Salling Group

Nyt pres på priserne: Salling Group sænker priserne på plantebaserede varer

Del

Netto, føtex og Bilka sænker nu prisen på 100 plantebaserede varer med minimum 10 procent, mens der gøres status på ’Priskrig’. Dermed bliver det billigere at kunne handle med tanke på klimaet, og samtidig vil Salling Group også øge antallet af plantebaserede varer og fordoble omsætningen inden udgangen af 2025.

Prisnedsættelsen er det seneste direkte angreb på priserne, efter at det med 'Priskrig' er lykkedes at skære 18 pct. i gennemsnit af prisen på flere end 100 almindelige dagligvarer i løbet af de sidste måneder, hvilket i en lang række tilfælde er et lavere niveau, end før inflationen tog fat. Missionen med ’Priskrig’ er med andre ord lykkedes, og Salling Group har foreløbig ingen planer om at hæve priserne, som kan falde yderligere, hvis markedet rykker.

Nu rettes fokus i stedet på de plantebaserede fødevarer, hvor priserne fra uge fem sænkes med minimum 10% på 100 plantebaserede fødevarer.

- Vi fortsætter vores pres på priserne og ønsker samtidig at udbygge vores position på det plantebaserede marked, fordi gode og konkurrencedygtige alternativer er vigtige i kampen for at bringe CO2-udledningen ned. Desuden har vi et ønske om i endnu højere grad at inspirere kunderne til at prøve alternativer til kødholdige retter. Det handler først og fremmest om at have attraktive varer til gode priser, hvor vi nu sætter mål om et udvidet sortimentet samt en konkret prisnedsættelse på minimum 10 pct. på 100 plantebaserede varer, siger Henrik Vinther Olesen, kommunikations- og bæredygtighedsdirektør i Salling Group. 

De 100 udvalgte varer dækker over produkter, som er direkte alternativer til et animalsk af slagsen.  

Fundamentet på plads  

Bilka har fem år i træk vundet Dansk Vegetarisk Forenings pris som Årets planebaserede supermarked med markedets største udvalg, mens både Netto og føtex har vundet priser for udvalg, vækst og pris. Det er denne position, der nu danner grundlag for en ambition om øget vækst og et bredere sortiment.

- Vores mål er i første omgang at fordoble omsætningen inden 2025 og tage endnu flere plantebaserede fødevarer ind på vores hylder. Det vil kunderne kunne se i vores butikker i markedsføringen, men ambitionen rækker videre, og vi vil løbende følge og udfordre markedet for at drive det frem, siger Henrik Vinther Olesen og understreger, at målet ikke er at fortælle danskerne, hvad de skal og bør spise. 

- Det er en del af vores klimaambition at give kunderne mulighed for at reducere deres klimaaftryk, og det kan vi netop gøre ved sikre et stort udbud af plantebaserede varer og ved at sænke priserne. Vores målsætning er at sænke klimaaftrykket fra de varer, vi sælger, så vi senest i 2050 er neutrale i hele vores forretning, siger Henrik Vinther Olesen. 

Kontakter

Om Salling Group

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling stormagasiner og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Knap 60.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 10 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1,9 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye