Danva

Innovativ tilgang til fjernelse af PFAS-forurening hædret med prestigefyldt pris

Del

DANVAs initiativpris 2023 tildelt banebrydende løsning på PFAS-forurening. 

Formandskabet uddelte DANVA initiativpris til årets vindere. Fra venstre: Carsten Nystrup, formand for DANVA, Arne Koch, SILHORKO-EUROWATER A/S, Søren Duch-Hennings, forhenværende SILHORKO-EUROWATER A/S, i dag NIRAS, Ellen Trane Nørby, næstformand for DANVA
Foto: Mads Volquartz. Formandskabet uddelte DANVA initiativpris til årets vindere. Fra venstre: Carsten Nystrup, formand for DANVA, Arne Koch, SILHORKO-EUROWATER A/S, Søren Duch-Hennings, forhenværende SILHORKO-EUROWATER A/S, i dag NIRAS, Ellen Trane Nørby, næstformand for DANVA

Dansk Vand- og Spildevandsforening (DANVA) har den glæde at annoncere årets modtagere af DANVAs initiativpris for 2023. Prisen tildeles Arne Koch og Søren Duch-Hennings for deres innovative arbejde med udvikling af teknologi til effektiv fjernelse af PFAS-forurening i grundvandet.

Dette års prisvindere har skabt opmærksomhed ved at genanvende en eksisterende teknologi på en nyskabende måde for at imødegå lokale udfordringer med PFAS-forurening – et problem, der har indvirkning på miljøet og i værste fald på folkesundheden. Arne Koch og Søren Duch-Hennings' arbejde har resulteret i et anlæg, der kan reducere PFAS-koncentrationer til så små niveauer, at de næsten ikke kan detekteres, og selv de mest strikse miljøstandarder er derved overholdt.

"Deres innovative tilgang og succesfulde implementering af denne teknologi er en milepæl for både det lokale samfund på Fanø og yderst interessant for vandsektoren i sin helhed," sagde DANVAs næstformand Ellen Trane Nørby. "Det er et strålende eksempel på, hvordan kreativ tænkning og teknologisk ekspertise kan løse nogle af de mest presserende miljøudfordringer."

Prisen blev overrakt til de to prisvindere ved DANVAs nytårstaffel den 17. januar 2024 i Vandhuset. Ud over æren følger et rejsegavekort på i alt 40.000 kr.

DANVAs initiativpris anerkender årligt enestående bidrag til vandsektoren, herunder grundvand, drikkevand, afløb, spildevandsrensning og klimatilpasning. Prisen lægger vægt på initiativer, der har skabt vækst og øget synligheden af sektoren gennem innovation, formidling eller uddannelse.

DANVA er stolt over at kunne anerkende Koch og Duch-Hennings' indsats, som følger i fodsporene på tidligere fremragende prismodtagere.

Om prisen

DANVA har uddelt en initiativpris siden 2016.

Initiativprisen gives for et særligt initiativ inden for grundvand, drikkevand, afløb, spildevandsrensning eller klimatilpasning, f.eks. gennem teknologiudvikling, formidling eller uddannelse og som dermed har skabt grundlag for vækst og større synlighed af vandsektoren.

Tidligere vindere har været:

  • 2016: Trine Stausgaard Munk
  • 2017: Jens Frederik Bastrup
  • 2018: Jan Michael Blum
  • 2019: Bo Laden
  • 2020: Freya Mosbæk
  • 2021: Jacob Andersen, Jes Clauson-Kaas, Ida Marie Knudsen
  • 2022: Inês Breda

Nøgleord

Kontakter

DANVA - Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA er brancheorganisation for danske vandselskaber. DANVA: 

Forener alle vandkredsløbets aktører i samarbejde om bæredygtige løsninger.

Forstærker alle, der sikrer forbrugernes tillid til vand, effektiv drift og en høj forsyningssikkerhed.

Fortæller alle om værdien og effekten af danske vandløsninger, der skaber liv og sundhed.

Følg pressemeddelelser fra Danva

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danva

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye