Beruset pindsvin og killinger i emhætten: Dyreredderne oplevede lidt af hvert i 2023
Dyrenes Beskyttelses korps af frivillige har haft travlt med at hjælpe nødstedte dyr i 2023. En gennemgang viser en række sager, som dyreredderne næppe glemmer.

I 2023 hjalp det frivillige beredskab hos Dyrenes Beskyttelse nødlidende eller potentielt forsømte dyr i 29.157 sager. Dette sker på baggrund af knap 145.000 opkald til Dyrenes Vagtcentral 1812. Det er et højt aktivitetsniveau for de frivillige kredsformænd, skytter og schweisshundeførere.
De forskellige typer af frivillige, løser mange forskellige typer af opgaver. På baggrund af henvendelser til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, besøger kredsformændene borgere og giver råd og vejledning hvis der er brug for det. I andre tilfælde hjælper de med politianmeldelser eller henter dyr der skal transporteres til internaterne eller vildtplejestationer. De hjælper både familiedyr og dyr i naturen der har brug for hjælp.
Skytter hjælper til, hvis et dyr bliver påkørt og der er behov for en nødaflivning. Dette sker ofte i samarbejde med schweisshundeførerne, der i samarbejde med deres hunde opsnuser vildt der er løbet fra veje, men stadig er skadede. I 2023 fik Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 10.585 opkald om påkørte hjorte.
Ud af disse sager er der nogle, som skiller sig betydeligt ud. Her er top ti over vildeste dyreredningshistorier samlet.
Vilde dyreredninger i 2023:
- En kredsformand brugte en søndag aften på at afmontere et køkken og brække gulvplader op for at indfange seks kattekillinger, der gemte sig under gulvet. Heldigvis lykkes det og killingerne blev kørt til Nordjyllands dyreinternat.
- En taxachauffør kørte rundt med et rådyr i bagagerummet, som han havde påkørt, og samlede skolebørn op. Da det blev opdaget, sagde en af børnenes forældre, at han skulle ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. En skytte blev tilkaldt, og dyret blev derefter nødaflivet på en forretnings parkeringsplads midt i Hjørring, hvor det var blevet efterladt af chaufføren.
- Højdrægtigt rådyr sad fast i havehegn. Dyret blev befriet og fødte to lam dagen efter.
- En kat gemte sig i en opvaskemaskine. Katten blev hentet og kørt på Dyrenes Beskyttelses internat.
- Et pindsvin var blevet beruset efter at have ligget foran et lokalt værtshus. Pindsvinet kom på vildtplejestation, hvor det opholdt sig, indtil det var ædru igen.
- En mand smed træskoene og løb efter et påkørt rådyr ind i skoven. Manden indhentede dyret og stod med det 20 minutter, indtil det blev hentet af en dyreredder.
- Et kuld kattekillinger havde gemt sig i emhætte. Emhætten måtte afmonteres og skilles ad for at få dem ud.
- En flagermus havde forvildet sig ned i vasketøjet ved en familie. Dyreredderen måtte igennem alt det beskidte tøj for at få flagermusen ud.
- En blishøne havde fået en fiskekrog ind i det ene næsebor og ud af det andet. Krogen blev fjernet, og fuglen kom i Dyrenes Beskyttelses vildtpleje.
- En strudsefugl blev fundet skadet på en flyveplads. Strudsen var af racen nandu og havde store flænger på kroppen. Heldigvis blev fuglen opdaget og kom til dyrlægen, hvorefter den flyttede ind ved en kvinde, som i forvejen havde andre nanduer.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder

Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Fyldt til bristepunktet: Internater vrimler med kaniner på kritisk tidspunkt3.4.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
På Dyrenes Beskyttelses internater bliver der i øjeblikket indleveret mange kaniner. Det er en bekymrende tendens, da højsæsonen for kaniner nærmer sig.
Husk det nu: Fra i dag skal strandhunden i snor1.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. april skal hunde være i snor på stranden. Det betyder dog ikke, at strandturen mister sin magi – hunden får stadig masser af sanseoplevelser, samtidig med at fugle og andre dyr får fred til at yngle, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
Regeringen vil fortsætte fiskeri efter kritisk truet ål13.3.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Grønne organisationer kritiserer, at regeringen i udspil til fiskeriforhandlinger lægger op til at lade ålefiskeriet fortsætte, selvom ålen er kritisk truet.
Dyrenes Beskyttelse klager over Fødevarestyrelsen: Strafbare svigt af dyr bliver ikke politianmeldt24.2.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fødevarestyrelsen har slækket på kontrollen ved slagterier, så grove dyreværnssager ikke politianmeldes, og dyrlæger tvinges til at bryde deres anmeldepligt. Det har fået Dyrenes Beskyttelse til at klage til Folketingets Ombudsmand
Dyrenes Beskyttelse melder svinebonde til politiet efter TV 2-dokumentar19.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Dyrenes Beskyttelse vil have politiet på besøg hos en af landets største svinebønder på baggrund af TV 2-dokumentaren Hvem passer på grisene? Sagerne peger på hul i kontrollen, lyder det fra dyreværnsorganisationen
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum