Nyt familienetværk åbner i Herlev

Del

Fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne er på programmet i Familienetværket Lindehøj, som holder opstartsfest mandag den 22. januar kl. 16-19. Netværket er et partnerskab mellem Lindehøj Kirke i Herlev og Blå Kors Danmark.

Familienetværket Lindehøj i Herlev holder opstartsfest den 22. januar 2024. Foto: Jens Peter Engedal.
Familienetværket Lindehøj i Herlev holder opstartsfest den 22. januar 2024. Foto: Jens Peter Engedal.

Familier og enlige bliver mødt med åbne arme og masser af nærvær i et fællesskab med andre mennesker, der også kender til en hverdag med forskellige udfordringer som fx ensomhed, skilsmisse, presset økonomi eller sygdom.  

Det er tanken bag Familienetværket Lindehøj, som starter op mandag den 22. januar kl 16-19. Familienetværket er et gratis tilbud til familier og enlige og drives i partnerskab mellem Lindehøj Kirke i Herlev og Blå Kors Danmark. 

Maria Stears, der er projektleder for det nye familienetværk i Herlev, håber, at netværket bliver taget godt imod i Herlev.  

”Vi har i en årrække haft et månedligt familienetværk, som vi kaldte 'Mandagsnetværket'. Vores familier har ytret ønske om, at vi kunne mødes oftere. Med det nye samarbejde med Blå kors er det nu muligt for os at opfylde det gensidige ønske om at starte et familienetværk, der mødes to gange om måneden. Det er det, vi blevet sat til som kirke – nemlig at række ud og hjælpe folk omkring os. Vi oplever, at der er mange familier i lokalområdet, der mangler netværk og nyder det frirum, de finder i Familienetværket" siger hun og fortsætter: 

"Familienetværket skal være et sted med nærvær og omsorg for hinanden. Et sted, hvor folk føler sig set, og hvor kan snakke med et andet menneske samtidig med, at der bliver taget kærlig hånd om børnene. Både børn og voksne skal møde gode rollemodeller og få opbygget relationer og venskaber på kryds og tværs."

Fællesskab og hygge for børn og voksne  

Familienetværket mødes om mandagen to gange i måneden kl. 16-19 i Birkholm Sognehus på Hjortespringvej 130 i Herlev. 

Til hver samling vil der være plads til sjov og hygge og også kreative aktiviteter for både børn og voksne. En gang imellem vil der også være fokus på særlige temaer som hverdags- og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, velvære og sundhed.  

”Vi vil gerne give familierne nogle fede oplevelser, de kan huske tilbage på. Det skal være sådan, at de glæder sig til at komme afsted til Familienetværket og har lyst til at tage en ven med og fortælle det til naboerne, hvor de bor. Hvis vi lykkes med at skabe et trygt miljø med plads til alle, så er det en succes", siger projektleder Maria Stears. 

Familienetværk i flere byer 

I dag driver Blå Kors Danmark mere end 40 familienetværk i partnerskab med lokale kirker og en friskole.  

"Vi glæder os over det nye samarbejde med Lindehøj Kirke og muligheden for sammen at række ud til både familier og enlige i nærområdet. Familienetværket er en god indgang til fællesskab med andre familier og frivillige, samt mulighed for at få konkret hjælp til at håndtere hverdagens forskellige udfordringer", siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Morten Skov Mogensen. 

Til opstartsfesten den 22. januar vil der, udover fællesspisning og hygge, også være underholdning med tryllekunstneren Henny Solskin.

Kontakter

Maria Stears, projektleder, Familienetværket Lindehøj, tlf. 20 48 49 17

Billeder

Familienetværket Lindehøj i Herlev holder opstartsfest den 22. januar 2024. Foto: Jens Peter Engedal.
Familienetværket Lindehøj i Herlev holder opstartsfest den 22. januar 2024. Foto: Jens Peter Engedal.
Download

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye