DEAS

DEAS bag nyt naturprojekt ved Psykiatrisk Afdeling i Vejle: Vild natur skal øge biodiversiteten

Del

DEAS vil med et nyt naturprojekt skabe flere naturoplevelser og øge biodiversiteten på udearealerne ved Psykiatrisk Afdeling i Vejle.

Patienter og gæster ved Psykiatrisk afdeling i Vejle kan nu se frem en ny type natur og flere udendørs oplevelser. Det er takket være et nyt naturprojekt, ejendomsforvalteren DEAS står bag. Her anlægges en mere vild natur, og de første klippede græsarealer er nu omdannet til mere naturprægede enge.

Den nye natur på udearealerne vil byde på blandt andet store anlagte kampesten, et nyt blødt formet terræn samt vilde urter og stauder, der skal øge blomstringen og nektar. Tilsammen vil projektet ikke alene løfte biodiversiteten og etablere nye levesteder for dyr og insekter, men også skabe områder, der i højere grad giver patienter og gæster muligheder for at tage uformelle ophold i naturen.

”Som en af Danmarks førende rådgivere og specialister inden for biodiversitet er det vores ambition at gøre en positiv forskel for naturen på samtlige af de ejendomme, vi arbejder med. På naturprojektet ved Psykiatrisk afdeling i Vejle har DEAS investeret i en langsigtet plan og strategi om at øge biodiversiteten. Her får vi en unik mulighed for at realisere en række nye metoder og idéer, vi arbejder med inden for biodiversitet, ” siger Helle Hangaard, Director, Certification & Outdoor, Sustainability, DEAS.

Det er forventningen, at der til foråret 2024 vil kunne ses og måles den første store forskel med bl.a. øget blomstring og flere flyvende insekter.

Naturen skal imødekomme patienter

Designet af den nye natur er sket i samarbejde med psykiatrien, hvor håbet er, at den nye vilde natur samtidig kan have en positiv effekt for patienterne hos Psykiatrisk Afdeling i Vejle.

”I psykiatrien spiller de fysiske omgivelser en stor rolle, både i forhold til patientens velbefindende, men også i forhold til patientens behandlingsforløb. Naturen er på mange måder helende, og den ro, man finder her, er nødvendig for vores patienter. Vi glæder os til at se og opleve naturen få lidt mere tag i vores omgivelser her i Vejle, siger Lone Bülow Toft Friis, chefsygeplejerske i psykiatrien i Vejle.

Styrken ved OPP-projekter

Det er Driftsselskabet DEAS/MT Højgaard, som er ansvarlig for gennemførelse af drift og vedligehold på ejendommen, som stod færdig i 2017. 

Naturprojektet er led i en samlet strategi på ejendommen, hvor udearealerne omlægges fra klippet græs til mere naturprægede områder.

”Projektet her illustrerer styrken, når det offentlige og private arbejder sammen. Ved Psykiatrisk afdeling i Vejle har vi indgået en lang og ansvarlig kontrakt, der sikrer, at vi hele tiden er på forkant med udviklingen og som understøtter, at vores samarbejde er dynamisk. Det er blandt andet takket være det, at vi nu sammen har gjort en positiv forskel for biodiversiteten,” siger Lars Olaf Larsen, Senior Director, Public Private Partnership, DEAS.

Om Vejle Psykiatriske Hospital

Det 17.000 kvadratmeter store byggeri til Region Syddanmark stod færdigt den 1. februar 2017 og huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungepsykiatrisk Ambulatorium Vejle.

Sygehuset er opført i et offentlig-privat partnerskab (OPP), og det er det rutinerede konsortium Team OPP, der står bag prisvinderprojektet. Konsortiet består af MT Højgaard Property Development A/S, ejendomsforvalteren DEAS samt investorerne PensionDanmark, PKA og Sampension.

Om DEAS’ arbejde med Biodiversitet

I slutningen af 2022 lancerede DEAS sit ’biodiversitetsindeks’, som er et værktøj, der kan måle og sætte tal på biodiversiteten. Indekset har spillet en afgørende rolle i designet af den vilde natur rundt om Vejle Psykiatriske Hospital.

Her har indekset været anvendt som et værdifuldt planlægningsværktøj, der har kunnet dokumentere omfanget af biodiversitet før projektets begyndelse og vise, hvor og hvordan projektet mest effektivt kan arbejde med naturen for at øge biodiversiteten.

Læs mere om indekset her: Gør plads til naturen: Ny screeningsmetode fra DEAS sætter tal på biodiversiteten | DEAS (ritzau.dk)

Kontakter

Billeder

Om DEAS

DEAS (DEAS Holding A/S) er en nordisk end-to-end strategisk samarbejdspartner, der dækker hele værdikæden i ejendomsbranchen.

DEAS er samarbejdspartner og rådgiver for nationale og internationale investorer i Norden samt andre stakeholders under to separate brands: DEAS Asset Management A/S og DEAS A/S, som begge er helejede selskaber i DEAS Group.

Med basis i de tre fokusområder, ’Stakeholder Management’, ’Social Impact’ og ’Innovation’, leverer et dedikeret team af 1.000 ejendomsspecialister med dyb indsigt i de lokale markeder rådgivning og alle typer af services inden for fast ejendom, så som transaktionsrådgivning og asset management samt udvikling, byggeteknisk rådgivning med projektledelse og bygherre-, energi-, klima- og bæredygtighedsrådgivning samt offentlig-privat partnerskaber (OPP).

DEAS er til stede i otte nordiske byer med en samlet portefølje under forvaltning på over 2.600 ejendomme med et samlet areal på 13 mio. m2 og mere end 39 mia. EUR i forvaltet ejendomsværdi (AUM). DEAS Group ejes af den førende europæiske kapitalfond Montagu Private Equity.

Følg pressemeddelelser fra DEAS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEAS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye