Når tiden nærmer sig – en samtale om livet og døden

Del

Mød antropolog Stine Grønbæk Jensen, forfatter til bogen Vi har haft vores tid, og museumsinspektør på Moegaard Museum, Henrik Hvenegaard Mikkelsen, i en samtale om hvordan vi herhjemme og ude i verden forholder os til at blive ældre og nærme sig livets uundgåelige afslutning. Arrangementet foregår onsdag 24. januar på Moesgaard Museum

Billede af Stine Grønbæk Jensen og Henrik Hvenegaard Mikkelsen
Mød antropolog Stine Grønbæk Jensen i samtale med museumsinspektør Henrik Hvenegaard Mikkelsen onsdag 24. januar på Moesgaard Museum Privatfoto af Stine Grønbæk Jensen. Foto af Henrik Hvenegaard Mikkelsen: Les Kaner

De gamle egyptere elskede livet og forberedte sig grundigt på efterlivet. I Moesgaard Museums aktuelle særudstilling Egypten - besat af livet kan man opleve egypternes ritualer og efterlivsforestillinger, der blandt andet omfatter en overbevisning om, at den afdøde er vigtig ”at holde i live”, så livet kan fortsætte sin evige cyklus med fødsel og død.

I nutiden er mange af os optagede af at optimere vores liv og sundhed, så vi kan leve så længe som overhovedet muligt. Vi taler om faste og superfoods, men døden og vores forhold til livets afslutning taler vi sjældent om.

Men hvilke tanker gør man sig egentlig, når livets afslutning nærmer sig? Og hvordan forholder man sig andre steder i verden til at blive gammel og skulle dø?

Det taler antropolog og ph.d i historie, Stine Grønbæk Jensen, og museumsinspektør på Moesgaard Museum, Henrik Hvenegaard, om i en samtale onsdag 24. januar på Moesgaard Museum. Arrangementet starter kl 19.00 og varer til kl 20.15.

Stine Grønbæk Jensen har lavet feltarbejde herhjemme blandt mennesker, som nærmer sig eller har rundet de 90 år og har skrevet bogen Vi har haft vores tid - når de ældste afrunder livet, hvor hun udforsker de eksistentielle sider af livets uundgåelige afslutning.

Henrik Hvenegaard beskæftiger sig med emner som familien, aldring og forholdet mellem generationer på tværs af tid og sted og har bl.a. lavet feltarbejde i Filippinerne.

DATO Onsdag 24. januar

TID Kl. 19.00 – 20.15

STED Moesgaard Museum, Auditoriet,

PRIS 150 kr. Medlemmer af Klub Moesgaard får 50 kr. i rabat.

Billetter kan købes i Moesgaard Museums webshop https://shop.moesgaardmuseum.dk/dk/momuevents

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Billede af Stine Grønbæk Jensen og Henrik Hvenegaard Mikkelsen
Mød antropolog Stine Grønbæk Jensen i samtale med museumsinspektør Henrik Hvenegaard Mikkelsen onsdag 24. januar på Moesgaard Museum
Download

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Nye undersøgelser indikerer, at 2000 år gammel krigerkvinde er begravet ved militært centrum i Midtjylland24.4.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nye analyser af knogler fra en jernaldergrav ved Hedegård i Midtjylland giver overraskende resultat: En af de afdøde er tilsyneladende en kvinde begravet med fuldt våbenudstyr. Det 2000 år gamle militære centrum ved Hedegård skal nu undersøges af Moesgaard Museum, Museum Midtjylland og Museum Horsens som led i forskningsprojektet ‘Under Pres.’

Moesgaard Skovmølle genåbner efter stor renovering22.4.2024 14:06:57 CEST | Pressemeddelelse

Den historiske Moesgaard Skovmølle ved Giber Å åbner efter fire års stilstand igen for offentligheden med en helt ny udstilling i møllebygningen, hvor man kan lære mere om vandmøllens store betydning for datidens samfund. På åbningsdagen torsdag den 2. maj og i udvalgte weekender vil engagerede mølleentusiaster sætte gang i vandmøllen, hvor man kan opleve den imponerende mekanik i fuld vigør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye