Det Kongelige Teater

Askepot i Operaen

Del

Gregory Deans kærlighedshistorie i tåspidssko har repremiere på Det Kongelige Teater den 27. januar. Denne gang danser Den Kongelige Ballet Askepot på Operaen.  

Solist Silvia Selvini og solist Guilherme de Menezes som Askepot og hendes prins med corps de ballet
Solist Silvia Selvini og solist Guilherme de Menezes som Askepot og hendes prins med corps de ballet

Kærlighed ved første blik – hvem drømmer ikke om det?
I en magisk verden af dans og musik oplever Askepot og prinsen en kærlighed så stærk, at ingen og intet kan ødelægge den. Gregory Deans fortryllende balletudgave af den elskede eventyrfortælling tager publikum med på en rejse gennem romantik, håb og triumfen af det gode over det onde.

Romantik til Prokofjevs Smukke Musik
Gregory Deans balletudgave af Askepot er en hyldest til kærligheden og retfærdigheden. Balletten, udført til tonerne af Sergej Prokofjevs smukke musik, fortæller historien om den fattige pige med det gode hjerte. Trods store forhindringer finder Askepot endelig retfærdighed og kærlighed, og vi inviteres alle med på hendes smukke rejse.

En Tidløs Fortælling for Børn og Voksne
Denne version af Askepot bygger på Charles Perraults fortælling fra 1697 og indeholder alle de elementer, et ægte eventyr skal rumme. Glæder og sorger, det godes triumf over det onde, og de elskende, der må gennemgå udfordringer, før lykken endelig indfinder sig. Det stærke - og humoristiske- persongalleri inkluderer en ond stedmor, intrigante stedsøstre, en magisk gudmor, blide feer og en yderst charmerende prins.

Gregory Deans Mesterlige Koreografi
Gregory Dean, solodanser ved Den Kongelige Ballet og kendt for helaftensballetter som "Blixen" og "Gotta Dance!", står bag den magiske koreografi. Hans Askepot er ikke blot en forestilling for børn, men også for voksne, der ønsker at opleve en spektakulær balletaften, hvordan kærlighed, håb og et åbent sind kan besejre selv det sorteste mørke.

Forestillingen anbefales fra 7 År
Balletforestillingen anbefales fra 7 år og op efter, og den er en unik mulighed for at opleve en tidløs klassiker i en fortryllende opsætning.

Overdådig scenografi og kostumedesign
Forestillingen byder på en visuel fest med en overdådig scenografi og kostumedesign skabt af Jon Morrell. Hvert element er nøje udformet for at fange eventyrets magi og bringe det til live på scenen. Fra slottets storslåede elegance til Askepots ydmyge kår, skaber Morrell en visuel kontrast, der forstærker fortællingens dybde. Kostumerne fremhæver karakterernes personligheder og tilføjer et ekstra lag af skønhed og autenticitet til forestillingen.

Forestillingens Detaljer:

  • Dirigent: Paolo Carignani
  • Koreografi: Gregory Dean
  • Musik: Sergej Prokofjev
  • Scenografi og kostumedesign: Jon Morrell
  • Lysdesign: Thomas Bek Jensen
  • Videodesign: Jakob Bo Nystrup

Rollerne som Askepot og hendes prins danses af tre hold fra den kongelige ballet:

  • solodanser Emma Riis-Kofoed og solodanser Ryan Tomash
  • solist Silvia Selvini og solist Guilherme de Menezes
  • solist Ji Min Hong og solodanser Jonathan Chmelensky 

Datoer:
Askepot spiller på Operaen på Det Kongelige Teater fra den 27.01-10.03.2024

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye