Billund Kommune

Spændende musikalsk samarbejdsprojekt gentages igen i år – denne gang i Billund Idrætscenter

Del

For en aften bliver Prinsens Musikkorps og LEGOLAND Billund Garden til ét orkester.

Prinsens Musikkorps og LEGOLAND Billund Garden giver koncert i Billund Centret i februar 2023.
Prinsens Musikkorps og LEGOLAND Billund Garden giver koncert i Billund Centret i februar 2023. Foto: Billund Kulturskole

Det er nu fjerde år i træk, at Prinsens Musikkorps gæster Billund. Igen i år med det formål at spille koncert sammen med LEGOLAND Billund Garden. Besøget fra Prinsens Musikkorps er en del af en større koncertrække, hvor orkestret turnerer rundt i landet for at spille koncerter med elever fra udvalgte musik- og kulturskoler.

Nogen at se op til

Når orkestret den 31. januar lægger vejen forbi Billund, er det meget naturligt, at det er Billund Kulturskolens orkester, LEGOLAND Billund Garden, der får muligheden for at spille sammen med det professionelle orkester fra Skive. LEGOLAND Billund Garden er nemlig et orkester, der spiller på de samme typer instrumenter, som i Musikkorpset.

”Netop det, at unge musikinteresserede møder erfarne, professionelle musikere, der behersker de selv samme instrumenter, som gardisterne selv spiller på, er en kæmpe gevinst for medlemmerne i LEGOLAND Billund Garden”, fortæller souschef på Billund Kulturskole, Casper Jensen.

Når Prinsens Musikkorps tager plads i Billund Idrætscenter, stilles der ekstra stole frem, så de unge musikinteresserede LEGOLAND-gardister kan sidde side om side med musikkorpsets musikere til en orkesterprøve, som finder sted i løbet af eftermiddagen forud for koncerten. Ved orkesterprøven får gardisterne mulighed for at stifte bekendtskab med og lære af Prinsens Musikkorps’ musikere, så de sammen kan finpudse repertoiret, inden det hele munder ud i en koncert med de to orkestre.

Musik for enhver smag

Prinsens Musikkorps er særligt kendt for sin store musikalske spændvidde, og det viser de også ved koncerten i Billund Idrætscenter, hvor der spilles musik af kunstnere og komponister så som Andreas Odbjerg, Louis Prima og Edward Grieg. Koncertens indslag leveres af Prinsens Musikkorps, hvoraf flere af numrene er i samspil med LEGOLAND Billund Garden. Og i år er det ikke kun Prinsens Musikkorps, der har udvalgt et repertoire, som de gerne vil lære LEGOLAND Billund Garden at spille med på.

”Forud for årets koncert er der også sendt noder den anden vej, som LEGOLAND Billund Garden har bedt Prinsens Musikkorps at spille med på. Således får Garden det optimale ud af mødet med Prinsens Musikkorps, og det er en stor og særlig oplevelse at spille sammen med et orkester af denne kaliber”, fortæller Casper Jensen og fortsætter:

”Begge parter glæder sig meget til koncerten, hvor børn og unge får en inspirerende oplevelse, og hvor musikkorpsets musikere kan få lov til at inspirere og dele ud af deres erfaringer og viden”, fortæller Casper Jensen, der mener, at dagen også har et længere sigte end blot at afvikle en koncert:

”Håbet er selvfølgelig, at der gennem samarbejdet skabes en helt særlig form for talentudvikling, som måske endda kan føde næste generation af musikere til Prinsens Musikkorps”.

Faktaboks

  • Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets tre fuldtidsprofessionelle orkestre
  • Prinsens Musikkorps er et messingorkester med slagtøj og består af 16 professionelle musikere.
  • Orkestret har til huse på Skive Kaserne.
  • Musikkorpset tjener både Kongehuset, Forsvaret og den danske befolkning. Derfor spiller orkestret både ved officielle begivenheder samt egne koncerter for et bredt publikum.
  • Prinsens Musikkorps er særligt kendt for sin store musikalske spændvidde. Orkestret spiller både stemningsfulde kirkekoncerter, festlige nytårskoncerter og mestrer i øvrigt mange forskellige musikgenrer.
  • Koncerten foregår i Billund Idrætsenter onsdag 31. januar kl. 19.00. Der er fri entré til koncerten.

For yderligere oplysninger:

Kontakt souschef for Billund Kulturskole, Casper Jensen, tlf. 7972 7458, mail: cje@billund.dk.

Kontakter

Billeder

Prinsens Musikkorps og LEGOLAND Billund Garden giver koncert i Billund Centret i februar 2023.
Prinsens Musikkorps og LEGOLAND Billund Garden giver koncert i Billund Centret i februar 2023.
Download

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Et nyt daghjem flytter midlertidigt ind på Mødestedet21.5.2024 19:36:01 CEST | Pressemeddelelse

Som opfølgning på budgetforliget for 2024-2027 har kommunalbestyrelsen netop besluttet, at et nyt daghjem midlertidigt skal flytte ind i Mødestedets hovedbygning. Målet er at udvikle og få erfaringer med, hvad et daghjem skal kunne for at imødekomme borgernes behov. Daghjemmet vil som udgangspunkt være åbent i dagtimerne alle hverdage, men både funktioner og åbningstider bliver tilpasset efter borgernes behov.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye