RÅ Festival for unge kommer til Halsnæs

Del

3. februar kan du være med til en festival for unge skabt af unge!

Foto Simon Wesselhoff

RÅ Festival kommer til Gjethuset i Frederiksværk 3. februar.

Det er tredje gang, RÅ Festival samler unge om kultur på tværs af sjællandske kommuner.

Tidligere har den været afholdt i Helsingør og Værløse, men i år åbner dørene til endagsfestivalen med musik, teater, kunst, street art, talks og kreative makerspaces i Gjethuset! 

RÅ Festival er en kulturfestival, hvor en hel masse unge i løbet af én dag mødes om kultur i alle afskygninger. Det er de unge selv, der står for at skabe festivalen og alt det indhold, der kommer til at være på festivalen. 

Er du mellem 13-24 år, så kan du deltage - og det koster ikke noget! Der er mad til alle på dagen, det hele kræver bare, at du tilmelder dig på forhånd.

Tilmelding finder du på Gjethusets hjemmeside via dette link. 

Der er velkomst kl. 12 og derefter frokost, workshops og koncerter frem til kl. 18.00, hvorefter der er fælles aftensmad. Herefter er der koncerter fra kl. 19.00, til det hele lukker kl. 23.00.

Man er meget velkommen til kun at deltage fra kl. 12.00 - 19.00.

Det er RÅ Festival

RÅ Festival er en del af Kulturmetropolen, der er en tværkommunal kulturaftale mellem kommunerne Halsnæs, Rødovre, Furesø, Roskilde, Ishøj, Herlev, Køge og Albertslund.

I år afholdes festivalen i Halsnæs og det glæder festivalleder fra Kulturmetropolen Amalie Sejersdahl sig til:

“Det er fedt at mærke opbakningen til festivalen her i kommunen - og med festivalen er det altid spændende at se, hvordan den lokale kultur kommer i spil og overrasker os! Og så er der masser af unge i kommunen, der er med til at sætte deres præg på dette års festival”.

Nogle af de unge, der tidligere har spillet på RÅ Festival, er de lokale musikere fra bandet SKÆNK. De skal også spille i Gjethuset den 3. februar:

“At spille på RÅ Festival i 2023 var en udsøgt mulighed for os nye, unge bands - ikke kun at få lov til at spille for et større publikum, men også at møde andre unge musikere med samme passion. Sidste år bestod vores repertoire udelukkende af covers, men siden da har vi fået mulighed for at udfolde os selv både musikalsk, kunstnerisk og som sangskrivere, hvilket resulterede i en række originaler, som bliver en oplevelse at fremføre i Gjethuset. Derudover bliver festivalen jo afholdt i selv samme by som vores band blev skabt i, så det bliver selvfølgelig fedt at være på hjemmebane i Gjetteren.”

Det helt afgørende i RÅ Festival er, at festivalen skabes af unge, der kommer med deres bud på, hvad festivalen skal indeholde, og hvordan man bedst hygger sig sammen en helt dag - både med workshops og koncerter, men også med tid til at møde andre unge, der kommer fra de andre kommuner på Sjælland.

Julie Josiassen er 18 år og er både med som planlægger af festivalen og deltager i år:

“Jeg var med på RÅ Festival i 2023 med Ungerådet Halsnæs, hvor vi bidrog med at skrive et RÅ-magasin, der hedder Youthomantic. Det var mega hyggeligt at møde en masse andre unge og se deres fede workshops. Det var dejligt at snakke med andre, der også har en passion for at gøre noget godt for ungdommen. Det gjorde det ekstra hyggeligt, synes jeg. Jeg fik en masse fede indtryk og fik snakket med en masse andre om, hvad de gerne vil udrette i deres kommuner.”

Hele idéen med festivalen er, at den skaber grobund for nye fællesskaber mellem de unge og sætter gang i, at der skabes endnu mere kultur efter festivalen. Julie uddyber det:

“Det er fedt at møde andre unge og blive inspireret af dem og deres idéer. Derudover føler jeg, at jeg gør noget, der gavner andre unge, hvilket jeg elsker. Jeg synes, at det er fantastisk, at festivalen skal holdes i Halsnæs. Jeg håber, at det åbner op for, at vi kan udvikle mere for ungdommen i fremtiden”.

RÅ Festival er støttet af Region Hovedstaden, Tuborgfondet og Nordea Fonden og skabes og afholdes i tæt samarbejde med Halsnæs Kommune, Gjethuset og Folkely.

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye