Region Sjælland

Nykøbing F. Sygehus skifter navn til Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F.

Del

Et enigt Regionsråd besluttede i aftes, med opbakning fra medarbejderne, det fælles navn Sjællands Universitetshospital for sygehusene i Roskilde, Køge og Nykøbing Falster. Det fælles navn vil blive efterfulgt af stedbetegnelsen for det enkelte sygehus. 

Hovedindgangen til sygehuset i Nykøbing Falster.
Hovedindgangen til sygehuset i Nykøbing Falster.

I Roskilde og Køge er man allerede vant til det, og nu skal man i Nykøbing Falster til at vænne sig til, at akutsygehuset på Fjordvej 15 også navnemæssigt bliver en central del af regionens universitetshospital. 

At sygehuset i Nykøbing Falster nu får navnet Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F. har et enigt Regionsråd i aftes besluttet som en naturlig udløber af, at sygehusene fusionerede ved indgangen til 2024.

- Fra politisk side har vi været optaget af, at navneforandringen har opbakning fra medarbejderne. Vi har nu ét samlet universitetshospital i Region Sjælland. For patienterne er der ikke nogen ændringer - de skal stadig møde de samme steder, se den samme læge, sekretær og sygeplejerske. Men den ledelsesmæssige fusion, og herunder det nye navn, er helt afgørende for, at vi, også på sigt, kan bevare akutsygehuset i Nykøbing Falster, udvikle det og gøre det bæredygtigt, så der også i fremtiden er et godt og trygt sygehus i Nykøbing Falster, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Navnet Sjællands Universitetshospital, eller forkortelsen SUH, bruges, når der er tale om hele sygehuset eller ved generel omtale. Når der er en geografisk tilknytning til brugen af navnet, skrives navnet efterfulgt af geografien for eksempel Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F.

Forslaget har inden den politiske beslutning været i høring hos medarbejderne i Fusions-MED udvalget, som bakkede op om forslaget. 

Hjemmesiderne er fortsat www.nfsygehus.dk og www.sjaellandsuniversitetshospital.dk.

Viser vejen for fremtidens akutsygehuse
Fusionen af Sjællands Universitetshospital og det nu tidligere Nykøbing F. Sygehus er en del af Region Sjællands udviklingsprogram ”Bæredygtige Akutsygehuse og Specialer”, der skal styrke regionens akutsygehuse, og som blev besluttet af Regionsrådet i august.

Region Sjælland har fire akutsygehuse i Køge, Holbæk, Slagelse og Nykøbing Falster. Med ”Bæredygtige akutsygehuse” vil regionen sikre, at der bliver ved med at være fire, og at de alle er gode og attraktive arbejdspladser med behandling af høj kvalitet til borgerne.

- Vi er i gang med at nytænke og robustgøre vores sundhedsvæsen til fremtiden. Vi fastholder og har fokus på at robustgøre vores fire akutsygehuse og på at udvikle stærke faglige miljøer. Samtidig indfører vi et populationsansvar, som sikrer, at man ikke bare har ansvar for patienterne i sit eget optageområde men for alle patienter. Det er en stor ændring, som kommer til at tage tid, men et samlet Sjællands Universitetshospital er en hjørnesten i det arbejde, siger Heino Knudsen.

Fusionen af de to sygehuse trådte i kraft den 1. januar 2024 og er nu samlet under én fælles sygehusledelse for Sjællands Universitetshospital.

Udviklingsprogrammet ”Bæredygtige Akutsygehuse og Specialer” skal efter planen være gennemført i 2028.

Kontakter

Heino Knudsen, regionsrådsformand, tlf. 51 14 54 96

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Region Sjælland: Økonomiaftale udvikler sundhedsvæsnet og sætter spot på ulighed1.6.2024 10:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Med aftalen om regionernes økonomi for 2025 gives et samlet løft på næsten 2 mia. kr. ekstra til driften samt 600 mio. kr. til allerede i år at tøjle stigende udgifter. Regionsrådsformand Heino Knudsen glæder sig over en god aftale med regeringen og er særligt tilfreds med, at det er lykkes at få en pulje på 100 mio. kr. med i aftalen til at bekæmpe ulighed i sundhed i Region Sjælland og Region Nordjylland.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye