viggo

Nytårsaften var historisk travl for eldrevet taxiselskab

Del

Det er ingen hemmelighed, at der altid er rift om taxierne Nytårsaften og 2023’s sidste aften var ingen undtagelse. Heller ikke hos selskabet Viggo, som udelukkende kører i elbiler, hvor man oplevede den travleste aften nogensinde.

Viggo ved Marmorkirken
Viggo ved Marmorkirken

En taxatur er en lige så fast del af nytårsfejringerne som champagne og kransekage. Det er konklusionen hos Viggo, som nytårsdag og -nat kørte de københavnske og aarhusianske gader og stræder tynde med tusindvis af feststemte danskere om bord i elbilerne.

“Der var fuld fart på vores nytårsaften, og det var som altid overvældende med den store efterspørgsel. Selvom vi har fået mange flere Viggo-biler ud at køre siden sidste år, var det svært at følge med, og vi er glade for, at endnu flere passagerer valgte at køre med os i år,” fortæller Viggos CEO og Co-founder Kenneth Herschel.

Viggo er med 279 biler Danmarks tredjestørste taxiselskab, og tilsammen kørte elbilerne 7311 ture fra kl. 08.00 d. 31. december til kl. 08.00 d. 1. Januar. Travlheden satte især ind ud på de små timer, og fra kl. 03.00-04.00 bød Viggo-chaufførerne passagerer inden for i varmen 654 gange.

Reduceret CO2-udledning

Der var rift om Viggos elbiler, og de mange ture med passagerer i bilerne strakte sig samlet over 43.881 kilometer, og medførte en sammenlagt CO2-udledning på ca. 3,4 ton CO2. Dette er en mærkbar reducering af CO2-udledningen sammenlignet med, hvis samme distance var blevet tilbagelagt i en fossil-taxi. Faktisk er det en besparelse på ca. 4,5 ton CO2.

Fra 1 meter til 100 kilometer

Hvorfor gå, når man kan køre? Det lader til at have været mantraet for passageren bag nytårets korteste tur, som var på 1 meter. Om det var champagnen eller nytårsmenuen som spillede ind vides ikke, men vedkommende foretrak fire hjul frem for to flade konvolutter. Aftenens længste tur havde budt på en strabadserende travetur, den strakte sig nemlig over 100 km, og her var det nok meget godt, at valget faldt på en taxitur. Den type ture var der dog ikke mange af, og den gennemsnitlige tur på nytårsaften var på 6 km.

Sære fund 

Nytårsaften og -nat er typisk ikke kun den travleste i taxibranchen. Det er også den begivenhed, hvor der er allerflest glemte sager. Det er ganske normalt, at folk glemmer deres personlige ejendele i taxier, men Viggo modtog i løbet af aftenene og natten allerede over 150 henvendelser om glemte sager, og firmaet forventer at antallet som minimum fordobles over de næste par dage.

Langt de fleste glemte ejendele er klassikere som nøgler, handsker, tasker, telefoner og punge, men der er også mere atypiske fund. Viggo beretter, at chauffører også har indleveret hittegods som en benprotese, et maleri og et spil Uno.

Viggo meddeler, at har man glemt en af de tre genstande eller noget andet i en af bilerne, kan man henvende sig hos firmaets support. 
Kontakter

For alle pressehenvendelser, send venligst en email til press@viggo.com

Links

Om Viggo

Hos Viggo tænker vi grønt - og vi kæmper for flere elbiler på vejene og renere luft i gaderne.

Vi er den første danske kørselsapp, som kombinerer den nyeste teknologi med nul-emissionsbiler.

Det er vores mission at levere den mest miljøvenlige kørselsløsning på markedet - uden at gå på kompromis med brugervenlighed og pris.

Med os kan du nå din destination med god samvittighed.

Vi sætter den grønne omstilling i bevægelse

Følg pressemeddelelser fra viggo

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra viggo

Ny direktørduo sætter strøm til Viggos internationale vækst14.5.2024 06:50:05 CEST | Pressemeddelelse

På få år har den grønne mobilitetsvirksomhed Viggo etableret sig som det tredjestørste taxiselskab i Danmark med en flåde udelukkende bestående af eldrevne biler. Samtidig er Viggo også lykkedes med at indtage en førende position i Danmark inden for opsætning af lynladestationer. For at fortsætte Viggos vækst er ledelsen blevet styrket med ansættelsen af Kim Meikel Rose, der fra 1. maj indtrådte i rollen som CFO, samt Nikolaj Køster, der er ansat i rollen Chief Business Development Officer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye