Alm. Brand Forsikring A/S

Alm. Brand: Forbered dig på det værste i morgen

Del

Meteorologerne varsler om voldsomt vejr i store dele af landet i morgen med både kraftig regn, kraftig blæst og store snemængder. Erfaringerne hos Alm. Brand viser, at snestorm ofte betyder biler i rabatten, sammenstød, piskesmæld og helt uforudsigelige forhold på vejene. Rådet fra skadesdirektør Henrik Bundgaard i Alm. Brand er derfor: Bliv hjemme, hvis det er muligt, og hvis du endelig skal afsted, så tag en skovl og et tæppe med.

Der er voldsomt vejr på vej i morgen. Det er derfor en god ide at forberede sig godt, hvis man bevæger sig ud i trafikken, mener Alm. Brand.
Der er voldsomt vejr på vej i morgen. Det er derfor en god ide at forberede sig godt, hvis man bevæger sig ud i trafikken, mener Alm. Brand.

Vejret rammer forskelligt, men over hele landet melder meteorologerne om voldsomt vejr. Særligt Nordjylland og muligvis også de nordligste kyster på Sjælland kan blive ramt af kraftig snestorm. I resten af landet ventes voldsom regn og kraftig blæst.  

I Alm. Brand frygter skadesdirektør Henrik Bundgaard trafikkaos og bilulykker på stribe, når sneen nærmer sig landet.


”Sne og storm er en rigtig dårlig cocktail for trafikken. Vinden kan få sneen til at fyge og pakke sig, og ofte lægger sneen sig som dynger over vejen, og forholdene kan ændre sig på få meter. Vores erfaring er, at sådanne forhold gør, at biler nemt kører i rabatten, støder sammen med andre, ligesom vi også ofte ser personskader som for eksempel piskesmæld, hvis man ikke er meget opmærksom,” siger Henrik Bundgaard.

Han råder derfor til at lade bilen stå hjemme. Især hvis der endnu ikke er skiftet til vinterdæk. Hvis man alligevel bevæger sig afsted, bør man køre meget forsigtigt og medbringe en opladt mobil.


”Vi anbefaler at stå tidligere op i morgen og komme afsted i god tid, så du ikke behøver køre stærkt – og hvis du har mulighed for at arbejde hjemme, så kunne det være en rigtig god ide,” siger Henrik Bundgaard. Han peger på, at netop med snestorme, så kan der være store lokale forskelle på snemængden, der er faldet. Selvom der er tørvejr, hvor du bor, så kan der være snekaos få kilometer væk.


”Det lumske ved den slags vejr er, at det er så forskelligt, hvor og hvor meget det rammer. Vejen kan være fin og tør et sted, og når du kommer rundt om et sving, så kan der ligge en meter drivsne på tværs af vejen på grund af fygningen. Så det er med at køre forsigtigt og passe på,” siger Henrik Bundgaard.


Han anbefaler derfor også, at man forbereder sig, hvis man begiver sig ud på vejene under en snestorm eller snestorm-lignende forhold. Det betyder - foruden en telefon - tæpper i bilen, en skovl til at grave bilen fri, hvis uheldet er ude samt noget mad og drikke. Man kan nemlig ikke nødvendigvis forvente hurtig hjælp, hvis uheldet er ude.


”Vejhjælpen kan godt blive presset meget onsdag, hvis det bliver slemt, selvom al mandskab er på arbejde. Der kan være rigtig mange biler, der har brug for hjælp til at blive trukket fri eller transporteret på værksted. Så det er en god ide at forberede sig på, at der kan være ventetid,” siger Henrik Bundgaard.

Gode råd, hvis du har brug for at bevæge sig ud i trafikken onsdag:
1. Tænk dig godt om, når du kører og sænk farten.

2. Stå tidligere op end normalt og kom afsted i god tid, så du ikke behøver at presse farten på vejen

3. Har du sommerdæk på, så skal du være meget forsigtig, og vi anbefaler, at du lader bilen stå og tager det offentlige

4. Hver forberedt med tæpper i bilen, skovl samt en opladt mobiltelefon

5. medbring varmt tøj, sko og handsker

6. Medbring slæbetov og sneskovl, hvis du skulle køre fast

7. Medbring startkabler, værktøj, stik

5. Hav telefonnummeret med på Vejhjælp, hvis du får brug for det.

Kontakter

Alm. Brand Forsikring

Gennem mere end 200 år har vi hjulpet vores kunder med at afdække deres forsikringsbehov, forebygge skader og været der, når en skade rammer. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad der skal til, når det handler om at sikre dig og dine værdier, så du kan føle dig sikker og have ro i maven. Ordentlighed er vigtigt for os. Som kunde kan du være sikker på både ordentlighed og fornuft, når det kommer til priser, fleksibilitet og dækning. Vi mener, det skal være nemt at være kunde hos os, og vi arbejder hele tiden for at kunne tilbyde dig de bedste løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig som kunde. Både i dag, i morgen og i fremtiden.

Se Alm. Brand Groups nyhedsrum

Følg pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye