Tænketanken Prospekt

Ny projektkonsulent med fokus på klima og bæredygtighed i Tænketanken Prospekt

Del
Tinna Stengaard projektkonsulent i Tænketanken Prospekt
Tinna Stengaard projektkonsulent i Tænketanken Prospekt

Tænketanken Prospekt fortsætter med at udbygge sin medarbejderstab. Nu med en ny projektkonsulent inden for klima og bæredygtighed. 

Tinna Stengaard, der er cand.mag. i filosofi og litteraturhistorie, er i det kommende år tilknyttet som projektkonsulent i Tænketanken Prospekt inden for ’Programmet for etik og værdibaseret udvikling’.

Tinna Stengaard arbejder ellers som selvstændig konsulent med strategisk forretningsudvikling på et værdibaseret fundament. Derudover er hendes arbejdsområder kommunikation, konceptudvikling, rådgivning, workshops og udviklingsforløb med fokus på kerneværdier som styringsredskab til at udvikle bæredygtige forretninger – menneskeligt, miljømæssigt og økonomisk. 

Og det er netop i den sammenhæng, at Tinna Stengaard sammen med Søren Peter Hansen i det kommende år vil forsøge at opridse nogle af de væsentligste elementer i en bæredygtigheds-etik, en grøn etik, via en folkelig samtale.

Tinna Stengaard ser frem til at tage fat på opgaverne i Tænketanken Prospekt:

”På en måde befinder vi os jo i en brydningstid, hvor der blandt andet tales om kløfter mellem det ene og det andet. Men er kløfterne i virkeligheden så store, som vi går og tror? Eller er vi bare ikke gode nok til at lytte til hinanden, altså sådan ægte lytte? Og er det overhovedet muligt i dagens demokratiske debats udfoldelse?"

'Socrates has left the building', siger Tinna Stengaard med et skævt smil.

Og Tinna Stengaard siger videre:

"Stiller vi egentlig de rigtige spørgsmål og bliver vi reelt klogere, så vi på et oplyst og nuanceret grundlag kan træffe de nødvendige beslutninger, der skal til for at løse fremtidens udfordringer?

Jeg glæder mig i hvert fald til at undersøge den grønne dagsorden – den grønne transformation - i samarbejde med Tænketanken Prospekt, der i mine øjne er et vigtigt og velkomment pust i og til den offentlige debat. Her ser jeg virkelig frem til at facilitere en samtale på tværs af generationer, på tværs af overbevisninger og på tværs af kulturer, og således i fællesskab finde frem til, hvordan vi løser fremtidens udfordringer”.

Direktør for Tænketanken Prospekt, Søren Peter Hansen pointerer at det forestående projekt kort sagt bliver en folkelig samtale om hvad vi skal gøre for at sikre en bæredygtig udvikling.

Og der skal ikke herske nogen tvivl om, at Tinna Stengaard med såvel faglige som menneskelige egenskaber ganske enkelt er den rette person til at løfte kommunikations- og formidlings-opgaverne i projektet. Foreløbigt i 2024.     

Kontakter

Tinna StengaardProjektkonsulent

Om Tænketanken Prospekt

Prospekt er Danmarks nye værdipolitiske tænketank. Med udgangspunkt i den kristne-humanistiske kulturtradition arbejder vi for at styrke forudsætningerne for det gode samfund og den ansvarlige borger.

Følg pressemeddelelser fra Tænketanken Prospekt

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tænketanken Prospekt

Staten kan ikke være værdineutral8.7.2024 12:00:03 CEST | Pressemeddelelse

De seneste mange år har vi diskuteret værdier. Værdidebatten får næring fra debatten om integration, multikulturalisme samt livs- og familieformer. En grundsten i debatten er den liberale opfattelse, at staten skal være værdineutral. Det er op til borgerne at identificere og at realisere deres egne idealer om det gode liv. Men idealet om den værdineutrale stat kortslutter værdidebatten. Det viser et nyt notat fra Tænketanken Prospekts 'Program for etik og værdibaseret udvikling'. Notatet er forfattet af ph.d. og dydsetisk rådgiver ved Tænketanken Prospekt, Alexander Sokol. ”Idealet om værdineutralitet er udbredt. Særligt hos folk der opfatter sig som liberale. Men akademisk forskning har vist, at idealet om neutralitet er så vidtrækkende, at det er kategorisk umuligt. Faktum er, at alle stater i praksis vil fremme visse måder at leve på,” understreger Alexander Sokol. Ifølge notatet betyder dette, at vi har vanskeligere ved at diskutere værdier og etik. Det betyder igen, at vi er dårli

Nyt notat: Demokratiets lovmaskine er defekt3.6.2024 11:59:36 CEST | Pressemeddelelse

I et nyt notat fra Tænketanken Prospekt, peger adjungeret rådgiver, ph.d. Morten Jarlbæk Pedersen, på afgørende problemer ved lovgivningsprocessen. Den politiske debat i de senere år viser, at vi har problem. Det drejer sig om måden, hvorpå folkestyret lovgiver. Selvom spørgsmålet kan virke teknisk, er en sund lovgivningsproces en integreret del af et velfungerende folkestyre. Morten Jarlbæk Pedersen introducerer til problemet med vores ”defekte lovmaskine” og hvad det betyder for vores demokratiske proces. I notatet peges der på følgende: I den demokratiske retsstat er der regler og procedurer for, hvordan beslutninger skal tages. Det sikrer inddragelse, det sikrer lydhørhed, det sikrer, at man overvejer konsekvenserne af beslutningerne. Den offentlige debat har vist, at demokratiets lovmaskine ikke er velsmurt. Det er ikke nok at se på forholdet mellem medier og politikere eller udelukkende på vilkårene for Christiansborg-politik. Debatten må også handle om lovgivningsproces, embedsv

Ekstra fokus på at fastholde den etiske refleksion31.5.2024 09:25:07 CEST | Pressemeddelelse

Freja Cæcilie Petri Bondgaard er uddannet teolog fra Aarhus Universitet (2021) med baggrund i og interesse for etik. Freja har tidligere været ansat som akademisk medarbejder hos Det Etiske Råd (Nationalt Center for Etik) og har senere arbejdet som freelancer inden for kommunikation og journalistik. Freja Cæcilie Petri Bondgaard tiltræder 1. juni 2024 som projektkonsulent i Tænketanken Prospekt med fokus på udarbejdelse af undervisningsmaterialer, facilitering af debatarrangementer og gennemførelse af podcasts om flere af sundhedsetikkens helt aktuelle emner: fertilitet, abort, aktiv dødshjælp og organdonation. Direktør i Tænketanken Prospekt Søren Peter Hansen glæder sig over ansættelsen af Freja Cæcilie Petri Bondgaard og udtaler i den forbindelse: ”Freja har foruden sit virke som kulturskribent og anmelder for diverse dagblade (Kristeligt Dagblad, POV. International etc.) deltaget aktivt i den offentlige debat særligt inden for en række etiske emner, hvor hun forsøger at skabe oplys

Nyt notat: Nedvurdering af omsorgsarbejdet er et reelt problem24.5.2024 11:43:21 CEST | Pressemeddelelse

I et nyt notat fra Tænketanken Prospekt argumenterer rådgiver Alexander Sokol for, at det er et reelt problem, at værdien af omsorgsarbejdet overses i vores offentlige samtale. Baggrunden for notatet er, at diskussionen om omsorgsarbejdets værdi er blevet et centralt emne i den offentlige debat - senest med den feministiske debattør Emma Holtens bog Underskud, der for alvor har gjort emnet relevant. Sokol argumenterer i notatet for at: • Det er et reelt problem, at værdien af omsorgsarbejdet nedvurderes i det moderne samfund. • Nedvurderingen skyldes bl.a. de moralske konklusioner, der ofte drages af økonomisk teori • Nedvurderingen af omsorgsarbejdet er et kollektivt valg baseret på mangelfulde filosofiske, økonomiske og politiske argumenter • Bedre argumenter vil føre til et bedre, mere omsorgsfuldt og mere retfærdigt samfund. • Opmærksomhed på nedvurdering af omsorgsarbejde har relevans udover feminismen, fordi det også vedrører nedprioriteringen af familiers vilkår i almindelighed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye