Rekordhøj jobvækst i Gladsaxe driver beskæftigelsen i Danmark

Del

Gladsaxe er blandt de fem kommuner, der driver jobvæksten i Danmark. I 2023 er antallet af private fuldtidsjob i Gladsaxe vokset med 8,6 procent. Det vil sige 3200 lønmodtagere. Kommunen har nu over 40.000 private arbejdspladser. Det er rekord og placerer Gladsaxe blandt de fem største vækstkommuner i Danmark.

Fotograf: Astrid Busse
Fotograf: Astrid Busse

Danmark har en historisk høj beskæftigelse med mere end tre millioner lønmodtagere i august 2023. Samtidig dækker de flotte tal over, at udviklingen er meget forskellig på tværs af kommunerne. Jobrekorden drives reelt af nogle få vækstkommuner, der trækker hele landets beskæftigelse op. I 45 af de 98 kommuner er beskæftigelsen ligefrem stagneret eller gået tilbage det seneste år.

Med en markant stigning på 3.200 lønmodtagerjobs i den private sektor er Gladsaxe en af de få kommuner, der driver væksten i Danmark. Det svarer til en vækst på 8,6 procent og gør Gladsaxe til den kommune med det femte hurtigst voksende erhvervsliv og til den 8. største erhvervskommune.

Gladsaxe er Danmarks største life science-kommune og væksten på 17,7 procent drives i høj grad af kommunens mange store life science-virksomheder som blandt andre Novo Nordisk, AGC Biologics, Ferrosan, Zealand Pharma og Contura. Men også brancher som transport og hotel- og restaurationsbranchen har oplevet fremgang det seneste år med vækstrater på henholdsvis 12,9 procent og 10,5 procent.

Ambitiøs erhvervspolitik med fokus på innovative partnerskaber og tre bundlinjer
Kommunen prioriterer samarbejdet med erhvervslivet højt og har en ambitiøs erhvervspolitik med fokus på fremragende erhvervsservice, innovative partnerskaber og samarbejder om en bæredygtig udvikling på både den sociale, økonomiske og miljømæssige bundlinje. Gladsaxe Kommune har initieret flere tiltag for at understøtte erhvervslivet og aktiviteter, som har bidraget til den stærke position.

- Vi er meget glade for at opleve, at vores virksomheder lykkes med at skabe så høj vækst og at de vælger at udvide deres virksomheder her i kommunen. Vi gør os umage for at understøtte virksomhedernes vækst, blandt andet via gode myndighedsdialoger og ved at facilitere og deltage i innovative samarbejder og netværk om bæredygtighed, HR, byggeri, iværksætteri, life science og skole-virksomhedssamarbejder. Det er meget positivt og inspirerende, at jobvækst kan gå hånd i hånd med arbejdet for at skabe en bæredygtig udvikling, som vi oplever, at vores virksomheder prioriterer højt, siger borgmester Trine Græse.

Attraktiv beliggenhed og god infrastruktur
Ud over mange hovedsæder, en ambitiøs erhvervspolitik og tætte innovative partnerskaber, har Gladsaxe en attraktiv placering tæt på København og tilbyder erhvervsgrunde, lokaler og faciliteter til både de videnstunge virksomheder og de til pladskrævende og produktionstunge virksomheder. Der er et konkurrencedygtigt lejeniveau og en stærk infrastruktur, som gør det nemt at transportere sig til Gladsaxe med både offentlig transport, cykel og bil. Derudover ligger kommunen tæt på mange uddannelsesinstitutioner.

FAKTA

Se grafer i Galleriet nedenfor.

Baggrund og tal: Se Gladsaxe Kommunes Erhvervspolitik her.

 

Kontakter

Erhvervschef og leder af Gladsaxe Erhvervsby, Karen Brosbøl Wulf, karwul@gladsaxe.dk, telefon: 29298858

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye