Billund Kommune

Et stærkt samarbejde om medarbejderopkvalificering

Del

Gennem et nyt samarbejde styrker Danforel og Billund Kommune medarbejdernes faglige kompetencer gennem et målrettet opkvalificeringsforløb.

I samarbejde med virksomhedsservice fra Billund Kommune gør Danforel brug af de muligheder, der er tilpasset opkvalificering af deres medarbejdere. I første omgang får medarbejderne tilbudt danskundervisning.
I samarbejde med virksomhedsservice fra Billund Kommune gør Danforel brug af de muligheder, der er tilpasset opkvalificering af deres medarbejdere. I første omgang får medarbejderne tilbudt danskundervisning. Foto: Billund Kommune

Danforel ønsker et kompetenceløft inden for dansk, digitalisering, procesoptimering, kvalitet og produktivitetsfremme af deres timelønnede.

I samarbejde med virksomhedsservice fra Billund Kommune gør virksomheden derfor brug af de muligheder, der er for økonomisk dækning af udgifterne og tilpasset opkvalificering af deres medarbejdere. I første omgang får medarbejderne tilbudt danskundervisning.

Undervisningen foregår i arbejdstiden i Danforels egne lokaler, hvor de samtidig med opkvalificeringen af medarbejderne udnytter tiden i deres lavsæsonperiode i produktionen.

"Initiativet sigter på at fastholde dygtige medarbejdere og øge fokus på kompetenceudvikling i perioder, hvor vi har en mindre nedgang i produktionen. Målgruppen for opkvalificeringen vil først og fremmest fokusere på at løfte vores medarbejderes danskfærdigheder, da der herefter vil være større mulighed for videreuddannelse til nøglemedarbejdere, der skal være med til at sikre kvalitet og den gode kundeoplevelse. Desuden ønsker vi på sigt at tilbyde nogle af vores ufaglærte medarbejdere muligheden for at uddanne sig som industritekniker eller industrioperatør,” siger Steffen Nielsen, CEO hos Danforel.

Samarbejdet med Danforel er i tråd med Billund Kommunes strategi om at styrke de lokale virksomheder og understøtte en kvalificeret arbejdsstyrke, som i sidste ende reducerer risikoen for ledighed og øger mulighederne for en bæredygtig vækst i kommunen.

"Partnerskabet er et skridt i den rigtige retning mod at styrke ikke kun medarbejdernes færdigheder, men også deres karrieremuligheder. Det er et tydeligt eksempel på Billund Kommunes interesse i at støtte en bredere kompetenceudvikling hos vores lokale virksomheder og dermed også en kvalificeret arbejdsstyrke med mindre risiko for ledighed," udtaler Robert Terkelsen, formand for Unge-, Uddannelses- og beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune.

Virksomhedsservice hos Jobcenter Billund kan kontaktes, hvis du og din virksomhed er interesseret i at høre mere om jeres eventuelle muligheder for hjælp til at rekruttere, opkvalificere og fastholde medarbejdere gennem en række indsatser og ordninger.

Virksomhedsservice kan kontaktes på virksomhedsservice@billund.dk eller telefon 79727800.

For yderligere information - kontakt:

  • Danforel, CEO: Steffen Nielsen, tlf. 7643 9000
  • Billund Kommune, Udvalgsformand for Unge-, Uddannelses- og Beskæftigelsesudvalget: Robert Terkelsen, tlf. 2330 6054

Virksomheder har mulighed for at få hjælp til at rekruttere, opkvalificere og fastholde medarbejdere gennem en række indsatser og ordninger. 

En opkvalificering kan bl.a. hjælpe nuværende medarbejdere med at tilpasse sig til nye teknologier eller skiftende jobmarkeder og kan samtidig føre til øget produktivitet og fastholdelse af medarbejderne. Du kan læse meget mere om de forskellige ordninger til virksomheder på www.star.dk

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Et nyt daghjem flytter midlertidigt ind på Mødestedet21.5.2024 19:36:01 CEST | Pressemeddelelse

Som opfølgning på budgetforliget for 2024-2027 har kommunalbestyrelsen netop besluttet, at et nyt daghjem midlertidigt skal flytte ind i Mødestedets hovedbygning. Målet er at udvikle og få erfaringer med, hvad et daghjem skal kunne for at imødekomme borgernes behov. Daghjemmet vil som udgangspunkt være åbent i dagtimerne alle hverdage, men både funktioner og åbningstider bliver tilpasset efter borgernes behov.

Frivillige kræfter skaber uforglemmelige oplevelser for børn fra hele landet16.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Skole OL-finalen nærmer sig med hastige skridt, og der er ingen DIF Skole OL uden de frivillige. Over 450 frivillige fra Billund Kommune er klar til yde en kæmpe indsats - nogle for første gang, mens andre har været med i flere år. To af dem er Elsebeth Bloch, der er med som frivillig for tredje gang, og Cecillie Jutta, der er med som frivillig for første gang. De glæder sig til at gøre en forskel til dette års Skole OL-finale.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye