Energistyrelsen

Ny ELFORSK-ansøgningsrunde skal sætte skub i grønne løsninger

Del

Nu kan der igen søges tilskud til innovative grønne løsninger, der fremmer den grønne omstilling gennem data, digitalisering og sektorkobling, via ELFORSK-puljen. Der åbnes nemlig for en ny ansøgningsrunde i foråret 2024. Der er 24,25 mio. kr., og frist for ansøgninger er 11. marts 2024.

Nu kan der igen søges tilskud fra ELFORSK-puljen til innovative grønne løsninger, der fremmer den grønne omstilling gennem data, digitalisering og sektorkobling.
Nu kan der igen søges tilskud fra ELFORSK-puljen til innovative grønne løsninger, der fremmer den grønne omstilling gennem data, digitalisering og sektorkobling. Foto: PetraD/Colourbox

Sidder I med løsningen på, hvordan man binder energiproduktion og -forbrug intelligent sammen og optimerer energisektoren gennem dataanvendelse – så kan der nu igen søges om støtte under ELFORSK.

ELFORSK indkalder endnu engang ansøgninger til forsknings- og udviklingsprojekter, der har til formål at fremme effektiv energianvendelse og fleksibilitetsløsninger inden for el og energi via data, digitalisering og sektorkobling.

Der kan blandt andet søges om støtte inden for indsatsområderne:

  • Data og dataanvendelse
  • Forecasting
  • Sektorkobling og forretningsmodeller på tværs af sektorerne (el, vand, varme, transport)
  • Optimering af lagring
  • Cyber-/informationssikkerhed

Projekterne skal understøtte anvendelsen af energidata og nye services, som elsektoren og dens kunder efterspørger for at opnå en effektiv udnyttelse og udvikling af elsystemet. Der udbydes i alt 24,25 mio. kr.

Sådan søger du
En ELFORSK-ansøgning består af en række bilag, som skal indsendes via ansøgningsportalen.

Find indkaldelsesmaterialet og læs mere her.

Se også elforsk.dk for yderligere information om puljen og projektgalleri.

Tidsplan for ansøgningsrunden

Ansøgningsfrist:

11. marts 2024 kl. 12:00

Partshøringsperiode:

Medio maj 2024

Afgørelse:

Medio juni 2024

ELFORSK-puljen administreres i et samarbejde mellem Energistyrelsen og Green Power Denmark og har til formål at fremme forskning og udvikling af løsninger for at øge effektiv energianvendelse og fleksibelt el- og energiforbrug.

Kontakter

Wickie Lassen Agdal
Fuldmægtig, Energistyrelsen
Tlf: +45 33 92 92 73
wbl@ens.dk

Claus Meineche
kontorchef, Energistyrelsen
Tlf: +45 33 92 77 93
clme@ens.dk

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Danmarkshistoriens første tilladelser til at efterforske CO₂-lagring på land er tildelt20.6.2024 12:01:58 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks undergrund er særligt velegnet til CO₂-lagring, som kan medvirke til at forhindre den globale opvarmning. Energistyrelsen har anbefalet klima-, energi- og forsyningsministeren at tildele tre tilladelser til efterforskning af CO2-lagring i undergrunden på land. Hvis nærmere undersøgelser viser, at undergrunden som ventet er velegnet til sikker lagring af CO2, kan rettighedshaverne senere søge om tilladelse til at påbegynde lagring.

Ny dansk-vietnamesisk rapport viser, at det er økonomisk fordelagtigt at landets CO2-udledninger topper i 203019.6.2024 11:53:04 CEST | Nyhed

Ny analyse viser, at det ikke kun er teknisk muligt for Vietnam at indfri sit mål om klimaneutralitet i 2050 - det er også det mest økonomisk rentable af de analyserede scenarier. Vietnams CO2-udledning skal dog toppe i 2030, hvis ikke omstillingen skal blive unødigt dyr. Derfor er der behov for at accelerere den grønne omstilling af energisektoren massivt nu.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye