LD Fonde

BankInvest skal løfte ny model for alternative investeringer for LD Fonde

Del

LD Fonde har valgt at gå nye veje for at investere i alternativer. BankInvest bliver den forvalter, der skal investere op til 2 mia. kr. i alternativer via børsnoterede investeringsselskaber.

På billedet ses hhv. Anders Ulrich Nilsson og Kristoffer Fabricius Birch fra LD Fonde samt Nils Lodberg og Tore Davidsen fra BankInvest.
LD Fonde og BankInvest. Fra venstre: Anders Ulrich Nilsson og Kristoffer Fabricius Birch fra LD Fonde, Nils Lodberg og Tore Davidsen fra BankInvest. Fotograf: Henrik Brus. Billedet er ejet af LD Fonde og må gerne benyttes ved kreditering af fotograf Henrik Brus.

LD Fonde har valgt BankInvest som forvalter af børsnoterede alternativer. Det har været et ønske, at LD Fondes medlemmer får del i alternative investeringers langsigtede afkastpotentiale og opnår en bedre spredning af risiko for vores aktieinvesteringer. Den opgave skal BankInvest nu være med til at løfte.

Kristoffer Fabricius Birch, der er co-CIO og chef for porteføljeforvaltning i LD Fonde, fortæller:

”Vi blev positivt overraskede over, hvor mange tilbud vi fik af særdeles høj kvalitet. BankInvest viste sig at tilbyde den bedste løsning i forhold til kvalitet og pris. Vi ser meget frem til at udfolde den nye investeringsmodel sammen med deres højt kvalificerede team.”

Børsnoterede alternativer er et fokusområde hos BankInvests ledelse. Derudover har BankInvest en investeringsproces, der bygger på en kvantitativ og faktorbaseret tilgang, der er i tråd med LD Fondes aktiestrategi.

”BankInvest har opbygget en investeringsproces og porteføljekonstruktion, der giver en veldiversificeret portefølje og daglige estimater af prisen for de underliggende unoterede investeringer. Det er vigtigt for udvælgelsen af de rigtige investeringer,” fortæller Kristoffer Fabricius Birch.

Som investor får LD Fonde også adgang til attraktive digitale værktøjer, hvor eksponering og afkast fordelt på enkeltinvesteringer og aktivklasser dagligt kan følges.

Hos BankInvest glæder investeringsdirektør Andrea Panzieri sig over det kommende samarbejde om forvaltning af alternativer.

”LD Fonde har valgt en moderne tilgang til at få eksponering til alternativer. LD Fonde får en likvid portefølje med fleksibel porteføljestyring, høj grad af diversifikation og mulighed for at udnytte skævvridninger i markedet,” fortæller Andrea Panzieri.

BankInvest valgt efter EU-udbud

Den nye model for alternative investeringer passer ind i de operationelle rammer, som LD Fonde allerede har, og det bliver hos de indefrosne feriemidler, at den nye model skal implementeres. Det skyldes bl.a., at der er en længere investeringshorisont end hos dyrtidsmidlerne. BankInvest skal opbygge den nye portefølje, hvor fokus i første omgang er på unoterede virksomheder (private equity). Senere kan andre alternative investeringer så som ejendomme og infrastruktur også komme på tale. 

LD Fonde har valgt BankInvest som ny forvalter efter et EU-udbud, der blev gennemført i 2. halvår 2023. LD Fonde modtog 12 bud fra både danske og internationale forvaltere.

BankInvest forventes at igangsætte forvaltningen af mandatet i løbet af 1. halvår 2024. I første omgang forventes de at skulle forvalte omkring 1 mia. kr. i private equity.

Fakta om LD Fonde og Lønmodtagernes Feriemidler

  • LD Fonde administrerer både Lønmodtagernes Dyrtidsmidler og Lønmodtagernes Feriemidler og har en samlet formue på ca. 47 mia. kr.
  • Lønmodtagernes Feriemidler omfatter lønmodtagernes indefrosne feriemidler i forbindelse med overgangen til den nye ferielov, der trådte i kraft den 1. september 2020.
  • Formuen i Lønmodtagernes Feriemidler omfatter en investeringsportefølje med finansielle aktiver og et tilgodehavende hos arbejdsgivere, der har beholdt feriemidler i virksomhederne. De tilgodehavende feriemidler nedbringes i takt med virksomhedernes indbetalinger.

Fakta om børsnoterede investeringsselskaber

  • Børsnoterede investeringsselskaber er såkaldte closed-ended funds, der udsteder et fast antal aktier for at rejse kapital til investeringerne. Der kan som regel ikke skydes flere penge ind i selskabet eller reduceres i antallet af udstedte aktier. Investeringsselskabets aktier er børsnoterede og handles på en fondsbørs.
  • Børsnoterede investeringsselskaber kan investere i forskellige aktivklasser. En stor og voksende andel af de børsnoterede investeringsselskaber køber ind i alternativer, herunder private equity, ejendomme og infrastruktur.

Kontakter

Billeder

Kristoffer Fabricius Birch - co-CIO og chef for porteføljeforvaltning i LD Fonde
Kristoffer Fabricius Birch - co-CIO og chef for porteføljeforvaltning i LD Fonde
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra LD Fonde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LD Fonde

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye