal.

Følg pressemeddelelser fra Viborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Viborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye