VS Automatic

Afkoblingspulje åbner torsdag: Få økonomisk støtte til en mere bæredygtig bolig

Del

Statens afkoblingspulje, der giver tilskud til husejere, som ønsker at skifte gasfyret ud med en mere bæredygtig opvarmningsløsning, åbner torsdag kl. 10.

Fra på torsdag kl. 10 kan du igen få betalt din afkobling fra gasforsyningen.
Fra på torsdag kl. 10 kan du igen få betalt din afkobling fra gasforsyningen.

Torsdag d. 18. januar åbner statens Afkoblingsordning endnu engang. I 2024 er der afsat 100 millioner til puljen, som åbner hvert år i januar frem til 2026 og administreres af Evida.

Fra torsdag kl. 10 kan endnu flere private husholdninger og udlejere, der ønsker at skifte til en anden varmekilde, blive afkoblet gassystemet uden at skulle betale et gebyr.

En oplagt mulighed for et skridt i en grønnere retning
Åbningen af afkoblingspuljen er en oplagt mulighed for at gøre som rigtig mange andre danskere og investere i et grønnere alternativ, nemlig en varmepumpe.

Løsningen er ikke bare bedre for klimaet, der er også penge at spare ved at skifte gasfyret ud med en varmepumpe. Ifølge Bolius koster det 9.416 kr. om året at opvarme et 130 m2 stort gennemsnitligt parcelhus med en luft til vand-varmepumpe. Til sammenligning koster det 16.510 kr. at opvarme huset med gasfyr.

Sådan får du del i puljen
Hvis du som gaskunde gerne vil have del i afkoblingspuljen, skal du afmelde din gasforsyning hos Evida, når puljen er åben.

Du kan få del i puljen, hvis du har et årligt gasforbrug (i seneste aflæsningsår) på mellem 100 og 6.000 m3. Desuden må der ikke være et eller flere CVR-numre registreret på adressen, som i løbet af de seneste regnskabsår har modtaget de minimis-støtte på mere end 1.500.000 kr.

Allerede kl. 8 åbner et venteværelse på Evidas hjemmeside, som du kan logge ind på. Når klokken slår 10, bliver de ventende fordelt i en kø i tilfældig rækkefølge. Kunder, som opfylder kriterierne og kommer til, når der stadig er penge i puljen, får med det samme besked om, at de bliver afkoblet gassystemet uden gebyr.

Kunder, der ikke opfylder kriterierne, eller som kommer til, når puljen er tom, får besked om dette. De kan derefter vælge selv at betale gebyret og gennemføre afkoblingen eller at afbryde anmodningen om afkobling.

Logger du ind på Evidas hjemmeside efter kl. 10, får du en plads bag i køen.

Læs mere på Evidas hjemmeside her.

Du kan altså kun få betalt for at blive afkoblet, hvis du søger om afkoblingen, mens puljen er åben, og hvis der stadig er penge i den, når du søger.

Du kan se, hvad det normal vil koste af afkoble dig fra elnettet i din kommune lige her: Frakobling fra gasnettet.

Nøgleord

Kontakter

Links

Om VS Automatic

Hos VS Automatic går vi langt for vores kunder og holder hvad vi lover. Vi vægter de tætte og langvarige relationer til både privat- og erhvervskunder højt.

Vi spænder meget bredt og er stærke på alt fra klassiske el installationer til store komplekse installationer som f.eks. industriautomatik.

Følg pressemeddelelser fra VS Automatic

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VS Automatic

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye