Coop Danmark A/S

Farvel til den sorte plastik: 365discount først med klar indpakning af kød

Del

Nu kommer den klare, mere genanvendelige indpakning af kød i 365discount

365discount skifter alle sorte emballager til kød ud med klare.
365discount skifter alle sorte emballager til kød ud med klare.

Mange millioner årlige plast-emballager til kød bliver nemmere at genanvende.

Det sker, når 365discount nu skifter alle sine sorte emballager til kød ud med klare. Thomas Roland, CSR-chef i Coop, siger:

”Med skiftet sikrer vi, at plasten i højere grad bliver genanvendt. I dag er det sådan, at mange sorteringsanlæg ikke kan sortere den sorte plastemballage til genanvendelse med den teknologi, de har til rådighed. Derfor styrker vi den cirkulære økonomi og sikrer en markant højere genanvendelse af kødbakker og anden plastemballage af kød.”

Det drejer sig om en udfasning af 1.012 tons sort emballage årligt, der fremover kommer som klar plast. Udfasningen omfatter alle de varer, som Coop, Hilton Food Group og kyllingeproducenten HKScan emballerer, hvilket udgør alle Coops egne mærker og langt hovedparten af kødsortimentet i Coops kølediske. Det forventes, at Coop er i mål med udfasningen til april, men allerede i slutningen af januar, har Coop halveret antallet af sorte bakker med 50 procent.

Hos Plastindustrien er der ros til Coop for at udfase de sorte kødbakker. Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, siger:

”Vi ved, at plast i transparente farver er et betydeligt bedre valg, hvis plasten skal genanvendes, fordi sorteringsanlæggene har vanskeligere ved at frasortere den sorte plast. Det har vi blandt andet beskrevet i vores nyeste designguide for plastemballager. Hos Plastindustrien er vi derfor meget positive over for Coops beslutning.”

Kontakter

Billeder

365discount skifter alle sorte emballager til kød ud med klare.
365discount skifter alle sorte emballager til kød ud med klare.
Download
365discount skifter alle sorte emballager til kød ud med klare.
365discount skifter alle sorte emballager til kød ud med klare.
Download

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Brugsen satser på Bededag trods tab af million-omsætning26.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Da regeringen fjernede St. Bededag som helligdag, betød det ikke blot, at mange danskere mistede en fridag. For Danmarks lokale dagligvarebutikker betød det tab af omsætning i millionklassen. For indtil i år var St. Bededag en af de helligdage, hvor kun de mindre butikker måtte holde åbent. ”Helligdagene er ekstremt vigtige for os, og dermed for overlevelsen af lokale dagligvarebutikker. Vi har beregnet, at det koster os et pænt millionbeløb i tabt omsætning, at de store butikker nu også må holde åbent på St. Bededag,” siger kædedirektør Torben B. Andersen, Dagli´Brugsen / Brugsen, der omfatter ca. 275 butikker over hele Danmark. ”Heldigvis er vi inde i en generelt positiv udvikling, hvor vi oplever en flot opbakning fra borgerne i de lokalsamfund, hvor vi er. Derfor har vi da også tænkt at holde fast i vores fejring af St. Bededag med tilbud på hveder – og andre gode dagligvarer – i dag,” siger Torben B. Andersen. Sammen med de øvrige butikker i Coop Familien forventer Brugsen at sælg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye