Danmarks Idrætsforbund

Den store idrætsfest: Her er vinderne ved Sport 2023

Del

Store stjerner, konfettikanoner, musik, jublende tilskuere og 11 eftertragtede priser. Lørdag aften blev dansk idræt fejret med pomp og pragt i Boxen i Herning.

Lasse Svan bliver nyt medlem i Sportens Hall of Fame
Lasse Svan bliver nyt medlem i Sportens Hall of Fame Foto: Lars Møller

Mikkel Hansen, Preben Elkjær og mange andre nuværende og tidligere sportsstjerner, ministre, borgmestre, sportens kommercielle partnere, frivillige foreningsfolk og tusindvis af tilskuere. Alle havde de fundet vej til Jyske Bank Boxen i Herning, da det årlige sportsgalla-show, Sport 2023, løb af stablen.

Under showet kunne de mange tilskuere i salen og tv-seere på DR1 se 11 priser blive uddelt. Alt fra årets frivillige til det største sportsnavn i 2023 og et nyt medlem af Sportens Hall of Fame.

”Det er den helt store festaften for dansk idræt, hvor vi fejrer de mange flotte præstationer og indsatser i det forgangne år. Vi hylder både de frivillige ildsjæle i breddeidrætten, der gør en afgørende forskel i landets idrætsforeninger, og de allerstørste sportsstjerner, som toppræsterer ude i verden med Dannebrog på brystet,” siger Hans Natorp, der er formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF) og fortsætter:

”Jeg bliver glad, stolt og faktisk også rørt på dansk idræts vegne på en aften som i aften. Vi har et unikt idrætsliv i Danmark med rekordmange medlemmer i idrætsforeningerne og med fantastiske eliteatleter. Dansk idræt bevæger både danskerne fysisk og emotionelt, og vi er gode til at løfte i flok. Ingen vinder som bekendt alene, og dansk idræt var ingenting uden de frivillige, de kommercielle partnere, specialforbundene, foreningerne, kommunerne, og jeg kunne blive ved. Så tak til alle.”

Et par af de helt store bifald lød i salen, da Lasse Svan Hansen blev indlemmet i Sportens Hall of Fame, og da det danske herrelandshold i håndbold blev kåret til DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn for at sikre den tredje VM-guldmedalje på stribe i 2023. 

Overblik over aftenens vindere:

 • DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn: Herrelandsholdet i håndbold
 • Hall of Fame: Lasse Svan Hansen, håndbold
 • DIF’s Årets Frivillige: Trine Knudsen, Fjelsted Harndrup Skytteforening
 • BESTSELLERs Olympiske Håb: Nikolai Terteryan, boksning
 • Toyotas Intet er umuligt-pris: Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, herredoublen i badminton
 • DIF og Danske Spils Årets Idrætsforening: Hammel Gymnastikforening
 • Team Danmarks Trænerpris: Thomas Stavngaard, badminton herredouble
 • Kulturministerens Parasportspris: Emma Lund, paracykling
 • DIF og Grundfos Fondens Idrættens Sociale Pris: Mogens Damgaard, Idræt for sindet
 • B.T. Guld: Jonas Vingegaard, cykelsport
 • DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE’s Årets Fodboldspiller (m/k): Andreas Christensen og Amalie Vangsgaard

Fotos til frit redaktionelt brug. Fotokredit: Lars Møller

Nøgleord

Kontakter

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.700 idrætsforeninger og godt 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Ishockeyturnering for veteraner skaber fælllesskab, bekæmper udfordringer og ensomhed12.6.2024 10:26:26 CEST | Pressemeddelelse

DIF Soldaterprojekt og Danmark Ishockey Union afholder en social ishockeyturnering for alle danske veteran-ishockeyhold, som finder sted den 15. og 16. juni i Ørestad Skøjtehal. Turneringen er en unik begivenhed, der ikke blot byder på actionfyldt sport, men også på en vigtig mulighed for veteranerne til at overvinde personlige udfordringer og tage et betydningsfuldt skridt mod et mere selvstændigt og meningsfuldt liv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye