Rundetaarn

Rundetaarn sætter ny besøgsrekord

Del

2023 har været det bedst besøgte år i Rundetaarns historie. Ikke mindre end 794.101 gæster lagde vejen forbi tårnet i det forgangne år – over 10.000 flere end i det tidligere rekordår 2019. 

Rundetaarn
Rundetaarn Foto: Rundetaarn

Rundetaarn har længe været en velbesøgt institution, men 2023 markerer en ny rekord i tårnets historie og det bedst besøgte år nogensinde med et samlet gæstetal på i alt 794.101. Til sammenligning havde tårnet 607.000 gæster i 2022 og 783.493 gæster i rekordåret 2019.

I 2023 er turisterne for alvor vendt tilbage efter en tid præget af coronanedlukninger og restriktioner, men i løbet af året har Rundetaarn også mærket større interesse fra lokale og nationale gæster og nye målgrupper som følge af nye initiativer i programlægning og samarbejder med andre kulturaktører i København. Foruden en stigning i almindelige entrébesøg, hvor turister fortsat udgør langt hovedparten, har året budt på flere velbesøgte arrangementer, foredrag og koncerter, der primært er målrettet danske gæster.

Det høje besøgstal vækker begejstring hos Rundetaarns direktør, Jeanette Bursche, der tiltrådte officielt i foråret 2023. Med næsten 800.000 gæster forventer Rundetaarn at være blandt de bedst besøgte kulturattraktioner i Danmark i 2023. Hun fortæller, at institutionen i de kommende år vil være præget af udvikling, fornyelse og skærpet fokus på den samlede gæsteoplevelse af det gamle tårn:

"Tallet taler for sig selv, men sikke et år! Tak til alle, som besøgte Rundetaarn i 2023, og til personalet, som fik hver en gæst godt igennem porten. Rundetaarns rekordhøje besøgstal forpligter i vores arbejde og mål: Når vi nu tager fat på 2024 er det med større fokus på den gode gæsteoplevelse, forbedrede faciliteter, store vedligeholdsprojekter og ikke mindst et omfattende arbejde med formidling, program og publikumsrejse", udtaler Rundetaarns direktør, Jeanette Bursche.

Kontakter

Billeder

Om Rundetaarn

Med sin karakteristiske Sneglegang er Rundetaarn et af Danmarks mest ikoniske bygningsværker. Tårnet blev opført af Christian IV til Københavns Universitets observatorium i 1642. Rundetaarn rummer i dag også skiftende udstillinger, koncerter og andre aktiviteter i Bibliotekssalen halvvejs oppe i tårnet på etagen over Trinitatis Kirke.

Følg pressemeddelelser fra Rundetaarn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rundetaarn

Storsmilende sweatre, støv og slikkende tunger: En generation af nordiske designere indtager Rundetaarn9.2.2024 14:41:04 CET | Pressemeddelelse

En generation af skandinaviske stemmer kommer til udtryk, når vandreudstillingen Generation WHY åbner i Rundetaarn. Her giver 36 nordiske kunsthåndværkere og designere form til Generation Y's følelser, oplevelser og holdninger gennem potente værker, der bearbejder personlige og eksistentielle temaer med sikker hånd i alt fra træ, tekstil og glas til digital kodning og støv fra fejebakken.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye