Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

DYREVÆRNET VINDER BANEBRYDENDE SAG OM MISHANDLING AF HUND

Del

I dag blev dommen stadfæstet og ejeren af schæfferblandingen Liv dømt 60 dages ubetinget fængsel for mishandling af hunden.

Liv
Liv Katja Lund Sohl

Dyreværnet redder hver dag masser af kæledyr, men Liv er en af Dyreværnets solstrålehistorier.

Den fire måneder gamle schæferhvalp Liv blev fundet lænket til en radiator, da ejeren var blevet indlagt. Den lille trold var så svag, at hun ikke kunne stå på benene. Hun blev straks bragt til Dyreværnets internat i Rødovre, hvor hele dyrlægeteamet stod klar til at behandle hende.

Hun vejede kun fem kilo, hvilket er halvt så meget som hun burde veje og Dyreværnets dyrlæge Sophie Haack-Hamilton vidste at der skulle ske noget hurtigt ”Liv var så afkræftet, at hun hverken kunne gå eller stå og så dehydreret, at den væske hun med det samme blev tilført via drop, var i allersidste øjeblik. Den lille krop var lige ved at lukke ned, så var der gået en dag mere, var hun gået bort«, fortæller dyrlæge Sophie, som holdt Liv under observation i 24 timer bl.a. ved at ligge i arm med hende under dynen.

Liv er i dag kommet ud til en familie og har det fantastisk og Sophie fortsætter ”Hun er kommet til en familie med to store teenagere og er blevet familiens kæledække. Hun er med dem overalt og lever i dag bare livet – præcis som en hund skal”.

Da dommen blev afsagt brød Dyreværnets personale ud i gråd. ”I alt den tid jeg har været hos Dyreværnet har jeg aldrig oplevet, at mishandling har ført til fængselsstraf. Selvom Liv skulle gennemgå så forfærdelige ting, er det alligevel en glædes dag. Livs sag har dannet præcedens for fremtidige sager, og det er en kæmpe sejr for os” udtaler Internats chef Maria Rønde Jakobsen.

Henrik Knaack der er direktør for Dyreværnet deler også sin glæde omkring Liv og Dyreværnets dygtige personales arbejde ”Liv er et fantastisk eksempel på at det nytter noget at holde øje. Hvis det ikke havde været for nogle årvågne personer, havde Liv ikke været her i dag – og hun er et godt eksempel på at vi hos Dyreværnet kæmper til det sidste og aldrig giver op. Og når man så møder Liv i dag bliver man jo bare så glad” slutter Henrik.

Vedhæftet billede til fri afbenyttelse. Foto: Katja Lund Sohl

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Lille Liv i behandling på Dyreværnets dyreklinik
Lille Liv i behandling på Dyreværnets dyreklinik
Download
Liv var tydeligt meget underernæret
Liv var tydeligt meget underernæret
Download

Links

Dyreværnet

Dyreværnet, der er stiftet i 1898, er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Med internat i Rødovre ved København samt i Kolding, tre dyreambulancer og de to mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, hjælper foreningen hvert år tusindvis af kæledyr til en bedre tilværelse.

For yderligere oplysninger, interview eller et besøg på en af Frynseklinikkerne kontakt venligst undertegnede. Vedhæftet foto til fri afbenyttelse – Hans Jørgen Riis.

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye