STARK Danmark

Årsregnskab 2022/2023: STARK Danmark leverer tilfredsstillende resultat i vigende marked

Del

På trods af markedsudviklingen, faldende priser og stigende omkostninger formår STARK Danmark A/S at lande et tilfredsstillende resultat i det forgangne regnskabsår. I et marked præget af dalende efterspørgsel fortsætter STARK som markedsleder med at investere i udvidelser af kæden, samt holde fokus på kundeløftet og den service, vi yder til vores kunder.

Mens markedet i 2023 generelt har været nedadgående og budt på faldende efterspørgsel og priser samt inflation i samfundet, er STARK Danmark A/S kommet gennem regnskabsåret 2022/2023 på tilfredsstillende vis.

I alt omsatte Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer for 9335 mio. kr., hvilket svarer til et fald på 6,8 pct., mens resultatet for det forskudte regnskabsår 2022/2023 lander på 375 mio. kr. svarende til et fald på 29 pct. Det fremgår af årsregnskabet, som offentliggøres i dag.

Når man ser på markedsudviklingen gennem regnskabsåret, er vi tilfredse med udviklingen i både omsætning og resultat trods tilbagegang, siger Troels Vibholm, økonomidirektør i STARK Danmark A/S.

- Vi kommer ud af regnskabsåret med pæne tal på både omsætning og resultat, hvilket vi – set i forhold til markedsudviklingen – er meget tilfredse med. Gennem året er priserne på især træ og plader faldet, mens inflationen omvendt har øget vores omkostninger. Det vil uanset hvad give en lavere indtjening. Samtidig har de stigende renter lagt en dæmper på dele af boligmarkedet og byggeriet – og dermed efterspørgslen. Men på trods af tilbagegang i markedet, har vi formået af fastholde den gode kundeservice og loyaliteten ude hos de små- og mellemstore håndværkere. Udviklingen i markedet har påvirket dem på lige fod med os, og vi står med dem, siger Troels Vibholm.

Investeringer og øget markedsandel

Gennem regnskabsåret har STARK Danmark, trods markedsudviklingen, styrket sin position på det danske marked. Så i takt med at markedet har været nedadgående, har kunderne forsat valgt STARK til.

- Selv når markedet ikke udvikler sig som håbet, fastholder vi vores strategi – og det bærer frugt. Vores medarbejdere fortsætter med at gå den ekstra mil og sikrer, at vi året rundt kan tilbyde kunderne det bredeste sortiment af byggematerialer og varer med høj forsyningssikkerhed. Læg dertil branchens bedste logistik, som betyder præcis levering på byggepladsen, når kunderne skal bruge varen. Dét sikrer, at vi lykkes sammen med vores kunder. STARK Groups sourcingkapacitet og indkøbskraft i og uden for Europa betyder øget leveringssikkerhed og skarpere priser til vores danske kunder. Vi arbejder hver dag for at lette kundernes hverdag, sikre fornuftige priser og høj leveringssikkerhed. Dét skaber loyalitet, og vi er glade for, at kunderne har valgt os til, så vi også har taget markedsandele i året, der er gået, siger Troels Vibholm.

Udover at holde fokus på de små og mellemstore håndværkere og deres behov, har STARK Danmark gennem regnskabsåret også løbende investeret i virksomheden.

I løbet af 2022/2023 har STARK Danmark overtaget nye forretninger i henholdsvis Faxe og Nakskov. Efter regnskabsårets afslutning fik de to følgeskab af en nyåbnet forretning i Rødekro, mens der blev taget første spadestik til endnu en ny forretning i Næstved. På produktsiden har STARK Danmark sat ekstra fokus på udrulningen af produktkategorien Vand og Afløb på tværs af kædens forretninger efter opkøbet af VA-specialisten Arnum Rør i det foregående regnskabsår.

En hjælpende hånd til klimakrav

Titlen som markedsleder forpligter også på andre parametre end blot leveringssikkerhed og sortiment.

Derfor har STARK Danmark gennem året sat ekstra tryk på de services, der handler om klima og bæredygtighed. Kunderne har derfor gennem året kunne deltage i dialogmøder, hvor STARKs bæredygtighedsambassadører har stået klar med sparring og rådgivning til håndværkere, entreprenører og rådgivere over hele landet. I alt tæller korpset af bæredygtighedsambassadører i STARK Danmark nu 250 medarbejdere, som står klar i forretningerne på tværs af landet. Sideløbende har STARK Danmark fortsat partnerskabet på landets største messe for bæredygtigt byggeri, Building Green, i København og Aarhus.

- Selvom vi i STARK Danmark har arbejdet med klima og bæredygtighed siden 2007, har vi taget store skridt på det seneste. Med vores ambassadørkorps kan vi tilbyde håndværkere og andre kunder kompetent rådgivning og sparring omkring klimakravene til byggeriet. Og nu kan nu også tilbyde dem hjælp til at dokumentere klimabelastningen af deres materialer med værktøjet STARK KlimaLog, som vi lancerede første version af her i november, siger Troels Vibholm.

Forventer stabilisering i 2024

Hos STARK Danmark er forventningen, at de første måneder af 2024 vil byde på et fortsat faldende marked, mens markedet hen mod sommeren så småt vil stabilisere sig – og herfra er forventningerne noget lysere. Fra 2. halvår af 2024 forventer STARK Danmark, at væksten så småt vil begynde at stige igen. Den fremtidige vækst er dog stadig afhængig af, at renteniveauet og priserne ikke udvikler sig negativt.

- Det er svært med sikkerhed at forudsige, hvornår vi kommer til at se et skifte i markedsudviklingen mod højere vækst. Vi forventer dog, at det kommer i løbet af 2024. Fortsætter renten med at falde vil det også sætte et tiltrængt skub i alt fra store byggeprojekter til hussalget og boligbyggeriet. Derfor holder vi i STARK Danmark også fast i vores strategi, hvor udbygningen af vores services og vores forretningsnetværk er øverst på agendaen. Kunderne skal dog stadig kende os på STARKs brede sortiment, den høje leverings- og forsyningssikkerhed og konkurrencedygtige priser. Vi er markedsleder, og det forpligter, siger Troels Vibholm.

Kontakter

Billeder

Troels Vibholm, Økonomidirektør i STARK Danmark A/S
Troels Vibholm, Økonomidirektør i STARK Danmark A/S
Download
Download
Download

Om STARK

STARK er Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer med flere end 80 forretninger i Danmark og Grønland. STARK tilbyder også faglig rådgivning og en lang række services til både entreprenører og professionelle håndværkere. Virksomheden beskæftiger over 2.500 medarbejdere og er en del af STARK Group, der med flere end 20.000 medarbejdere og 1.100 forretninger og distributionscentre i Norden, Storbritannien, Tyskland og Østrig er en førende leverandør af byggematerialer i Europa.

STARK har tilsluttet sig FN’s Global Compact principper for ansvarlig virksomhedsførelse og arbejder med videnskabsbaserede mål for at holde den globale opvarmning under 1,5 °C. Målet er at nå netto nul emissioner inden 2050.

Vi bygger fremtiden ved at hjælpe andre med at bygge deres.

Følg pressemeddelelser fra STARK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra STARK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye