Hjørring Kommune

Sammen om løsninger - Hjørring Kommunes nye erhvervspolitik

Del

Hvis der ikke handles nu, kommer virksomhederne til at mangle både kompetencer og medarbejdere. Det er en stor udfordring, der kun kan løses, hvis alle hjælper til i fællesskab - at vi er ‘Sammen om løsninger’. Derfor er det titlen på Hjørring Kommunes nye erhvervspolitik, som et enigt byråd vedtog den 20. december 2023.

Erhvervspolitikken er udarbejdet i tæt samspil med en arbejdsgruppe med otte lokale virksomhedsledere. Netop den faldende arbejdsstyrke har fyldt meget i drøftelserne.

- Der har været en utroligt god lydhørhed over for de input, vi som virksomheder er kommet med, og vi kan se klare aftryk i den færdige erhvervspolitik. Det gælder også den faldende arbejdsstyrke, som vi skal samarbejde om at håndtere, så vi som virksomheder har et godt rekrutteringsgrundlag fremadrettet, fortæller medstifter af Med24, Nils Træholt.

Anders Nielsen, direktør i installationsvirksomheden Lytzen, deler bekymringerne om den faldende arbejdsstyrke og nævner Ungegarantien som et vigtigt element i at sikre fremtidens arbejdsstyrke: 

- Alle virksomhederne skal tage ansvar, så vi får uddannet nogle unge mennesker, og på den måde får den arbejdskraft, vi efterspørger.

Med andre ord står både erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, arbejdsmarkedets parter og Hjørring Kommune over for en stor fælles opgave, når løsningerne nu skal findes.

- Vi skal alle være fælles om at finde løsninger på problemet, uanset om det f.eks. handler om at få unge ind på arbejdsmarkedet eller gøre det attraktivt for seniorer at blive længere, siger Nils Træholt.

Erhvervspolitikken handler også om andet end arbejdsstyrken

Erhvervspolitikken skal sætte rammen for, hvordan Hjørring Kommune vil samarbejde med det lokale erhvervsliv. Der er formuleret fire principper for samarbejdet: Åbenhed, let adgang, samarbejde om fælles udfordringer og gennemsigtighed. Det er op til de enkelte afdelinger i Hjørring Kommune at sætte ord på, hvordan principperne vil blive efterlevet i dagligdagen.

Desuden beskriver erhvervspolitikken fem styrkepositioner i Hjørring kommune:

  • Industri og grøn innovation
  • Porten til Nordatlanten
  • Turisme og handel
  • Uddannelses- og administrationscenter
  • Ungegarantien


Ambitionen er, at de fem styrkepositioner er pejlemærker for samarbejdet med virksomhederne – vi skal gøre mere af det, vi er gode til, og udnytte synergier ved at tænke styrkepositionerne sammen.

Formand for Arbejdsmarkeds-, erhvervs- og uddannelsesudvalget Per Møller er taknemmelig over, at så mange gode kræfter har samarbejdet om at udarbejde den nye erhvervspolitik:

- Tak til de otte erhvervsledere for en stor og dedikeret indsats i en grundig og stærk proces, og tak til Dansk Industri, Erhverv Hjørring og Erhvervsrådet for gode inputs. Og tillykke til os alle sammen med den nye erhvervspolitik.

Kontakter

Medstifter af Med24 Nils Træholt, tlf. 3171 2378
Direktør i Lytzen Anders C. Nielsen, tlf. 2268 9592
Formand for Arbejdsmarkeds-, erhvervs- og uddannelsesudvalget Per Møller, tlf. 4081 6521

Billeder

Links

Om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye