Information

Information udnævner Rasmus Øhlenschlæger Madsen til vicedirektør

Del

Information opruster med en nyoprettet stilling som vicedirektør, der besættes fra egne rækker. Rasmus Øhlenschlæger Madsen, der hidtil har været udviklingsdirektør, tiltrådte 1. januar.

Rasmus Øhlenschlæger Madsen bliver vicedirektør på Information
Rasmus Øhlenschlæger Madsen bliver vicedirektør på Information Sigrid Nygaard Sigrid Nygaard

Information står, sammen med resten af det danske dagbladsmarked, midt i en digital omstilling, samtidig med at forretningen er påvirket af et marked i hastig forandring. For at imødekomme dette har avisen oprettet den nye stilling som vicedirektør, fortæller administrerende direktør Stine Carsten Kendal:

”Informations fremmeste opgave er at bidrage til en kvalificeret offentlig samtale med uafhængig og original journalistik. Det gør vi bedst ved at folde avisens indhold ud i mange formater og på de platforme, hvor vores læsere er. Samtidig er Information som alle andre aviser mærket af stigende distributionspriser og faldende annonceindtægter, og vi ser et akut behov for at prioritere nye indtægtsstrømme, som vi i de seneste år har gjort gennem nye kanaler, kommercialisering af den digitale omstilling og nye partnerskaber. Rasmus Øhlenschlæger Madsen har været i front for dette, og som vicedirektør skal han fortsætte og udvide denne opgave,” siger Stine Carsten Kendal.

Information har godt 25.000 abonnenter. Over de seneste år har avisen udvidet aktiviteterne med en række tværgående redaktionelle projekter samt strategiske og kommercielle partnerskaber med såvel fonde som andre kultur- og medieorganisationer. Information har bl.a. etableret nye formater til merudbredelse af den daglige journalistik, udnyttet avisens digitale og fysiske adgang til et stort og engageret publikum på nye måder samt trænet flere end 500 forskere i at formidle deres viden i medierne. Samtidig har Informations Forlag etableret sig som udgiver af en række markantetænkere, fx Thomas Piketty, Shoshana Zuboff, Adam Tooze, Lea Ypi samt den populære videnskabsserie Moderne Ideer. Med Rasmus Øhlenschlæger Madsen som vicedirektør bliver der sat yderligere blus under disse indsatser:

”Når vi samler husets kræfter i større tværgående redaktionelle projekter og samtidig udbreder vores indhold i eksterne partnerskaber, lever vi ikke alene op til vores publicistiske forpligtelse – vi styrker også forretningen. Det handler om at få så meget som muligt ud af det fremragende indhold, vores journalister producerer, og at prioritere og finansiere de indsatser, der sikrer os størst mulig rækkevidde på den digitale omstillings præmisser. Jeg glæder mig til at fortsætte det arbejde – og lægge nyt til i de kommende år,” siger Rasmus Øhlenschlæger Madsen.

Rasmus Øhlenschlæger Madsen har været på Information siden 2015, de seneste syv år som udviklingsdirektør. Han kom til Information fra Gyldendal, hvor han har været både redaktør og redaktionschef. Rasmus Øhlenschlæger Madsen er cand.mag., ph.d. i nordiske studier og har en Master i forretningsudvikling. Han er desuden bestyrelsesformand for Studio ADBC.

Følg pressemeddelelser fra Information

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Information

Information strammer kernefortællingen og brandet op - sammen med Medina3.6.2022 15:05:06 CEST | Pressemeddelelse

Siden 1943 har Dagbladet Information kæmpet for et frit og bedre samfund. Vi er Danmarks modstandsavis, men selvom kampen har ændret sig gennem tiden, er den lige så vigtig i dag og udgangspunktet er stadig det samme: At forstå verden og afsløre de steder, hvor modstanden skal sættes ind. Den historie genfortæller Information med et nyt pay off og en kampagne: MODSTAND SIDEN 1943. Kampagnen er produceret af produktionsselskabet New-land og speaket af Medina, men er ellers lavet af huset selv i samarbejde med filminstruktør Nadia Marquard Otzen, Staalbysolo og grafiker Tobias Røder. Information er grundlagt af modstandsbevægelsen i 1943 og var under krigen et illegalt nyhedsbureau, der udsendte dagligt nyheder om, hvad der virkeligt skete i Danmark. Lige siden har avisen været i kritisk samtale med og mod tidsånden. Avisen var den første landsdækkende avis, der ikke var en del af partipressen, og den første avis, som åbnede spalterne for læserbreve, der kritiserede os selv. Vi har både

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye