Skerryvore vender tilbage til Tønder Festival

Del

Skotsk folkrock: Selvfølgelig kommer populære Skerryvore på Tønder Festival 2024 og er med til at fejre festivalens jubilæumsår.

Ard Jongsma ingen restriktioner

Publikum elsker dem, og kærligheden er gengældt. Skerryvore fra Skotland har taget turen til Danmark utallige gange. Tønder Festival spiller en særlig rolle, for det er her, bandet har skabt de tidligste forbindelser til det danske publikum. Skerryvore spillede første gang på Tønder Festival i 2011. De vendte tilbage i 2012, 2014, 2015, 2018 og 2022. Og naturligvis springer de til i festivalens jubilæumsår og er på plakaten i 2024.

Højlands-folkrock

Det er sagt om Skerryvore, at de har indtaget tronen som Skotlands førende folkrockband, efter Runrig abdicerede i 2018. Det er ikke helt forkert. Det otte mand store band bygger på de samme stolte musiktraditioner – populært kaldet folkrock fra det skotske højland - som kollegerne i Runrig gjorde brug af. Og ikke nok med det. Skerryvore har gjort Runrig kunsten efter og via mange turneer rundt i landet opbygget en stor fanskare i Danmark. Ikke bare det danske publikum er vilde med Skerryvore. Bandet turnerer over hele kloden og står foran en imponerende turnéplan i 2024 i Storbritannien, Tyskland og USA.

Mere om Skerryvore

Skerryvore blev dannet i 2004 af de to brødre Daniel Gillespie, accordion, Martin Gillespie, accordion, sækkepibe, trommeslageren Fraser West og sangeren Alec Dalglish. De øvrige i bandet er Craig Espie, violin, Scott Wood, sækkepibe, fløjte, Jodie Bremaneson, bas, og Alan Scobie, keyboards. Skerryvore henter ikke kun inspiration fra den skotske traditionsmusik, men også fra cajun, country og rock i forskellige afskygninger. Bandet har vundet adskillige priser og udgivet ni album. Det seneste er “Tempus” fra foråret 2023, og det fik fine anmeldelser og topplacering på den officielle skotske albumhitliste. Eneste danske festival 2024.
www.skerryvore.com

Tønder Festival 2024 – indtil videre:

Rodney Crowell (USA), Skerryvore (SCO), Dan Sultan (AUS), Elephant Sessions (SCO), Hush (DK), Jacob Dinesen (DK), Jonah Blacksmith (DK), Jake Vaadeland (CAN), The Hello Darlins (CAN), Xabi Aburruzaga (EUS)

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Skerryvore
Skerryvore
Download

Følg pressemeddelelser fra Tønder Festival

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Festival

Mangfoldigheden længe leve på Tønder Festival26.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Bluegrass, jamgrass, americana, rock, electrofolk, polsk folkemusik og sangskrivning på højeste niveau. Syv navne er føjet til Tønder Festivals program og understreger, at festivalen tilbyder oplevelser, du ikke kan få andre steder. Den endelige udgave af plakaten til årets Tønder Festival nærmer sig. Men der er stadig plads til flere kunstnere. Tidligere i denne måned blev den amerikanske stjerne Rickie Lee Jones annonceret, og nu kan festivalen offentliggøre yderligere syv navne. Musikere og sangskrivere fra USA, Canada, Skotland, Polen og Danmark bidrager til programmet og sætter en fed streg under Tønder Festivals rolle som udbyder af unikke og intime musikoplevelser.

Lad din festivalbillet slå rødder: Tønder Festival planter træer for miljøet19.4.2024 08:29:58 CEST | Pressemeddelelse

I forbindelse med Bibliotekernes Verdensmålsuge planter Tønder Festival et træ for hver solgte partoutbillet i uge 17. Tønder Festival deltager i Bibliotekernes Verdensmålsuge, som finder sted i uge 17 (22.- 28. april). Bibliotekernes Verdensmålsuge sætter blandt andet fokus på vigtigheden af ​​at bevare og genoprette naturlige levesteder. Her vil Tønder Festival gerne byde ind for at støtte gode miljøinitiativer, og under mottoet “Lad din festivalbillet slå rødder” planter Tønder Festival et træ i lokalområdet for hver Tønder Festival-partoutbillet, der sælges i uge 17.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye