Næstved Bibliotek og Borgerservice

Bøger og Bolognese – nu med burger!

Del

Glumsø Bibliotek og Kulturforeningen Rejseladen byder indenfor til højtlæsning og fællesspisning for børnefamilier med børn i alderen 6-10 år. Første arrangement er tirsdag den 30. januar kl. 17.30-19.00.

Billede af Christoffer, der læser op fra en bog
Christoffer læser gode bøger for børnene Glumsø Bibliotek

I samarbejde med Kulturforeningen Rejseladen tilbyder Glumsø Bibliotek arrangementet ”Bøger og Bolognese – NU MED BURGER!” Vi sørger for aftensmad og godnatlæsning for de 6-10-årige, og I kan bruge tiden på fællesskab og nærvær.

Glumsø Bibliotek gentager succesen fra 2023, hvor der var god tilslutning til arrangementet i den hyggelige atmosfære i Rejseladen. Martin og Christoffer har fundet nogle nye bøger frem, som de glæder sig til at læse op og præsentere.

Svært at finde tid til fællesskab og fordybelse

Mange børnefamilier er presset på tid. Det kan være svært at nå det hele, og nogle ting tager automatisk alt tiden. De fleste forældre vil kunne nikke genkendende til, at hverdagslivet hurtigt drejer sig om praktiske gøremål som madlavning, madpakker, lektier, fritidsaktiviteter, godnatlæsning og at putte børn. Når det er gjort, er der ikke meget overskud til andet. Det kan opleves som ensomt, stressende og udmattende. Det er svært at finde tiden til fællesskabet, fordybelsen og nærværet.

I en tid hvor både børn, unge og voksne rammes af stress, angst og ensomhed som aldrig før, er ”Bøger og Bolognese” et forsøg på at stoppe den fortravlede tid et øjeblik og styrke fællesskabet.

Højtlæsning som slow-fix

Højtlæsning kan så meget – det er en slags ’slow-fix’ som modvægt til vores accelererende samfund, hvor hurtige skift på skærme tager alt opmærksomheden. Og fællesspisning øger nærværet, sammenholdet og fællesskabet.

Sluk mobiltelefonen eller lad den blive hjemme; kom og mød andre familier fra Glumsø og omegn og fordyb dig i en god historie og dejlig mad.

Vi afholder to arrangementer i foråret. De finder sted i Café Rejseladen i Glumsø tirsdag den 30. januar kl. 17.30-19.00 (tilmelding senest 28. januar) og tirsdag den 19. marts kl. 17.30-19.00 (tilmelding senest 17. marts). Hvert arrangement koster 50 kr. pr. person, og billetter købes via www.naesbib.dk

Kontakter

Billeder

Billede af Christoffer, der læser op fra en bog
Christoffer læser gode bøger for børnene
Download

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye